Reklama

Reklama

Sedmero krkavců

  • Slovensko Sedem zhavranelých bratov (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohádkový příběh vychází z klasické pohádky Boženy Němcové "Sedmero krkavců". Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky... Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké - sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů. (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Jak něco režíruje Nellis, musí v tom bezpodmínečně hrát koule Sabina.

Hawkey79

Hawkey79 (hodnocení, recenze)

Po 3. zhlédnutí jsem musel dát plný počet. Líbí se mi to čím dál víc. Spolu s Anděli páně a Lotrandem je to nejlepší porevoluční hraná pohádka. A Martha Issová se do hlavní role odvážného děvčete hodila na 100%, bez ohledu na rozdíl v jejím a hrdinčiném věku. Howgh. :)

LadyRainier

LadyRainier (hodnocení, recenze)

Letos se v telce na tuhle pohádku určitě podívám. Koukala jsem na ní poprvé někdy v létě a čekala jsem totální "shit" a naopak. Perfektní ...skvělé lokace, herci se mi tam všichni líbili, i paní Bydžovská, kterou hodně lidi v komentech haní. Martha byla perfektní, i když jí taky jinak moc nemusím ...Kdož jste neviděl, určitě to napravte.

mendrit

mendrit (hodnocení, recenze)

Kdyby nehrála náctiletou, tak by to nevadilo. Krásná být nemusela, ale alespoň o 15 let mladší jo.

na příspěvěk reagoval marlboro

AriaLissaKie

AriaLissaKie (hodnocení, recenze)

Nejdřív mi herci nebyli moc sympatičtí, ale pak jsem si v jejich rolích nedokázala představit nikoho jiného...

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Kafee

Copak tys netrhal někdy kopřivy? Pro citlivky to asi není, ale že by to byla nějaká hrůza ani omylem..

na příspěvěk reagoval Kafee

Kafee

Kafee (hodnocení, recenze)

tak jako jestli važně tam trhala ty kopřivy a ještě holejma rukama A ještě jak jí točily se divim že se to nepos*ala  A za to velkej respect

na příspěvěk reagoval marlboro

Zany

Zany (hodnocení, recenze)

Artigas

A odkud víš, v jaké době se to odehrává? Kukuřici v historickém filmu třeba o husovi bych nezkousl, ale v pohádce? Tam je možné všechno

Jirka_Šč

Jirka_Šč (hodnocení, recenze)

marlboro

Problém je, že Svarinská by asi to, co Issová, neuhrála. Ano, máš pravdu, postava Bohdanky mohla být mladší, ale jak jsem Issovou akceptoval, byla skvostná.

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Artigas

To máš pravdu, ze by to chtělo přeobsadit.. Stačilo by je tam jen zpřeházet. Bydžovská zlou královnu, služka Svarinská Bohdanku, která by se mimochodem v tom potoce mihla vykouoat nahá a ta paštika Remundová mohla hrát to prase, jen místo v kukuřici bych jí nechal běhat v těch kopřivách (nahou)

na příspěvěk reagoval Jirka_Šč

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

A naprosto největší úlet, který tuhle "pohádku" definitivně pohřbil, bylo to prase v dokonalém obrovském přesně nařádkovaném kukuřičném poli, v té době neměli o kukuřici v Evropě ani potuchy...

na příspěvěk reagoval marlboro, Zany

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tenhle totální průser, snažící se o klasiku, kromě pěkných záběrů , nedisponuje naprosto ničím. Stará bréca Issová hraje patnáctku, tu prasnici Remundovou ani nekomentuju, pač už jsem zvracel, výběr dalších herců děs běs. Trapky ve slovenských krojích mluví pražskéé, hnus, na který se nedá dodívat. To Chýlková a Chrt proti tomuhle za plnou palbu.

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Proc proboha hraje 20-ti leteho prince 30-ti lety chlap??! (Bydzovska rekla, ze kocourovi je dvacet)

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Největší problém této pohádky je katastofický výkon Zuzany Bydžovské, která hraje jako by ji to nebavilo, popř. jako by právě vyšla z hospody. Pokud by byla role obsazena někým věrohodnějším, výsledek bude lepší. Sabina Remundová opět exceluje a dokazuje jakou nedoceněnou hereckou personou je.

na příspěvěk reagoval kozloid

Uživatel waxtrax smazal svůj příspěvek.

ForGump

ForGump (hodnocení, recenze)

Tv premiéra 27.11. na Primě. Pochopit myšlení těch, kteří na Primě sestavují programové plány je dosti těžké. Tento film se mi jevil jako obrovská šance Primy, jak na Vánoce, neřku-li přímo na Štědrý večer, získat spoustu diváků na svoji stranu a přímo konkurovat ČT, která má v zásobě každý rok premiérové pohádky. No z mého pohledu to považuji za naprosté Prima prokaučovaní dobré příležitosti.

kulohlavec

kulohlavec (hodnocení, recenze)

Proč přetáčet staré (a dobré) pohádky? Ta pův. z roku 1993 je jen pěkná se silným závěrem, ale oproti tomuhle je to klenot naší produkce. Závěr téhle zbytečnosti si komentář ani nezaslouží :(

dydy79

dydy79 (hodnocení, recenze)

Proč je Bohdanka taková stará - to není nic proti Marthe (nebo jak se to skloňuje), proč tam hraje slovenská písnička a proč se ze sedmi krkavců stane na konci  SPOILER  banda cikánů?

Uživatel dydy79 smazal svůj příspěvek.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Špatný to není, ale ani dobrý. Verze z roku 1993 (a to je jen český originál, nikoliv celkově originál) je stále lepší. Aspoň tak to vidím já.

Ezis

Ezis (hodnocení, recenze)

rikitiki

Díky za úžasný komentář, s obecnými úvahami o pohádkách souhlasím a to o Sedmeru krkavců zní zajímavě, asi na to budu muset jít do kina...

packa

packa (hodnocení, recenze)

Čas od času se stane, že remake je lepší než originál. Mně se třeba strašně moc zamlouvá Zeffireliho remake Hamleta z roku 1990, který je o dost lepší než předchozí originály...

 (hodnocení, recenze)

No, trochu překavipvé vůči originálu z roku 1993. Myslím to hodnocení, špatný to nemusí být.

na příspěvěk reagoval yinloveyang

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Dobrá pohádka, ale asi jsem viděla tv verzi z roku 1993 tak často, že jsem si nemohla odpustit srovnávat a tato verze prostě v mých očích na tu televizní z 1993 nemá. Tam je melancholie, měla jsem z toho požitek, úplně jsem to s nimi prožívala, zde jsem prostě se koukala, občas pousmála, párkrát se pořádně zasmála, shledání rodiny bylo hezký, ale nějaký pocit zadostiučinění či naplnění jsem neměla.

Herci v pohodě, kamera a scénář v pohodě, ale přesto se mi zvolání slečny, teď už asi paní Podhradské k bratrům z roku 1993 na konci na hranici líbilo více. Lepší tři hvězdy.

rikitiki

rikitiki (hodnocení, recenze)

Je legrační, jak fungují nálepky. Tuhle pohádku kdosi označil za feministickou a už se to s ní veze. Protože feminismus je tady sprosté slovo. Přičemž, o čem ona je? O silných ženách, které jsou hybatelkami děje. No, to přece není nic divného, spešl u Boženy Němcové. U ní byly ženy vždy v popředí - Babička, Divá Bára a i v těch pohádkách to často byly ženy, které posouvaly příběh, zachraňovaly anebo zraňovaly - když vezmeme extrémní případ, tak v pohádce Spravedlivý Bohumil černá mrtvá princezna trhala každou noc vojáka, co ji hlídal, na krvavé kusy. A i když odhlídneme od Němcové, tak v pohádkách je pozornost často soustředěná na ženy. Už jenom ty názvy: Popelka, Sněhurka, Červená Karkulka, Šípková Růženka..... samý holky. Ženy vyprávěly, ženy měly hlavní slovo. ______ Prý že v téhle pohádce jsou muži jen jakýsi šum v pozadí. Tak tomu se můžu leda smát, trochu posmutněle, protože tohle prohlášení, spíš než o pohádce, svědčí o tom, jak zoufale nejistí si dnešní muži jsou. Protože v téhle pohádce - ano, zaměřené na ženy - jsou zároveň i velmi silní muži. Byť nemají tolik prostoru, tak jsou to - snad s výjimkou prince krasavce - tupouna - macho chlapi: král odjíždějící do války, ve které padne/ otec, který obětuje svůj život za syna/ manžel, který utěšuje ženu, co jejich syny proměnila na krkavce/ koktavý princ, který si vyvzdoruje milovanou holku i proti nesouhlasu vlastní matky. Tato pohádka je nejenom o silných ženách, ale i o mužných chlapech. Co už víc se dá chtít? Že nebojují s drakem? Ne, oni čelí výzvám, které jsou reálnější. A čelí jim odvážně a s odkrytým čelem. Tahle pohádka je i o mužích, kteří se chovají, jak by se muži chovat měli.

na příspěvěk reagoval Ezis, Brtniik

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Já přece nepopírám, že to nejsou mulťáci, ale občas tu (u českých filmů obzvlášť) v době premiéry dochází i ke zkreslení hodnocení na druhou stranu. Vy ale zřejmě mluvíte jenom o těch nejkřiklavějších případech - tedy těch, kteří napsali komentář, bez něj by si jich možná nikdo ani nevšiml, ostatně už teď jsou až na druhé straně hodnocení. Já jen říkám, že stejně tak by mohl být mezi nadprůměrným hodnocením člověk, který to neviděl, ale nenapsal komentář. 

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

To by byla fakt velká náhoda, aby několik uživatelů s plus mínus 200 ohodnocených filmů, s profily založenými ve stejný čas, dali shodně odpad. Přitom na dvou profilech jsem si všimla dokonce i stejného jména ... 

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Zlín metropolí filmu pro děti a mládež

Zlín metropolí filmu pro děti a mládež

28.05.2015

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně letos slaví jubilejních 55 let. Na Kudlově, na kopci nad Zlínem, se filmy natáčí již od léta 1936, zatímco dole ve městě se už od roku 1961 koná… (více)

Reklama

Reklama