Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem, a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se natočit svůj první film – o své rodině a kamarádovi. Postupně tak poznáváme jeho tatínka, maminku, babičku, ale i kamaráda Harise, který mu pomáhá s natáčením. Kluci blbnou a užívají si natáčení, ale jen do chvíle než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné - například pravdu o jejich spolužačce, kterou Tomáš miluje anebo že mu jeho táta lže! Dvakrát týdně tajně odjíždí místo práce bůhvíkam, ale zapírá to. Tomáš, i když má obavu, že se dozví něco, co bude bolet, se rozhodne tomu přijít na kloub. Netuší, že narazil na rodinné tajemství, které má mnohem hlubší kořeny, než se zprvu zdálo.... Jeho odhalení je šokující i čisté svou neokázalou jednoduchostí a lidskostí. (Falcon)

(více)

Recenze (762)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Brácha mi říkal, že nikdy nechtěl odejít z kina po dvaceti minutách, až u tohoto filmu. Nedal jsem na něj, pustil jsem si režijní debut Jirky Mádla a musím dát bratrovi za pravdu. Naštěstí shlédnuto doma zadarmo, takže zabito pouze 90 minut. Nechápu hodnocení zde a komentáře. Ale Mádlovi přeju hodně zdaru do další práce, mám ho celkem rád. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad s nábojem vyšetřování "záletného" tatínka. Pointě jsem na kloub přišel překvapivě docela pozdě. Připadalo mi, že se film občas dost vleče. Vystřihnout mohl Mádl klidně travesti šou ve svatebních šatech. Film balancoval mezi dvěma hvězdami v nudnějších pasážích až ke čtyřem v zábavných chvílích. Závěrečný emoční moment svou komickou přehnanou vervou zkazil Vetchý. Jinak dětší herci hrají dobře. ()

odmocnina 

všechny recenze uživatele

Už dávno som si nepozrela tak dobrý film od našich bratov čechov. Práve od tohoto filmu by sa mali učiť aj tí naši režiséri či scenáristi a úplne ma dostalo keď som zistila že to zrežíroval a aj napísal Mádl, môj obľúbenec.Strhla by som jednu hviezdu za podľa mňa trochu dosť tragický koniec pre 11 ročného chlapca, aj keď život je už raz taký a nikdy nevieme, čo od neho môžeme očakávať a navyše ani nevieme, že kedy. Slabšie 5* ale zaslúžené. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Je to takové zvláštní, nevím, jestli jsem viděl film, který zpočátku působí vyloženě komediálně, pak však obrátí ke smutnému dramatu. Jak píšu, zvláštní... ale kluci byli výborní. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Povedenej debut Jirky Mádla v podobě Všechno sice začíná jako bezstarostný "home video" dvou malejch kamarádů, postupně se však dostává na hodně vážný témáta. Ale díky zvolenýmu způsobu vyprávění se vždycky najde prostor pro odlehčení situace, protože jsou hlavní hrdinové ještě děti, který berou věci mnohem bezprostředněji, než dospělý. Takže člověk odpustí i repliky typu "babička prdí" nebo "natočil jsem tě, jak kadíš" a celej snímek je i přes vážnější scény plnej pohodový atmosféry. Pochválit pak jěště musim civilnost a uvěřitelnost snímku, na který se nemalou měrou podíleli dětský herci, za což přihazuju čtvrtou slabší hvězdu. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem to chtěl vidět a vážil jsem kvůli tomu dokonce dlouhou cestu do kina. Ano, celých sto metrů, tak daleko to mám a proto tam tak málo chodím (nikoliv proto, že tam hrajou všeobecně oblíbený kraviny a stejně musí město kvůli mizerné návštěvnosti provoz dotovat). A bylo to obrovské zklamání. Tedy po stránce příběhu, který byl přihlouplý, nepříliš originální a předvídatelný. Jen jsem doufal, že na konci přijde obligátní zlý dvojče. Nepřišlo. Co mě ale naprosto nadchlo a proč hodnotím čtyřmi hvězdičkami je to nepřeberné množství technik, triků a stylů, které si Jiří Mádl během stopáže jediného filmu zkusil a asi velice užil. Rozhodně to není film, který chcete vidět kvůli poměrně banální zápletce, ale pokud toužíte pobavit se filmovým řemeslem a nespočetnými nápady, jak to lze dělat, technicky či žánrově, směle do toho. Pokud bych fakt někdy chtěl něco natočit, půjdu krást v první řadě sem. ()

MissSimm 

všechny recenze uživatele

Netradiční, originální, okouzlující, příjemné. Nejenže má Jirka Mádl herecký talent. On je i - jak se zdá - velmi dobrý režisér a scénář se mu také povedl. Jsem velmi příjemně překvapená :) ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Tichý, milý, nenáročný snímek s přirozeně vtipnými scénami. V naší tvorbě vyloženě ojedinělost. Nejsme žádný fanda Mádla, ale tohle se mu opravdu povedlo, kéž by takto pokračoval dál. Výborný snímek na odpočinek a relaxaci. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Originální a dobře fungující forma. Autentické postavy, rozumný scénář. Protože je ale děj (pro dospělého diváka) předvídatelný (všechny dějové linky), tak by filmu slušela kratší stopáž. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Film, jehož průběh mě opravdu ukrutně nebavil a u kterého jsem skoro do poslední chvíle čekal co se z něj vyvine. Jelikož to ale ke konci začalo být více než zřejmé, byl jsem ve finále ochuzen i o ten prvoplánový na mě spíše pateticky působící citový závěr. U dobře hodnoceného českého filmu se mi dlouho nestalo aby se mi netrefil do noty, tady jsem si to ale vybral na celé čáře. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu velmi mile prekvapeni, velice citlivy film. Kluci vyborni. Pan Madl je myslim lepsi rejza nez komediant. Libil se mi vztah Tomika s Babickou. Jaroslavu Pokornou mam opravdu velice rad jako herecku, za mladi velice prilezitosti nedostavala, ale nyni ji objevili a diky za to. Je to nejhodnejsi Babicka ceskeho filmu posledni doby. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Tak jako mnoho zdejších hodnotících, ani já jsem si nemyslel, že bych Mádlovi dal 5 *. Je mi protivný svou politickou angažovaností a násilným vnucováním jeho jedině správného názoru. Nicméně, tento film se mu opravdu povedl. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Málokdy lze ocenit český film zcela jiným a originálním pojetím, protože většina naší tvorby je na jedno brdo, ale „Pojedeme k moři“ si pochvalu určitě zaslouží, neboť zaslouženě vybočuje z našich luh a hájů. Vkusně natočený film s neotřelými a neokoukanými herci nabídne celou řadu zábavných scén, návrat a vzpomínky do školních lavic a každodenní trable puberťáků, kdy si každý vzpomene, jaké to bylo dospívat. Jako správný rodinný film má ale snímek i své poselství a něco z něj vzejde poučného. Na můj vkus je v závěru až moc vážný a malinko kazí do té doby jinak trefné označení „rodinná komedie“, protože v závěru končí vše velice hořkosladce. Možná to byl záměr a já ho vlastně chápu a plně akceptuji, ale úplně zase rozumím jiným, že ten násilný přechod z uvolněné atmosféry do naprosto vážných scén nemusí vonět úplně každému. Proto nakonec čtyři hvězdy. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Smekám... Jednoduchý a přitom tak dokonale originální, a nečekaně emotivní... Několikrát jsem měl slzy na krajíčku... Malý velký film skvělého herce, který má na to být velkým režisérem... Diky Jirko... ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Bravo pane Mádl, Bravo! Taky jsem chtěl být režisér, když jsem vyrůstal - jenom né Forman. Mádlův debutní snímek mě pobavil, rozesmál, fascinoval a i rozesmutnil. Takhle bych si nějak představoval budoucnost českých filmů, se skvělým nápadem ale také se skvělým provedením. To už tu dneska umí málokdo. Skvělý začátek, pane Mádl. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

První cca půlhodinu jsem čekal, kdy už se začne něco dít, než jsem si plně uvědomil, že už se vlastně děje a jiný to nebude. Ve finále silný i když lehce předvídatelný film velmi originálně natočený. Jediný, co mě tam moc neštimovalo, byla až velká vyspělost a moudrost jedenáctiletých hrdinů, odpovídající spíš patnáctiletým. Jo a zase taková komedie, jak je v charakteristice filmu uváděno, to teda není, to by mohlo být pro leckoho zavádějící. Miloš Forman, který je ve filmu oslavován by měl určitě z Mádla radost, vidět to. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoriginálnejších filmov z poslednej doby. Kto príde na komédiu,tak bude celkom iste sklamaný. Je to skôr multi-žánrový snímok a vidno v ňom akúsi radosť z možnosti si natočiť svoj prvý film. Táto základná linka sa tiahne vlastne po celý film a nemožno sa jej v dobrom slova zmyslu zbaviť. Je až neuveriteľné, že sa dá na prvý pokus natočiť tak dobrý biják. O tom, že sa Mádl inšpiroval u viac filmových režisérov je nad slnko jasné. Zvlášť niektorým citlivým záberom sa s prehľadom vyhnul a tým viac podporil ich účinok. Titulok , že je to komédia by sa mal zmeniť skôr na slovíčko - dráma. Šimčák a Maršál presne naplňajú zámery filmu. Záver je nečekane zvládnutý a výborný "debut" Jiřího Mádla je na svete... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý ba co víc vynikající režisérský počin Jirky Mádla. Určitě dobrá volba začít se záměrně dětsky nedokonalou kamerou, střihem, který do příběhu přímo patří. Celý film člověk věří, že se jedná o autentické dílko, scénář či námět je výborný a herecké výkony do filmu prostě přesně zapadají. Bravo! ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama