Reklama

Reklama

Recenze (3)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká šílenost, kterou od odpadu zachránila jen má láska k řekám, vodě, lodím a parníkům. Na začátku Menšík v kapitánské uniformě v podstatě unese Lenku Filipovou na loď Kamýk, která právě s nákladem vyplouvá do DDR. Filipová chce zdrhnout, ale Menšík jí na lodi doslova drží s tím, že se jí to nakonec bude líbit. Sekunduje mu jako lodník Lubomír Kostelka. Čas od času něco pronesou na téma Československé plavby labsko-oderské, na historii říční dopravy případně na nějakou tu památku na břehu. Mezi těmito informativními okénky je vždy na lodi nějaký zpěvák, který pak zpívá píseň samozřejmě na téma plavby a námořníků. Mihne se tam Rottrová, Helekal, Bobek, Korn, Zelenková, Janů, ale i východoněmecké bandy jako Puhdys atd... Jako příměr něčeho příšerného se vždy uvádí východněmecké porno, já bych klidně k tomu přidal i východoněmeckou pop music. Ty naše songy se daly přežít, ale ty dederónské byly fakt peklo! Přes to všechno občas některé záběry přes nýtované nástavby lodi, přes záchranné čluny na bocích na Labe a zapadající slunce vypadaly hezky a věřím, že to mělo své kouzlo i romantiku tahle práce. Ani nevím, jestli ještě takhle doprava funguje. Možná soukromě. Námořnictvo už nemáme, o námořní plavbu jsme přišli,  jestli máme nářečnictvo to nevím. Menšík v kapitánském vypadal divně a roli jste mu prostě nevěřili, Kostelka byl lepší. Jestli tohle měla být pocta k výročí Československé plavby labsko-oderské, pak se moc nepovedla. Prostě takový klasický normalizační pás písní propojený neuměle jakýmsi příběhem o dívce na lodi. Jedno zahoukání! * ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Umělecká propagace Československé plavby labsko-oderské s propagací tehdy vycházející hvězdy Lenky Filipové. Natočeno ovšem za nepochopitelně hnusnýho počasí a s účastí východoněmeckých umělců. Jako zábava mizerné, hele, on ten Menšík taky nezachrání kdejakou hovadinu. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Menšík jako kapitán remorkéru v obležení předních umělců té doby (o L. Filipové nemluvím). Vlastně ani nevím, jak to komentovat. Každopádně děkuji Československé plavbě labsko-oderské za tento nevšední zážitek a jednu hvězdu dávám tomu hudebníkovi z NDR, kterej drnkal na kytaru úplně mimo rytmus. Alles Gute. ()

Reklama

Reklama