Reklama

Reklama

Máma

(seriál)
Ukázka z filmu 33
USA, (2013–2021), 60 h 24 min (Minutáž: 19–22 min)

Hrají:

Anna Faris, Allison Janney, Mimi Kennedy, Beth Hall, Jaime Pressly, Matt Jones, William Fichtner, Sadie Calvano, Spencer Daniels, Nate Corddry, French Stewart (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(170)

Christy chtěla být v mládí psycholožkou, jenže teď si jako matka samoživitelka vydělává na živobytí jako číšnice v restauraci. Především se ale potýká se závislostí na alkoholu. Sice už je pár měsíců střízlivá, ale podle jejích vlastních slov to byla nejhorší doba jejího života. Navíc není jedinou problémovou osobou ve své rodině... (TV Nova)

(více)

Recenze (100)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Sitcom plný nuceného humoru, který nezachrání ani solidní obsazení. Allison Janney se svou rolí vyloženě pronudí a není se jí co divit. Já osobně se pousmála zhruba dvakrát. Děkuji, nechci. Pilot - 30% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Něco jako Krok za krokem, místo středostavovské rodiny si tu ale tvůrci do hledáčku berou white trash a abstinující alkoholičku, jinak typický americký sitcom...bez nasamplovaného smíchu by se na to v podstatě nedalo dívat... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Seriál dokáže z prvu zaujmout a zdá se, že má i své kouzlo a občas i nějaký ten dobrý vtip. Bohužel však na tolik sérií zcela určitě nestačí a zápletka omrzí už třeba u 2-3 episody. Anna Faris je moc sympatická a pro svou roli je určitě dobře zvolená a to i když to není vůbec role složitá. Její matka je však bohužel naprosto příšerná a na ten jejich spolek čarodějnic se už vůbec nedá ani dívat. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Co názor, to facka. Dejte si ji sami a akci opakujte, dokud se nevzpamatujete. Vždyť je to skvělý seriál. Každou sérií se kvalita humoru zvyšuje. Třetí řada je dokonalá, v každém dílu se dost nasměju. Hodnocení na imdb tomu odpovídá více, tady je spousta idiotů, kteří to akorát kazí. Nezapomeňte si dát tu facku. EDIT: 4.Řada je teda slaboučká a neuvěřitelně nudná, takže tu hvězdičku, co jsem loni přidal, nyní odebírám. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu ty komentáře tady - mě tenhle seriál strašně baví. Jasně, některé scény a dějové linky jsou přitažené za vlasy, ale tak to bylo v amerických sitcomech odjakživa. Resp. to je esence sitcomu. Kdo tady plive svoje povýšenecký kecy by si měl (slovy uživatele MMR) dát facku. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Polibte mi drdol, mě všechny ty megery a jejich problémy docela baví, i když připouštím, že hodně pomohlo vypustit z rovnice nejmladší generaci (synek nudný, dcera na přesdržku). Občas děj není kdovíjak k uchechtání, sarkastických dialogů s kvalitně jedovatými záseky však zůstává dostatek, abych seriál hodnotila nadprůměrně. 75% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Matka-kriminálnice se ani trochu nestará o svou dceru, a tak z ní vyroste dosti zoufalá žena se závislostí na alkoholu, která má navíc na krku několik dětí a žádného manžela. Tyjo, nemůžu se přestat smát, to je tak vtipná zápletka... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vyléčená alkoholička, servírka v nóbl restauraci a hlavně MÁMA od dvou dětí. To je Christy. Nečekejte žádný složitý psychologický profil pro filmové drama. Jsme opravdu v sitcomu. Christy by nedělala z ničeho tak velkou vědu, kdyby jí život nepřipravil pár podpásovek. Řeklo by se, že mámu si nevyberete. Christy se s tou svojí nijak nechlubí. Její máma preferuje výrazně mladší ročníky, necítí se na svůj věk a Christy si řekla, že bude ke svým dětem jiná. Je to ale vůbec možné? Její pubertální dcera má už svoji hlavu a její malý syn má za tátu povaleče, co dluží na alimentech. Je tedy nutné hořkost života brát s humorem. Sitcom je velkou hereckou příležitostí pro skomírající kariéru Anny Faris. Pod taktovkou různých druhořadých režisérů a režisérek se pokouší uplatnit svůj komediální talent. Anna je poměrně nesympatická a nehraje nijak úchvatně. Ani osazenstvo kolem ní nepředstavuje nic extra. Námět neshledávám tragickým. Jde hodně proti proudu tradičních rodinných sitcomů. Nechybí vulgarity, ironické repliky, netradiční vyústění situací. Nějaký ten originální rozměr je určitě k mání, ale nic objevného za tím nelze hledat. Přece jen si mohli tvůrci dát práci s interiérem bytu Christy. Vypadá to jako by se nastěhovala po Dva a půl chlapech, akorát chybí terasa. Naštěstí se neoctneme jen v bytě. Střídání restaurace, kde samoživitelka pracuje, psychoterapeutických sezení i školy, dávají rozměr, se kterým se neupadá tolik do stereotypu. Jak se budou osudy Christy a jejích blízkých dál odvíjet, není ani tak podstatné. Syžet sitcomů si tvůrci jistě ohlídají. Jen je otázkou, jestli s málo sympatickou blondýnkou Annou Faris divák setrvá déle, než je nezbytně nutné. Gagů tenhle sitcom nemá moc na rozdávání. Celé to působí tak nějak nuceně a málo chytlavě. Slavní scenáristé přes sitcomy, Chuck Lorre a Adam Chase, silně zůstali za svým očekáváním. 40% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po 2 dílech: Sitcom, který by se mohl udržet celou sezónu. Zatím to na žádný trhák nevypadá, prakticky nepřináší nic nového, ale aspoň se občas nenuceně zasměju. Rodinný charakter seriálu a druh humoru mi vzdáleně připomínají Krok za krokem. Chuck Lore je příslibem pár vtípků za díl. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu relativně vysokému hodnocení na IMdB se stejně jako u Mika a Molly moc nezasměju. Chuck Lorre dříve uměl vykouzlit hořký humor ze života, který by přitáhl mnoho diváků, ale jeho novější styl je mi čím dál proti srsti. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Lorreho jméno musí táhnout, takže zrovna nemám obavy o to, že by Mom nedokončila jednu celou sezónu. A co je hlavní - ono to ani nebude uplně na škodu. Anna Faris má solidní komediální talent, stejně jako má vztah matka-dcera-vnučka na bázi "odpusť a bude ti (možná) odpuštěno" solidní potenciál vystačit si sám se sebou právě aspoň na ten jeden půlrok. EDIT: Mom bohužel hodně rychle (čti během tří dílu) na onu osu dočista zapomnělo a začalo dělat výhradně afektovanou, jen hodně výjimečně ocenitelnou zábavu. Spíš nepokračuju ... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem chytl náhodně někde v půli sedmé série ale pak jsem ho dal od začátku. Neskutečně mi to sedlo. Výborné postavy. Byly doby, kdy mi Jaime Pressly byla neskutečně nesympatická a dokázala mi zkazit film, ale ty doby už jsou dávno pryč a tady Jaime neskutečně válí. Herecky vládne celému seriálu, charakterově mě nejvíce bavili Adam a Wendy, ta by zasloužila více prostoru. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle sitcom mě nikdy nepřestává bavit. Když jsem na něj poprvé narazila, nečekala jsem, že mě až natolik pohltí. Anna Faris a Allison Janney jsou prostě ta nejlepší kombinace, která kdy mohla vzniknout. Občas nevím kdo z nich je vtipnější, ale rozhodně vím že sarkastická, občas nezodpovědná a věčně podrážděná Bonnie je člověk, s kterým bych se chtěla znát osobně. Christy je zase naopak ta zodpovědnější, ulítlejší, milující a tak trochu naivní. Lépe už se to spojit ani nemohlo. U sitcomů jako je zrovna tenhle si občas říkám, jak je vůbec možné perlit v každé minutě a ještě při tom zůstat originální. Humor je zde na jedničku. Za mě 100%. Tohle je prostě jeden z nejlepších sitcomů, který kdy kdo mohl vymyslet (teda aspoň pro mě). ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Další z podprůměrných amerických sitcomů ... Místama je to docela vtipný, ale žádný zázrak to není. 40%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Dva a půl ženy ?? Tak tohle se tentokrát Chucku Lorremu úplně nepovedlo, s přivřeným očkem, rozhodně za vždy skvělou Annu Faris, symbolicky tak na dva a půl hvězdičky.. Jak to vypadá, tak Anna rozhodně nepůjde ve stopách Charlieho Sheena, jemuž výborný výše zmiňovaný sitcom ze stejné tvůrčí stáje alespoň na čas resuscitoval kariéru.. ()

Reklama

Reklama