Reklama

Reklama

Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny." (CinemArt)

(více)

Recenze (806)

West 

všechny recenze uživatele

Připravme si kapesníky, ženy nejlepé ručník, jedeme z kopce dolů.. Hvězdy nám nepřály je vcelku dojemný a procitěný film zdárných kvalit. Nedá se pochybovat o skvělém hereckém výkonu Shailene Woodley , která je velice sympatická nejen v tomto ale i v ostatních filmech. Přeci jen nemůžu dát 5/5* protože mi přijde film celkem dost natahovaný a asi je to tím že se režisér snažil narvat celou předlohu (knihu) The Fault in Our Stars od Johna Greena do celé stopáže. Nejspíš nechtěl diváka ošidit o tento skvělý bestseller, bohužel se mi to zdá dosti natahované a zkracení by dramatičnosti, nebo osudovosti příběhu neubylo.. Přesto se mi film líbil. 4/5* ()

kvardis odpad!

všechny recenze uživatele

Ne dekuji, vlastne se ztracim v tom odkazu filmu co nam chteli autori vlastne rict, ztracim se v ty americe blahobytu. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

To, že je to stokrát ohrané téma bych i zkousnul, ale právě v porovnání s ostatníma podobnýma filmama je toto jen nuda, nuda, šeď, šeď... Navíc se celým filmem prolínají neuvěřitelně trapné chvilky, kdy mě běhal mráz po zádech, skřípal sem zubama a chtělo se mi toto veledílo vypnout a jít spát... Škoda, že sem to neudělal... ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený příběh o dvou smrtelně nemocných lidech. Scénář je na vysoké úrovni, herci hrají jako o život a příběh je trochu předvídatelný. Celkově stojí film za shlédnutí. Místy se opravdu odehrávají mistrovské dialogy plné zajímavých otázek k zamyšlení o životě a smrti. Určitě doporučuji. 90% ()

Skautka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem zjistit co na tom všichni mají, tak jsem si to stáhla, mrkla na to a nevím co si o tom mám myslet. Líbí se mi ta "story" s "kapkou" dramatu. Věty píšu a mažu, žádná není přesně vyjadřující mé myšlenky. Ale ono to jde :). Charaktery postav, příběh plný metafor, věčná láska, nevinný humor, soucit i nenávist. Zvraty okolností a jak jsem se později dozvěděla i jinak než v knize, kterou jsem nečetla. Příběh mě okouzlil. Jsem velkej fanda lásky a tady jí bylo tolik a přitom to nebylo jak přeslazenej čaj, ale proč jen ty tři hvězdy? Na konci filmu jsem neměla ten pocit velkého oslnění, ikdyž nevím proč, možná se to časem změní a s tím i mé hodnocení, možná je to jen tímhle pochmurným dnem, ale když uděluju pět hvězdiček, obvykle na konci filmu vydechnu a řeknu, páni. Tady se páni nekonalo... ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je schovaná taková spousta myšlenek, že je nemůže nikdo odhalit všechny. Po shlédnutí jsem hodinu přemýšlel o tolika věcech najednou, že mi z toho šla hlava kolem. Také mi zase došlo, jak důležité je zdraví. Ve filmu nechybí láska, sebeobětování, ani boj s osudem. ()

Philip_Fry 

všechny recenze uživatele

Budu to muset asi skouknout ještě jednou, abych si o tom udělal pořádný obrázek, zatím tomu dám 4*. Čekal jsem to silnější, dojemnější, ale výsledek je na hranici mezi 3-4. Na stranu 4* jsem se přiklonil díky velmi sympatické hlavní hrdince... Ale je to tak trochu s podmínkou:D ()

GoldHair 

všechny recenze uživatele

I když si film získal plno fanoušků a všichni nadšení lidi kolem, kteří ho viděli se mě ptají, co na něj říkám. Odpovídám, že je fajn, ale víc se mi líbí filmy Teď a tady, nebo Je to i můj život, který mají stejnou tématiku a přijdou mi reálnější a celkově i líp zpracovaný. A další věc, která mi nesedla je Ansel Elgort, který hrál Guse. Nevím, jestli mi byl ve své roli nesympatický kvůli tomu, že v Divergenci hrál taky s Shailene Woodley, kde hrál jejího bratra, nebo to je tím jeho až moc přeslazeným úsměvem. Ale jinak je film milý a příjemný na shlédnutí. A abyste si nemysleli, že jsem bezpáteřní "bezcita", tak mě třeba scénka kde Hazel četla svůj proslov na " cvičném pohřbu" před Gusem dojala k slzám… ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Kniha je úžasná, filmu jsem se proto bál, ale zbytečně. Naposledy jsem byl takto spokojený se zpracováním adaptace knihy Lovci hlav od Jo Nesbo... Jednoznačně plný počet ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Krásný, milý film, který je i dokonce smutný, kdo by to čekal. Celou dobu jsem měl pocit, že je až moc pěkný a pohodový. Na to, že vypráví příběh o jedné holce, která sotva může dýchat a musí sebou stále nosit pojízdný kufřík a klukovi, který přišel o nohu kvůli rakovině se kterou pořád zápasí, je to až velká romantika. Nakonec se vše dostaví a film dramaticky zvyšuje otáčky na naše emoce, možná ale pozdě. Skvělá herecká dvojka v podání Ansel Elgort, který mi teda ze záčátku moc neseděl, ale zvykl jsem si něj a hezká Shailene Woodley, která si mě získala naopak už od začátku snímku. To, jak se to zvrtlo asi po polovině filmu a jak to pokračovalo mě prostě zaujalo a dojalo, a proto přeci jen musím dát 5. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? To se asi někdo uzařadil... No smutný příběh dvou nemocných mladých lidí, který vás emociálně nechá chladnými... :-( je to takové ploché vyprávění nic víc... ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Neskutočne silná téma a príbeh, už len tieto veci samotné v sebe skrývajú veľký náboj. Problémom však bolo, že ma tento film nedokázal dostať na svoju stranu, nestrhol ma. Film nemusí tlačiť na pílu a viditeľne diváka citovo vydierať (hoci v prípade takejto témy to ide akosi samo a vy sa ani snažiť nemusíte), nemusí vyvolať nútene plač pri záverečných titulkoch, no mal by vyvolať tú správnu emóciu. To sa pri pozeraní tohto filmu nestalo. Hlavnú hrdinku a jej utrápenosť som vo väčšine času ľutoval, pričom som sa potom nedokázal sústrediť na príbeh a plne sa do neho vložiť, taká čiastková zložka ako hlavný hrdina Gus a jeho metaforická cigareta ma neskutočne iritovalo. Zdá sa, že z maličkostí sa skladá svet menom filmová snímka. Tú som musel pri pozeraní až príliš často zastavovať, čo v prípade hocijakého filmu nie je dobre. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

No tak jako je hezké a příjemné, že se vážné smrtelné téma bere lehčím, masově přijatelným způsobem. Tohle je ale moc. Po půl hodině, kdy jsem pochopil, že celý film bude příjemný a vtipný, čekal jsem až někdo umře, aby to začlo být reálnější. Chápu, že se tohle prodává, ale sakra... a pak najednou ke konci typický americký sentiment co se snaží vymáčknout i tu poslední slzu. Jediný závan reality byl při návštěvě spisovatele. U ženy to zabralo a řvala jako želva. No já čekám kdy něco takového natočí Evropa... Bylo by to stejně vtipné, jen reálnější a lidštější, protože ať děláte co děláte, jste granát co může kdykoliv vybouchnout a rozhodně nežijete v růžovoučké Americe. ()

Slopter 

všechny recenze uživatele

Hodně velké drama, romantika, vtipy, skvělé herecké výkony - brečel jsem, smál jsem se, opět jsem brečel... Knižní předlohu jsem sice nečetl, ale jistě bude kvalitní, jako tento film, líbilo se mi všechno! A nerozumím, proč si někdo stěžuje, že film moc tlačil na emoce nebo že citově vydíral a podobně, u komedií si taky stěžujete, že tam je moc vtipů a směšných scének? Pokud film ždíme emoce a mě to přivede k upřímným slzám, nebo soucitu, tak to považuji za dobře odvedenou práci. ()

Karmina 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dlouho odhodlávala a nakonec jsem brečela jako želva. Ale ne pro klišé a romantiku, jak někdo dokáže napsat, ale pro to, že je někdy lehké dělat, že jsou vaši milovaní zdraví, že se dá lehce sklouznout do normálního života s normálními problémy. Ale když si uvědomíte, že se stejně lehce může rakovina vrátit, nebrečíte jen pro film, ale proto, že víte, že možná nebudete tak silní, jako Hazel. A proto, že se nemůžete zastavit a plnit si přání a žít pro okamžiky. Musíte mezi prací a starostí o vše doufat, že ty vzácné okamžiky budou stačit a budou věčné. ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Hvězdy přejí X-Menům

Hvězdy přejí X-Menům

14.05.2015

Mutantí vesmír se nám roztahuje do šířky. Příští rok nás čeká X-Men: Apocalypse, kde se prý definitivně rozloučíme se „starou gradou", řada nových tváří ale bude pokračovat. Dále se objeví sólovky… (více)

Reklama

Reklama