Reklama

Reklama

Hazel a Gus jsou dva výjimeční teenageři, které spojuje kousavý humor, pohrdání konvencemi a především láska, co s nimi cloumá. Jejich vztah je o to neobvyklejší, že se seznámili a zamilovali během setkávání na sezeních podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel Grace Lancasterové (Shailene Woodley) je šestnáct let. Má ráda (a zároveň toleruje) své někdy až příliš starostlivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters (Ansel Elgort), který se na oplátku zamiloval do ní. Jak se sbližují, Hazel a Gus společně prožívají své obavy vyplývající z jejich zdravotních problémů a zároveň sdílí lásku ke knihám, včetně Hazelina oblíbeného románu Císařský neduh. Mnohokrát se marně snažila spojit s autorem knihy, samotářským Peterem Van Houtenem (Willem Dafoe). Když se Gusovi podaří Van Houtena zkontaktovat, spisovatel je oba nečekaně pozve do Amsterdamu. Gus je rozhodnutý vzít Hazel na cestu, aby našla odpovědi na všechny otázky, které kdy ke knize měla. Ale odpovědi, které hledá, nepřichází od Petera Van Houtena. Přichází z velkého dobrodružství, které Hazel zažije s někým, koho se nebojí milovat a kdo jim oběma dal něco, co Hazel nazývá „Malou věčností – nekonečnem mezi sečtenými dny." (CinemArt)

(více)

Recenze (806)

Vites 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Téma sice trochu citová vydíračka, ale zpracování a herecké výkony pro mě velmi uspokojivé. Laura Dern se sice trochu moc snaží a Willem Dafoe naopak hrát moc nemusí, ale oba hlavní protagonisté OK. ()

BarneyJ 

všechny recenze uživatele

Ak Shailene doteraz niečo dobre zahrala,tak to bolo práve tu.Film hrajúci neskutočne na city.Nechcem si predstaviť,že toto pozeralo choré dieťa a videlo nešťastie ešte aj vo filme.Veľmi smutný príbeh dvoch mladých ľudí.Vo všetkých smeroch to bolo fajn ale dávam slabšie hodnotenie.Nepáči sa mi že sa píšu takéto veci a nie to ešte natáčajú.3* ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Pokud se rozhodnete shlédnout film, jehož hlavním tématem je život s nemocí, dá se očekávat příval nejrůznějších emocí. Přece jen každý reagujeme jinak. Proto si nezapomeňte vzít balíček papírových kapesníků a nechte se unést příběhem, který vás rozhodně nenechá chladným. Chvíli se budete smát a chvíli plakat. Příběh je vystavěn jako netypická love story dvou mladých lidí, kteří se do sebe zamilují. V pozadí jejich rádoby idylického vztahu se vznáší velká hrozba, která je od ostatních odlišuje. A to hrozba smrti. Přiznávám bez mučení, že mě film na první pohled zaujal nejen svým tématem, ale i obsazením. Režizér Josh Boone nás příběhem provází hned dvěma směry. Na začátku nastoluje pohodovou atmosféru plnou břitkého humoru nejen na téma smrti a rakoviny s jistou dávkou nadhledu, když to v pozadí je stále cítit závažnost situace. Je jen otázkou času, kdy se z vtipné a okouzlující atmosféry děj přehoupne do té nemocniční vážnosti s hrozbou smrti na krku. A přesně to se stane v druhé půlce filmu, během nějž si člověk začne pokládat otázky ohledně smyslu života. Za pro mě perfektní dojem z filmu bezpochyby může hlavní představitelka Hazel, Shailene Woodley. Její ztvárnění bylo věrohodné a opravdu jsem jí věřila. Zahanbit se nenechal ani představitel Guse, Ansel Elgort. Oba jsou velice sympatičtí a od začátku si vás získají. Funguje mezi nimi dokonalá chemie, díky níž jsou citlivě natočené milostné scény vrcholem filmu. Film donutí každého zamyslet se nejen nad životem a smrtí, ale i nad důležitostmi a zbytečnostmi, které jej provázejí. Může být však i nadějí, že na lásku a štěstí není nikdy pozdě. Když se spojí talent herců a dobré oko režiséra, výsledek nemůže být zklamáním. ()

naklijebuh 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, skvěle vybraná hudba, knihu jsem nečetl tak nemohu posoudit, jak moc se režisér držel předlohy. Ale tento film má všechno, co se od tragédie čeká: smích střídá pláč, pláč střídá smích, zamyšlení sebe samým, jak se mám vlastně ku*evsky krásně, že nemám rakovinu. A svým způsobem spoustě lidí to, může i otevřít i oči, že život není jenom o tom se dožít co největší cifry na svém věku, ale prožít život tak, aby si ho člověk užil, co nejvíc. ()

Evca49 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem před shlédnutím slyšela jen samé chvály, možná z části i proto pak přišlo velké zklamání. Ano, je to smutný, dojemný, ale kolik je takových filmů a s daleko hlubší myšlenkou? Po všech těch doporučeních od známých jsem očekávala nějakou bombu, něco co mě lidově řečeno posadí na pr*el, šokuje, překvapí a nic z toho se nekonalo. Nechci odsuzovat celý film, role hlavních postav byly perfektně odehrané, líbilo se mi propojení s knihou, ale jinak nic převratného a omračujícího se nekonalo. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Krásný a smutný film zároveň. Člověk si teprve uvědomí, jak je zranitelný když vidí mladé lidi s rakovinou. Smutný konec jsem od začátku očekával. Předpokládal jsem, že zemře Hazel, celý film se o ni všichni starají a berou na ni ohled, ale nakonec první zemře Gus. Smutné... ()

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Bylo krásné páteční dopoledne a já jsem už dokoukal všechny svoje blu-ray kopie z piratebay. Jediné co mi zůstalo v počítači, jo měl jsem to tam už pěknou řádku měsíců, bylo The Fault in Our Stars. Nechtělo se mi do toho..Dokonce jsem uvažoval, že radši znova zkouknu 22 jumpstreet, ale jsem přece Yesman a měl bych být otevřený novým možnostem.Tak jo, proč ne, deme na to! Zapínám DVD, penetruju USB port mým velkým černým flash diskem a ulehám na gauč vedle mého úchylného psa Luka. Zavrčel, neunesl, že se bude dělit o gauč s takovým simulantem jako jsem já, ale film už běžel a on neměl na výběr. A teď 3 hodiny po skončení filmu, jo potřeboval jsem tři hodiny na to, abych si to srovnal v hlavě, píšu tuhle recenzi. Hvězdy nám nepřály není obyčejný romanťák to ani náhodou, je to film, který se Vám ze začátku bude hnusit kvůli tomu cucákovi, co je zabouchnutý do normální holky, ale za malý moment si uvědomíte krásu filmu. Všechny pocity si prožijete s hlavní hrdinkou Hazel a jejím friendzone přítelem Gusem. Budete se cítit jako na houpačce nebo aspoň Vaše emoce budou kolísat a měnit se. Hvězdy nám nepřály mají obrovské výhody, které je povyšují nad ostatní filmy. I když vlastně normální filmy jednu výhodu oproti The Fault in Our Stars mají. U Bonda se nerozbrečíte. U hvězd nám nepřály ano. Dvakrát. ()

Artess 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobnou tématikou už jsem viděl a některé se mi opravdu líbily (Keith nebo A walk to remember). Co ale tento film odlišuje od ostatních, je lehký nadhled a smysl pro humor. Správná hláška ve správnou chvíli nebo dokonce celá scéna, při které prostě nelze udržet vážnou tvář, posouvají film, který jinak hovoří o poměrně neveselém tématu, do trošku veselejší roviny a dávají příběhu potřebnou jiskru, která mě držela u celého filmu od začátku až do konce. Kromě scénáře si mě film získal i velmi dobrým obsazením. ()

mareknovAk 

všechny recenze uživatele

Podle mě blbost.. Film o dvou nemocných lidech, na který se člověku ani nechce dívat. Film ocení možná děvčata, ale je to film, u kterého máte prst na tlačítku vypnout.. ()

Markis 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se zdá, že je děj tohoto filmu lehce předvídaltelný a bude mít jasný konec, ale vubec tomu tak není. Je plný překvapení a dějových zvratů. Je krásné sledovat jak láska dvou nemocných hlavních hrdinů formuje a mění jejich životní příběhy a sny. Je moc pěkně a s lehkostí zahraný i když na tak těžké a vážné téma. Obdivuji hlavní hrdiny, kteří museli ve velmi mladém věku dospět a dát vzájemné lásce vše, kvůli nepřízni osudu v boji s nemocí a vědomosti, že jejich život může každým dnem vyhasnout.. ()

sobol1 

všechny recenze uživatele

hned na začátku jsem tipovál že zemře ten boreček a dopis na konci mě překvapil ale slzy do očí nevháněl! ()

0LiV3R 

všechny recenze uživatele

Film ktorou hlavnou témou je zákerná choroba vzbudí u diváka psychické rozpoloženie. Celý film sa vezie v mierne pochmúrnej ba až nudnej atmosfére ktorá má niečo do seba.Kvitujem k prvkom čierneho humoru. Film je ako na hojdačke raz ste dole raz hore no príde mi to ako psychicky veľmi hrané na city diváka zaveršené epickým koncom. U mňa 6/10 ()

Penta 

všechny recenze uživatele

Byla tam láska, krása, smutek i smrt. Ale stejně to nějakým způsobem nebyl můj šálek čaje, asi mi nebyli úplně sympatičtí hlavní hrdinové a některé scény mi přišly dost nereálné. Za mě průměr. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Nevím, na to, jak byl tenhle film úspěšný, mi jako výjimečný nepřišel. Romantika v prostředí raka byla zajímavá, ale z filmu jsem cítil, jak moc tlačí na pilu, aby diváci chcípli na dehydrataci, jak moc by buleli. To není správný způsob, jinak W. Dafoe byl jak maják, ten herec je boží v každý roli! ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Mě zřejmě hvězdy taky nepřály, protože mé slzné kanálky nevyprodukovaly ani kapku... což znamená, že buď jsem už laxní nelida nebo film za mák nestál....:-) obávám se bohužel spíš té druhé varianty...hlavní hrdinka byla sice opravdu hrdinkou, ale její přístup mi přišel až přehnaně stoický... ()

Brambor.Ka 

všechny recenze uživatele

Obrovské BOOM ve společnosti. Film ,který viděli všichni včetně slepých, knihu četli i ti ,kteří nejsou schopni přečíst jméno na zvonku... Tak i já se na tento až mystický moment připravila, otevřela sklenku vína, a pustila si díkybohu z pohodlí gauče... No a žádný velkolepý zážitek se nekonal. Jak udělat trhák ? smíchat lásku a raka... už to začíná být filmový klišé... filmové klišé co metastázuje... ()

Sqer 

všechny recenze uživatele

I když nejsem moc na romantické filmy, tento se lidem z Twentieth century fox krásně vydařil a patří mezi tu menšinu filmů, u kterých se mi povolí mé slzné váčky. Prostě co víc si (ne)přát - jsou tu dva relativně mladí lidé s rakovinou, kterým nezbýva moc času, setkají se a začnou si najednou život pořádně uživát. Z filmu i knížky plyne hodně hezkých rčení a ponaučení a víc jsem od něj nečekal. Ke konci byste si měli uvědomit, čeho si máte vážit a následuje vypouštění zásob těch slzných váčků. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Videné 3-krát a stále neomrzelo, zaujímavý príbeh, plný lásky, občasného vtipu, ale predovšetkým silná dráma, ktorá ku koncu síce až moc tlačí na pílu, ale stále je to v rámci ako takej normy. Celkovo sa mi páčila viac prvá polovica filmu, kvôli takej väčšej uvoľnenosti, ale záver mi bude ešte dlho rezonovať v hlave. Film je pomerne uveriteľný predovšetkým vďaka dvojici hlavných hrdinov. Napokon 5*. ()

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Hvězdy přejí X-Menům

Hvězdy přejí X-Menům

14.05.2015

Mutantí vesmír se nám roztahuje do šířky. Příští rok nás čeká X-Men: Apocalypse, kde se prý definitivně rozloučíme se „starou gradou", řada nových tváří ale bude pokračovat. Dále se objeví sólovky… (více)

Reklama

Reklama