Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, podle skutečné události...a ještě mi řekněte, že tam chcípnou všichni chlapi a přežije jen ultrablbá blondýna, která se chová jako vyšinutá kráva. Posednutí skupiny lidí, která se navzájem vraždí, není nic nového. Takhle se už vykydlily posádky a osádky lodí, ponorek, polárních stanic, vesmírných stanic, podmořských stanic... ale proč ne. Ovšem tady jen sledujete cestu zavalených tam a zpátky a zase tam a uvědomujete si, že na rozdíl od putujícího Hobita se nic převratného neděje. Pár rádoby lekaček mě bohužel nedostalo, a tak za nejlepší scénu považuji naháněčku v nafukovací komoře. Věřím, že klaustrofobiky tenhle film asi vyděsí, normálního diváka jen stěží. Musím ale přihodit hvězdu za to, jak se všichni postupně dusili a sípali, jelikož se začalo špatně dýchat i mně. Lehce masakrozní scénky si rovněž hvězdu zaslouží, celková atmosféra už moc ne. Postupně začíná film nudit a jeden se modlí, aby to měli rychle za sebou. Slabý průměr, celkově 2,5*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor musí mít hutnou atmosféru. A taky by měl bavit a zároveň i stejnou měrou diváka děsit tak, že si mimoděk okouše nehty až do krve. Správným elementem pro splnění těchto požadavků potom je, obydlet netradiční strašidelné prostředí vhodnou hrozbou. Protože se ale nikdy nebudou točit šíleně drahé žánrovky, nýbrž stále dokola jen levné budgety, tak se na plátně originálního CGI monstra (z kterého půjde hrůza) asi jen tak nedočkáme. Škoda. Mám radši lovecraftovější paranormálno. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle na měl dojem neudělalo. To klaustrofobické prostředí se dalo využít lépe. Chápu, že tam byla asi tma, ale jako divák nejsem na neviditelné výkřiky a mihající se kameru příliš zvědavý. Navíc mi tam chyběl spuštěč, který to šílenství uvedl do chodu. To už se mi od Ketaie líbil víc ten třicítkový sequel. O horor se nejedná ani náhodou. 10% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Banícka partička uviazne hlboko pod zemou a ako sa snažia prežiť a dostať preč, majú problémy nielen so vzduchom, ale aj so sebou samými... Z jednej časti je film pomerne nezáživným spracovaním (údajne) skutočnej udalosti a z časti druhej je obstojným, prevažne atmosférickým, podzemným hororom, ktorý mi však oproti podobným survivalom neprišiel nijak výnimočný či špeciálny; jednoducho len taká pohodová jednohubka. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

První korálek do sbírky horového maratónu, do kterého jsem byla navezena, a musím říct, že velmi slušný, protože to celé uteče tak rychle, že ani nestačíte škytnout a už běží závěrečné titulky. Jediná výtka (musím vždycky něco vyhrabat) bude malá logická, a sice když se parta horníků a jedné horníkové uvelebí v záchranné komoře, aby tam přečkali oněch sedmdesát dva hodin, než je vykope záchranný oddíl, a někdo na ně začne bušit, určitě by mě nenapadla reakce- "ale to není nikdo od nás, ne?" ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama