Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (100)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na tuten film sem odbornik jak cyp, bo dvacet roku v rubani je dvacet roku v rubani, no ni, kurwa? A každy haviř vi, že jak svinsky zaskřype v hajcmanach, je to v piči a idě do tuheho. Raz sem robil s takim snoplem mladym na čelbě a šastlo to na nas jak sračka do misy, zrazu tma jak v řyti a my po krk ve šlamu. No aspoň jeden trochu spočne. Ale ten Vincek, to byl taki kokot aktyvni a entuspasmatycki, klepal se syce jak zulc, ale hneď pry, co buděme robiť! A ja mu pravim: „Kurwa, relaxuj, cype, ty bys furt jenom robil!“. Bo po takim zavalu nic než bacať Waltra v kupě uhla, než se kvam ti lapiduši z Bézeteski prokopu, stejně nězbyva! No, my haluzaři sme tehdy dopadli trochu lip než ameryčti kolegove v tu tym sňymku. Ale vihrady, kurwa, mam, to teda jo! Tak zaprve, co to tam maju za vyjebanu šachtu bez šoli?! Ušetři to syce za hašplařa, ale jeť dvěstě a vic čisel pod zem na jakychsi pierunskych vuzkach jen po svažni, tak faratě pul dňa a než se vůbec docamratě na grundštreku, tak plan v piči, vyplata tamtéž, sklenice hlucha a stara měsyc nejebe. Zadruhe sem čuměl jak Bezruč na kavijar, jaky tam dole maju fajny zachrany Sausfork. O take vyfikundaci na předku sy našinec muže nechať akorat tak zdať, bo kvůli takeho hogofoga by Kolaček s Bakalu skončili na vuzku, jak by si rači něchali kolena provrtať. Ale ten co to dyzajnoval, to fakt musel byť ynženyr kokotologie s doktorátem z mentalogiki! Umistiť luftbomby z venku teho vergla, aby je ukryty haviř musel loziť do zavalu co hodinu měniť, to je, kurwa, na Nobelovku za vakuum mezi ušami. Zatřeti jako chapu, že filmy asi musi byť jakože pohlavně vivažene, aby byl v kurniku klit, no tahať kundu na čelbu, to by něnapadlo ani teho největšiho cypa, duteho jak fryšop. Ja sem odjakživa beneviolatyvni a i Emana sem vždycky něchaval cypovať, co hrdlo rači, ale řykejtě sy, co chcetě, kunda nima v ďuře co robiť! Ta se ma akorat starať, aby děcka něřvali hlady a jednou až dvakrát tydně se svliknuť, kleknuť na čtyry a odvesť živitele do ledničky pro lahvače, aby neměl u fotbalu na Nově žizeň. A tu ta spizděna bloncka ani kozy něukazala! No a za čtvrte, když už psali, že šachtahoror, čekal sem aspoň jakesi skurvene krvelačne permoniki, ale frajerum jen šramlo v kuli a zchujeli, bo se našňupali metana. Ale jebať. Jinak to bylo cele fajne, fest vyhukane a klaustrofotonicke, takže esli dobře rachuju, což zychr robim, bo sem až do sedmički, kdy sem s velku slavu ukončil sve vzdělani, v matyce prutce vyňykal, akorát sem si pak na hornickim učňaku ujebal kylofem maliček při nacviku lopatoveho tanga, taxe od te doby pohybuju jen v devitkove soustavě, takže estli dobře rachuju, tak štyry vitki, to mame … kotangens pi na druhu krat druha odmocnina z pulitra … no tři hvjezdy jak vyšite! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tady se režisér prachmizerného sequelu 30 Days of Night docela vytáhnul, to bych od něj nečekal. Pěkný důkaz, že lámat hned nad kýmkoli hůl se nemá. Beneath je ukázkovým survival hororem, tedy filmem, v němž skupina postav bojuje - klasicky v nějakém atraktivním přírodním prostředí (hory, jeskyně) - o přežití, a to jak proti vnějším okolnostem, nejrůznějším záporákům, tak proti sobě navzájem. Survival je divácky docela vděčný subžánr, protože když se adekvátně zpracuje, může disponovat napětím v podstatě o začátku dokonce. A Beneath adekvátně zpracovaný je. Prostředí zasypaného uhelného dolu působí špinavě a klaustrofobicky. Když si člověk navíc vzpomene, jak z různých koutů světa sem tam nějaká zpráva o podobné nehodě přijde, působí zápletka poměrně uvěřitelně. Řemeslně se jedná o naprosto bezproblémovou záležitost, herci jsou slušní. Scénář by možná zasloužil trochu větší pozornosti, protože postupem času - jak postavy začínají halucinovat, se situace stává docela divácky nepřehlednou, a teď zpětně si přesně nevybavuju, jak vlastně který z horníků přesně dopadl. Taky se mohlo jít psychologicky trochu víc do hloubky, potenciál by tam byl. A snímku by také prospělo, kdyby se jednalo o čistě chlapskou záležitost alá Carpenterova Věc, neboť jasné zaostření na jedinou hlavní ženskou postavu, které se v dole scénáristickou náhodou ocitne, činí film mírně předvídatelným. A přestože se děj odehrává ve strašidelném podzemí a postavy trpí strašidelnými představami, film spíš drží v napětí, než že by vyloženě děsil a strašil ... ale to k survivalům tak nějak patří. I přes tyto dílčí výtky se z Beneath ale nečekaně vyklubal výborný survival a asi nejlepší podzemní horor od prvního Pádu do tmy. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘÍKÁM VÁM, BRÁT JI SEBOU DOLU PŘINESE SMŮLU!"... /// Takhle vono to je (se zeptej námořníků!). Ženský prostě nosej smůlu! (neříkej jí to! No ty vole…) Takže zával. Hmm. Ale i neostravskýmu publiku je jasný, že pár šutrů nebude tím nejhorším, co tuhle partu s jednou blondýnou dole v dole potká… Vona je to celkem zábava. Jde jim vo kejhák a i když nejde o přehlídku strašení pro nový tisíciletí, je tahle parta špinavejch a vyděšenejch horníků lepší, než parta čistejch (a vyděšenejch) paranoiků v v obejváku. Blondýna je celkem normální a kameraman nemá epilepsii. Navíc jde vo hrabání se v černý díře… - prostě to ujde! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často přemejšlím, co by se mi jako mohlo tam dole stát. 2.) Začal jsem vidět kolem sebe divný ksichty. Mám otevřít okno? 3.) Thx za titule ,,HorrorArchive“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, o tomto videohorore som doteraz nepočul absolútne nič, a napokon sa z toho vykľulo jedno z najväčších prekvapení tohto roka. Skupinka baníkov ostane uväznená po tom, čo sa im to tam všetko pekne zosype, míňa sa im vzduch, začne im pekne švitoriť a začne boj o život. Pekne nakrútený, atmosferický, klaustrofobický podzemný survival, ktorý ma bavil stále viac a viac. Je to inšpirované skutočnosťou, hm... prečo nie? Pôsobilo to na mňa dostatočne reálnym dojmom. Hororové momenty však nechýbajú, a nešlo len o pár pekných krvavých mordov, ale keď hlavným hrdinom dochádzal vzduch, párkrát vyskočili pekne desivé vízie a dalo sem tam aj zľaknúť. Sadli mi aj postavy, nikto ma vyložene neotravoval a v danej situácii sa s nimi dalo súcitiť. Samozrejme z toho nemohol vzniknúť ďalší Descent, ale kto má rád napínavé podzemné horory, smelo do toho. Ja osobne tlieskam, výborne odvedená práca vo všetkých smeroch. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Beneath je nejlepší klaustrofobický survival za poslední léta, který je slušně krvavý, perfektně natočený s úžasné děsivým prostředím, pekelně stísněnou atmosférou, že se vám bude těžce dýchat podobně jako horníkům a 2x jsem se lekl tak moc, že jsem spadl z postele a narazil si pravou ruku + to vše dle pravdivých události. Podobně infarktový stav a nepříjemný pocit po zhlédnutí jsem naposledy zažíval při Stáhni mě do pekla. Kombinace lekaček a gore scén funguje skvěle, škoda, že na to nepřišel nikdo dříve. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strata času. Veľa tomu ubližujú nesympatické postavy, nelogické správanie, ktorým si rozhodne nepomáhajú (hystéria v podstate už po pár minútach zasypania a slabá odolnosť voči stiesneným priestorom, troška zvláštne u profesionálnych baníkov) a čudný, nezrozumiteľný, nudný scenár. Snaží sa kombinovať Pád do tmy a Môj krvavý Valentín s Hory majú oči, ale pochopil som to tak, že nakoniec o žiadny „klasický“ horor nešlo. I tak je ale trúfalé TOTO vydávať za „podľa skutočných udalostí“. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po delší době kvalitní filmová klaustrofobie. Skupina horníků, společně s hrdinkou, je zasypána v uhelném dole. Ti, co přežijou, však nebudou bojovat jen s ubývajícím množstvím kyslíku, ale i s něčím/někým jiným... Je vidět, že když se Ketai nevěnuje znásilňování skvělých upířin, dokáže si najít látku, která mu sedne. A i když nemá jeho novinka zrovna originální námět, dokáže jí prodat v jiných ohledech. Třeba v primárním udržování napětí a stísněné atmosféry. Gore taky skvěle zvládnuto. A koneckonců je fajn i obsazení, protože, kromě sympatické hrdinky a jejího tatíka ve Faheyho podání, neurazí ani mladík "víš, co myslim" z Millerových na tripu. Vedle obou dílů The Descent tu nemáme mnoho lepších podzemních hororů, tudíž už tohle jest dostatečný důvod, aby jste Beneath neminuli. Uvidíme, s čím ještě přijde As Above, So Below. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Existují povolání, při kterých slovní spojení „být zavalen prací“ dostává trochu jiný rozměr.. Důlní psychóza, při které tu a tam zasviští vzduchem krumpáč, ozve se zoufalý hlas, chrup zasvítí na cestu a havíř s mléčným pohledem udělá baf. Poměrně se daří těžba z prostředí, takže přítomnost krvežíznivých permoníků není potřeba, nicméně některé laciné lekačky a klišé mohl Ketai nechat na povrchu. Kdo hledá kvalitní podzemní děs, ať raději znova sestoupí za Neilem Marshallem.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako survival horor, dlouhou dobu jím Beneath je, ale na celovečerní stopáž a na zakrytí neschopnosti zdeptat postavy jen reálným nebezpečím a klaustrofobií je třeba přihodit ještě zombies. Na motivy skutečných událostí, jo? :-D Ben Ketai bohužel není Neil Marshall, takže to ani nevypadá jako záměr (film prostě od jisté chvíli přepne žánr), ani to není nějaká fajn gore zábava. Jinak tu máme všechny klišé, co si lze přát, postavy rády řeší věci ze svého života, otcové se svěřují dcerám, horníci svým platonickým láskám atd. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Banícka partička uviazne hlboko pod zemou a ako sa snažia prežiť a dostať preč, majú problémy nielen so vzduchom, ale aj so sebou samými... Z jednej časti je film pomerne nezáživným spracovaním (údajne) skutočnej udalosti a z časti druhej je obstojným, prevažne atmosférickým, podzemným hororom, ktorý mi však oproti podobným survivalom neprišiel nijak výnimočný či špeciálny; jednoducho len taká pohodová jednohubka. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Underground Horrors" v sobě skrývají velký potenciál a dost možná i jeho neprobádané možnosti. Australský The Tunnel byl značně atmosférickým a děsivým přídavkem do žánru. Beneath přináší formu hrůzy a napětí z jiných koutů podzemích "subjektů." Nejednomu se jistě vybaví Pád to tmy. Skupinka lidí je zavalena v dolech. Klaustrofobické prostředí funguje znamenitě, vzduchu ubývá, jedovatého plynu přibývá, narůstá panika, chaos, dostavují se děsivé halucinace, a kdo ví, co všechno se může skrývat v neprobádaných tunelech a zákoutích, kde desetiletí nevkročila ani noha...? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sam celý život obdivuje otca, ktorý po dlhých 35 rokoch opúšťa pozíciu jedného z hlavných riadiacich pracovníkov miestnej uholnej bane. V posledný pracovný deň chce preto stráviť po jeho boku v podzemí. Rada by si totiž zapamätala, ako tvrdo musel celý život pracovať. Praktická rutina sa však po krátkom čase mení v krutý boj o holý život. Veľmi zručne natočený klaustrofobicko, schyzofrenický "katastrofák". Pokiaľ budete mať prvú polhodinu pocit, že Vám "Beneath" nemá čo ponúknuť, buďte si istý, že ste na omyle. Od režiséra takej sračky, ako bol "30 Days Of Night 2" som to veru nečakal. Gore, pár lakačiek, a hlavne, pomerne veľmi slušná atmosféra, ťahajú tento snímok k vyšším priečkam. A nakoniec, niet sa čo čudovať. Veď uvidíte - 75%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl celkem slušnej nervák. Už úvodní titulky mě upoutali, pak máme čtvrthodinu na seznámení z postavama a jde se na věc. rozjezd je sice trošku pozvolný, ale pak začne film neskutečně gradovat s tím, že závěrečná dvacetiminutovka je fakt peklo. film je každopádně důkazem, že žánr zvaný horor ještě není úplně mrtvej, ale chce se to vysrat na všechny ty kinder duchařiny co dneska cpou do kin a kouknout se radši na nějakej nezávislej nebo nízkorozpočtovej film. Tady je totiž na malým prostoru z evidentně skromným rozpočtem k vidění tolik invence až mi to bralo dech. Každopádně jak se to rozjede divák nemá šanci vydechnout a odtrhnout se od obrazovky. Já osobně už jsem ke konci myslel, že se fakt pochčiju, ale nebyl jsem to schopnej stopnout ani na vteřinu prostě jsem to chtěl dokoukat. No a samozřejmě, že největší schíza je ta hlavní pointa, která mě fakt rozstřelila sice jsem to tušil, že to tak nakonec bude, ale i tak mě to rozbilo. Samozřejmě nebudu nic vykecávat. Můžu jenom doporučit. I velký hororový skeptik jako já je tentokrát nadmíru spokojen.90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Video film? Tak potom veľmi slušné...Hororík má veľmi atraktívne prostredie, mnohé scény pôsobia trochu klaustrofobicky a dlho som to videl na štyri hviezdy. Ibaže posledná tretina sa snaží byť hororová za každú cenu a to aj bez toho, aby diváka bližšie oboznámili s tým, čo sa presne deje. Chcelo to iba viac popracovať na prepojení so starou šachtou a lepšie podať chaotickú a rýchlu premenu postáv na vraždiace mašiny...Myslím, že sa z toho dal vytrieskať naozaj slušný horor, stačilo iba ubrať. Niekedy je menej viac. Napriek tomu film stojí za pozornosť. Keby každý video film dopadol aspoň takto, ušetrili by sme veľa času z hovadinami. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor musí mít hutnou atmosféru. A taky by měl bavit a zároveň i stejnou měrou diváka děsit tak, že si mimoděk okouše nehty až do krve. Správným elementem pro splnění těchto požadavků potom je, obydlet netradiční strašidelné prostředí vhodnou hrozbou. Protože se ale nikdy nebudou točit šíleně drahé žánrovky, nýbrž stále dokola jen levné budgety, tak se na plátně originálního CGI monstra (z kterého půjde hrůza) asi jen tak nedočkáme. Škoda. Mám radši lovecraftovější paranormálno. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, podle skutečné události...a ještě mi řekněte, že tam chcípnou všichni chlapi a přežije jen ultrablbá blondýna, která se chová jako vyšinutá kráva. Posednutí skupiny lidí, která se navzájem vraždí, není nic nového. Takhle se už vykydlily posádky a osádky lodí, ponorek, polárních stanic, vesmírných stanic, podmořských stanic... ale proč ne. Ovšem tady jen sledujete cestu zavalených tam a zpátky a zase tam a uvědomujete si, že na rozdíl od putujícího Hobita se nic převratného neděje. Pár rádoby lekaček mě bohužel nedostalo, a tak za nejlepší scénu považuji naháněčku v nafukovací komoře. Věřím, že klaustrofobiky tenhle film asi vyděsí, normálního diváka jen stěží. Musím ale přihodit hvězdu za to, jak se všichni postupně dusili a sípali, jelikož se začalo špatně dýchat i mně. Lehce masakrozní scénky si rovněž hvězdu zaslouží, celková atmosféra už moc ne. Postupně začíná film nudit a jeden se modlí, aby to měli rychle za sebou. Slabý průměr, celkově 2,5*. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prostředí je bezpochyby vynikající - zasypaný důl a záchranná komora měly v sobě velký potenciál. Atmosféru to má velmi dobrou, bohužel ji narušuje samotný děj a počínání postav. Působilo to na mě chaoticky a neuspořádaně. Sice se to snažilo o jakési postupné budování napětí, ale "ti druzí" to z mého pohledu dost kazili. A to nejvíce asi ke konci, celou dobu jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale závěrečné dění mě od toho nějak odradilo. 60% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Režisérovi zpackaného sequelu 30 dní dlouhé noci se podařilo vykouzlit výbornou atmosféru paniky, odtržení od světa a čehosi divného, co se v podzemí vyskytuje. Zkušené žrouty hororů tu asi nic nepřekvapí, ale já říkám proč ne. Rozhodně to je kvalitní žánrová prácička, na kterou člověk nepřestane koukat v polovině. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tmavé, temné, chladné a dosti napínavé. Délka také zvládnutelná, takže se nestihnete nudit. Jako horor Beneath funguje hodně dobře. 7/10 = 75% ()

Reklama

Reklama