Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (100)

maddy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, v hororoch zatiaľ nie až tak obohraný námet, bohužiaľ pretavený do pomerne „obyčajného“ filmu. Potenciál by tu pritom bol. (ehm, skutočný) Príbeh o zavelení v bani rozohráva celkom netradičnú hru. Postavy s dochádzajúcim kyslíkom začínajú mať halucinogénne predstavy a divák je držaný v napätí čo a kto ich tam vlastne vraždí. Film sa však len tak kĺže po povrchu, namiesto toho aby išiel v čomkoľvek do hĺbky. Skoro sa žiada premenovať ho na SURFACE, namiesto BENEATH. Prostredie zasypanej bane vyzerá dobre, ale žiaduce klaustrofobické pocity sa nedostavujú. Halucinácie sú nápadité, ale v podstate slúžia len na to, aby predviedli pár ľakačiek. A ani psychologickej stránke sa film vyšinutým postavám výrazne nevenuje - rozohráva síce halucinogénnu hru, ale tá slúži len na predvedie niekoľkých hororových scén. Vo výsledku tak film nie je ani jedným, ani druhým. Na jednej strane má celkom pútavý námet, prostredie a aj atmosféra v niektorých momentoch funguje, ale na tej druhej sa nemôžem zbaviť dojmu, že to je veľmi nezáživne, neambiciózne spracované. Podobných survival hororov bolo už natočených mnoho a tento mal na to byť niečím iným. Len by to chcelo väčšieho hororového guru na režisérskej stoličke a nie Bena Ketaia, ktorý už svojho času zabil sériu 30 Days of Night jej zbytočným pokračovaním. Beneath síce nie je žiadna tragédia, napriek tomu, že sa jedná o videofilm vôbec nepôsobí lacno a má aj slušných hercov, ale o nič viac ako neškodnú jednohubku sa nejedná. Neurazí, ale ani nemá čím nadchnúť. Záver síce držal pozornosť, ale kým sa k nemu film dopracoval skrz nezáživný úvod a len priemerný stred, tak už mi to bolo vlastne aj jedno. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Silnou stránkou filmu „Beneath“ je skutečnost, že zbytečně nevyužívá ruční kameru, což je jen dobře, protože té už je v poslední době opravdu moc. Navíc je vhodně využíváno i temné prostředí. Jen ty lekačky jsou někdy prostě až příliš očekávané, ale je pravdou, že tu neočekávanou už opravdu skoro nikdo nezvládne a je jich docela málo. „Beneath“ vás asi nevytrhne, ale mezi podobně laděnými filmy je to celkem dobře odvedená práce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Feministky všetkých krajín spojte sa!!! Inak sa tento absurdný príbeh opísať nedá. Film začne, ako inak, pred posledným fáraním baníka a poriadnou oslavou, na ktorej to partia preženie až tak, že sa so sebou do podzemia rozhodne vziať aj vyslúžilcovu dcéru, ako inak , vysokoškoláčku, ktorá síce po fláme ráno z baníkmi ledva dýcha, ale o hodinu už hádže uhlie ako chlap dva dni pred baníckym dôchodkom. A potom, čo ľuďom po zosype uhlia začne prepínať asi po 15 minútach (riadne urýchlená ponorková nemoc) so svojimi 40 kilogramami a vysokoškolským IQ 55 bez najmenších problémov vyvraždí 150 kilogramových chlapov niekoľko rokov fárajúcich v bani a ako jediná nešťastie prežije. Toto je tak obrovský výsmech ľuďom, ktorý robia tak náročnú prácu, že by sa vysielanie tohto filmu malo povoliť iba na lesbických a feministických protestoch, tam by Ketai dostal všetkých Oscarov. Ak si chcete pozrieť, ako takéto nešťastie prebieha, pozrite si radšej spracovanie banského nešťastia v Mexiku či Čile. 10%... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Asi o tom každej tak psal a takovou dobu se čekalo, že sem to přecenil. Od začátku bylo jasný, kdo by to měl přežít, to je dost podstatná věc pro děj celýho filmu. Dokument o tom, jak to v dolech funguje ušel, pak následovala ještě dlouhá chvilka rozkoukávání, tím to ještě víc přidalo na očekávání a napětí tím pádem rostlo, ale tak nějak bez účinku, protože se to dělo všechno strašně zmateně. Šli tam, pak zas tam, prostředí bylo fantastický, lekaček taky pár bylo a nepředvídatelnejch celkem, ale celkovej dojem z toho nemám dobrej. Jako to, že tam kdysi dávno byla jiná banda vedle a zůstal tam zuřící smog, přičemž se to projevovalo jenom z toho slečny pohledu, je dost zavádějící. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Tá bloncka to bola drsňačka.Odvážiť sa 600 stôp pod zemou,len tak z frajeriny.Mala som pocit,že to chvíľami nepredýcham a teraz ma vlastne napadá jedna slovná formulka,ktorú rada používam (nezriedka) a síce,sledovať zo zatajeným dychom.Nedostatok kyslíka a s tým súvisiace halucinácie,panika a chaos..asi by som tomu aj verila.Ale neuspokojivý záver tomu odtrhol 1 hviezdu.Chcelo by to nasať čerstvý vzduch do pľúc,po prípade nejakú tú mentolku o 2 kaloriách. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY! Ale no tak... Tohle mě hodně zklamalo. Po klasickém a naprosto zbytečně utahaném dvacetiminutovém úvodu, kde poznáme několik nijak zajímavých postav (kromě dcery, která tu je hlavní hrdinka a už od začátku je jasné, že to celé přežije a jejího otce, který tu jako jediný působí nějak sympaticky, ale nebojte, potom z něj udělají magora.), přijde naprosté nic. Ano, stane se to, co se stát má, ale mě to nechalo chladným. Klaustrofobická atmosféra nikde, vlastně nějaká atmosféra a napětí se nedostavila, všichni se tam nějak pohybovali a snažili se vymyslet, jak přežít, ale celé to bylo prostě nudné. No, a pak přišla druhá polovina, kde se začali všichni hádat, všem začalo hrabat a tady se konečně dostavilo napětí, díky kterému mě to začalo bavit, bohužel s tím přišli další problémy. Jo, chápu, proč tam ta holka pak viděla ve všech zombie, ale kruci, když už se pustím do psychologie postav, tak to taky nějak musí nějak dávat smysl, tady to prostě přišlo vždycky úplnou náhodou, chvíli bylo všechno ok, pak bum, objeví se zombie, holka mu do břicha vrazí krumpáč a pak si všimne, že to byl obyčejný chlap, ona ho zabila a nijak se to pak dál už neřešilo, i když tam pak přišli ti dva. A pak u těch dynamitů to taky bylo něco, to už tam prostě hrabalo všem a všichni útočili na všechny a kdoví, co z toho se vůbec opravdu stalo (jo, borec zapálí dynamit, stojí u toho, holka na něj volá, on nejde pryč a pak na ni jako ta "zombie" zaútočí - to v těch šachtách byl nějaký virus, který v nich probouzel nahodilou agresivitu?). A ten konec - oni ji vytáhnou ven, hnedka k ní přiběhne její máma, co to očividně brala v pohodě, že jsou její manžel a dcera ztracení v dolech, ani nevypadá, že by brečela a když ji vidí, reaguje, jako by k ní teďka přišla na návštěvu, když se jí ptá, jak dopadl táta, tak jenom řekne, že ji napadl a dál se to neřeší. Jo, chápu to, rozumím tomu, ale působí to tam tak strašně blbě a hloupě... No nic, velká škoda, mohla to být pecka, ale nebyla ani náhodou. 2* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Klatrofobicky horor být v něm tak se zblázním strachy. Jako dítě jsem chtěl být horníkem , ale vzhledem k mé poloze bych ani nemohl doly jsou přece jen poněkud z ruky a v současnosti je tohle povolání v útlumu. Tak že na to můžu jen koukat. Brát tam ne zkušenou ženskou, byť hezkou je nerozum. Asi jí tam dali jen aby bylo na co koukat, já bych se bez ní obešel. Lidé se pod zemí za nedostatku kyslíku mění a hrabe jim. Velmi ponurá atmosféra a jde z toho strach. Pěkně natočený horor, drama. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Beneath byl pro mě jednoho nudného večera na chatě velkým překvapením. Režisérsky i řemeslně je to na hodně dobré úrovni. Vše funguje, jak má. Příběh má hned po tom, co přežijeme začátek, svižné tempo, postavy jednají víceménně logicky a nejsou otravné, dialogy i atmosféra v pořádku. Evokovalo mě to samozřejmě na výborný Pád do tmy, ale není to ta samá liga. Ale i v tomto případě mě párkrát zamrazilo. Lehké zklamání nastalo až v ''odhalení''. Přece jen kdyby se na tom maličko víc zapracovalo, byla by to skvělá halucinogenní podívaná. Dostalo se ale bohužel jen na pár strašáků, kteří nijak extra nevyděsily, za to napětí přetrvávalo. Jsem rozhodně ráda, že jsem snímek viděla, ale ještě radši bych byla, kdyby to byla trošku hloubkovější záležitost. Vřele doporučuju. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Začátek takový rozjezdový, kdy se několik horníků ocitnou uvězněni v dole, jelikož jsou zasypáni. Ze začátku se snaží držet pravidel, ale pak se to zvrtne, jelikož slyší hlasy. Jakmile vyjdou, tak začíná hororový kolotoč. Horníci přichází o dýchatejný vzduch a začne jim hrabat na maják, čím se stanou zabijáky a začínají se likvidovat navzájem. Film je docela chytrý, dobře zpracovaný a plný lekaček, kde některé byly opravdu infarktové. Jsem mile překvapen a rozhodně doporučuji alespoň jednou skouknout. Škoda jen, že do kin jdou kolikrát hovna a takové perly ne. Thx za titulky "HorrorArchive". 75% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Taky vole strejda konci de posledni den do prace a veme sebou cubku..hned druhej strejda rika ze cubka v dole neni dobry a prinasi to smulu..bum vole zasype se to po 35letech kdyz prijde cubka..dobry tesny tunely atd..dobra atmoska..vsechno cajk..ale je to proste tak debilni, ze to nejde brat vazne..dalsi zbytecna vec.. :( ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně, podle hodnocení to měl bejt skvělej horror, ale to rozhodně nebyl a to jsem si nestáhl horror s rybičkou, jako někteří :D Ale vážně Beneath a vůbec mě to nebavilo, myslel jsem, že půjdu o psychologický horror, kde se bude měnit psychika postavy a nebudu vědět, kdo koho zabíjí, jenže konfliktů mezi postavami bylo málo, postavy se vůbec nemění a vlastně to byla i nuda, ve které se začne něco dít až v 50 minutě, do tý doby je to úplně o hovně. Na Beneath jsem se těšil a možná to byla chyba, pár brutálnějších záběrů to rozhodně nezachrání. Dokonce je to předvídatelný, nevím, vážně zklamání, nebavilo mě to, dal jsem 3*, ale ani to si tenhle film nezaslouží. 2* ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

.......Je třeba vykašlat uhelný prach. Prostředí, kde se těží černé zlato mi není cizí. Tady sice do jámy nesjížděli v kleci, ale došli po svých. Co se dělo pak, už je těžko vysvětlitelné - jak by řekla dcera štajgra, jenž jediná přežila. Horory v dolech se až tak moc netočí, ale zase máme jeskyně, různé katakomby apd. Je zřéjmé, že ten stísněný pocit funguje. To hledání cesty, pravdy, kamošů, kolegu.. kde všichni jsou? Buď je zavalil kámen, nebo se nakazili zmutovaným virem a jsou pěkně nasraní. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(36/2018) / Sľubný začiatok, priemerný koniec. Ono neni ľahké vymyslieť pútavý film kde jediné čo hlavne postavy môžu robiť je behať pár chodbami v podzemí. Aj keď napríklad v Buried na to stačila jedna truhla. Super nápad bolo pridať halucinácie postáv, pár scén fakt hustých. Asi sa toho námetu dalo vyťažiť viac, ale Beneath neurazí. (6/10) ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Kurevský nářez! Zrovna dneska som plánoval exkurziu do nejakej zaujímavej bane,nech mám novú skúsenosť,ale ked to takto može dopadnút v amerike,čo potom u nás! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

No...a takhle to přesně bývá pokaždé, když od filmu nečekáte absolutně nic a pak jste velice příjemně překvapeni. Film, který oprašuje zašlou "béčkovou slávu" Jeffa Faheyho a dává prostor dalším, ne zcela známým hercům, kteří se ale příležitosti chopili více než dobře. V momentě jejich zavalení v dole hrají své vypjaté emoce a celkovou paniku s grácií. Snímek mi v mnoha ohledech dosti připomíná skvělý Pád do tmy - jednak lekačkami a jednak i prostředím - a tento film osobně řadím k naprostému výkvětu béčkových hororů. Takže u mě dobrý..................... moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horůrek pro klaustrofobíky kterej se sice nemůže rovnat s Descentem ale sám o sobě je dost solidní. Od kolapsu stěn je to hodně napínavý a postavy až do konce filmu nemaj ani minutu klidu. Paradoxně mi nejošklivější nepřišly ty občasný hororový halušky ale většina úrazů spojená se samotnou jeskyní. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Dobrý atmosférický horor z dolu. I dobře natočeno prostě žádná křeč a herci dosti věrohodní a ani moc hororového klišé. Pointy, proč co a jak si asi každý musí domyslet podle sebe protože tam není nic pevně dáno ani řečeno. Film je dost rychlý a hlavně si to tempo udržuje takže je za chvilku konec. 75% ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

55% Nemastné neslané, ani to chválené "klaustrofobické prostředí", kdy se děj odehrává v dole nepůsobí tak jak má a to asi zejména kvůli jasně umělému prostředí. Postavy samozřejmě nejsou tím nejdůležitějším a tak nedají ani nikomu vyniknout a celkově je vám jedno jestli umře ten, nebo onen. Přesto, že se jedná o "video film" děj rychle odsypá a není ani moc příležitostí na hloupé chování postav nebo dějové kiksy. Jednohubka maximálně pro fanoušky hororů, zbytek ať raději sáhne po jiných, mnohem lepších filmech. ()

Reklama

Reklama