Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

xwerm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

bolo to uplne skvele. Steven mofat konečne napísal doctora ktorý je pozeratelný. Jon hurt tam skvele zapadol, navrat tennanta a skvelý matt smith, či billie piper. Odporúčam pozriet 10/10 ()

Allein4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šlo to udělat lépe? Ano, asi šlo (třeba jak to vlastně dopadlo s těmi Zygony?). To ovšem nic nemění na tom, že to bylo skvělé a úžasné! Matt Smith a David Tennant si skvěle ladili, John Hurt byl výjimečný...jen je škoda, že Billie Piper nebyla ta Rose, ale jen jakýsi "přelud". Jeden z nejúžasnějších momentů bylo krátké, vteřinové kameo Petera Capaldiho ("to snad né, je jich tu všech 12" ... "Omyl, všem třináct!"). V té odpovědi "všech třináct" ale vidím trochu zakopaného psa. Protože ať počítám, jak počítám, Capaldi je už čtrnáctý, Moffat tak trochu zapomněl na Valeyarda, který byl ve starých sériích a měl přijít mezi 12. a 13. reinkarnací Doktora. A navíc - Capaldim to určitě neskončí, takže "všech 13" je nesmysl, mohou jich být miliardy... ()

Ajka13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tennant - super! Matt - dokonalost jako vždy. Hurt - milé překvapení. Ale celkový dojem? Co se týče speciálů, tak průměr až pod průměr. Myslím, že v příběhu nepřekonají tajemství okolo River a Pondů. Navíc Clara mi opět přišla trochu zbytečná. Ale možná jsem nějakým podivným způsobem zaujatá. Škoda, že se nevrátila Donna. ()

NiennaTasart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělej díl zhlediska oslavy 50. výročí, všechny narážky a bylo opravdu velmi zábavné pozorovat ty tři dohromady a návrat "desítky" (ačkoliv měl dost divně upravený vlasy). Ovšem jako příběh se záchranou Gallifrey mi to přišlo dost divné, takové malinko nedotažené (zase, bohužel) a myslím, že to absolutně sráží to, čím Doctor býval: poslední Time Lord etc. a mé hodnocení snižuje i třeba takový detail, jako příliš násilně vecpaná věta "I don't want to go." (bylo to příliš strojené, moc se to tam nehodilo). Za mne tedy 90% (ale pořád lepší, než většina dílů 5., 6. a 7. série) ()

VitaG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaný a opěvovaný Day of the Doctor pro mě nebyl tím čím asi pro spoustu skalních fandů. Potenciál byl velký.. co velký, byl obrovský a Moffat se s tím popral zdařile ale mohl zdařileji. Časová válka, tři Doktoři, Dalekové, to je něco co přímo nutí k tomu pustit si to. ALE! Tři Doktoři jsou spíš na okrasu, ve skutečnosti využili pořádně jen toho současného a Hurt s Tennantem tam jsou kvůli příběhu (Hurt) a kvůli tomu, že je to výročí (Tennant). A co ty Zygoni? Sice populární nepřátelé připomínající staré série, ale mohli by se dohodnout s Daleky, kdo, že je nepřítel. Co mi vadilo asi nejvíc byla Alžběta. Nevadil mi Gogh kreslící vybuchující TARDIS ani Churchil jako Říman, ale tady to bylo jen na pěst a k vzteku. Proč tam ta ženská lezla, když její čas mohli využít pro Tennanta nebo něco podobně dobrého? V 7. sérii nám nandali něco o Doktorově strašném činu, a tady se nic neděje. Vlastně veškerý děj tak nějak směřuje přes všechno možné k tomu aby si páni Doktoři stoupli k velkému červenému tlačítku a mi zjistili, že je to zase všechno jinak. Uff to jsem byl nějak moc kritický. Musím uznat, že Moffat to sice mohl vymyslet lépe, ale nikdy mu nemohu vyčítat, jak skvěle zvládnul speciál pro všechny. Ano zkuste si napsat něco čím zaujmete fanoušky padesátiletého seriálu. A konec konců člověk vždy rád vidí staré tváře s těmi novými a tento speciál je pořád jeden z těch nejlepších. I když mohl být o hvězdičku lepší. ()

Shaman1135 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme sa hádať o tom, ktorý Doc bol najlepší. Radšej ich kopnime do jedného filmu a oslávme tak fantastických 50 rokov tohto legendárneho seriálu. Matt a David rulez (raz darmo mám ich rád), skvelé efekty, slušný príbeh, BILLIE!!! Toto je proste luxus, pár krát si to ešte pozriem, Moffat odviedol kus roboty ja som šťastím bez seba ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10: Nemělo to tak velký "wow efekt", jak jsem čekal, děj byl poněkud šablonovitý a z interakce Doktorů by se taky dalo vytřískat o něco víc. To však nic nemění na tom, že jako pocta fenoménu Doctor Who, jako připomenutí časů minulých i jako sebejistý krok vpřed směrem k novým zítřkům to funguje na jedničku s hvězdičkou. A John Hurt se i na malém prostoru, jaký v tomhle speciálu měl, dokázal do univerza zapsat nesmazatelnou stopou. ()

The M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Spoilers, sweetie) Podľa mňa jedna z najlepších epizód Doctora Who - bez debaty. Na jednej strane je to tak trochu k nahnevaniu, keďže vlastne prepísali väčšinu toho, na čom bolo postavených nových 7 sérii tohto sériálu, ale urobili to veľmi múdro. V podstate sa to stalo, no Doktori na to vlastne zabudli, takže celá tá vec s Posledným Pánom Času v podstate stále platí... Tento seriál pomaly potreboval nejakú väčšiu zmenu, nielen nového Doktora, ktorý sa tiež blíži, ale niečo takéto! Vrátiť Pánov Času a Gallifrey do povedomia a nechať fanúšikov dúfať, že sa Doktorovi podarí nájsť ich. Viete si predstaviť, koľko úžasných dverí tým Steven Moffat otvoril? V podstate nekonečno, teraz môže sám vybrať, do ktorých dverí sa rozhodne s novým Doktorom vojsť. Niekoľko mesiacov kecal o tom, že táto epizóda nie je len oslavou 50. výročia Doctora Who, je zároveň aj úvodom do ďalších 50. rokov. A týmto krokom potvrdil, že to neboli len kecy. Ja neviem, ja som z toho jednoducho nadšený. Asi to je tými všetkými ľuďmi pokope, 13 Doktormi, Petrom Capaldim a čerešničkou na torte v podobe Toma Bakera. Jednoducho... Bravo! Ak mám však povedať jednu vec, ktorá má naozaj sklamala, poviem, že to je Christopher Eccleston. Aby si človek nevedel urobiť pár minút času na jednu scénu kvôli fanúšikov... niečo v tom naozaj musí byť. "Out of ten? ELEVEN!" ()

moinka 

všechny recenze uživatele

Film měl vše, co jsem odněj očekávala - humor, napětí, dojetí a absolutní překvapení! Moffat se toho nebál a dle mého názoru obrovský krok dopředu. ()

mpet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl Doktora Who byl pro mě to absolutně nej, co zatím seriál nabídl. Proč?? Předvedl totiž to nejlepší co mám z Doktora Who rád. Vrátil se David Tennant a Billie Piper, což pro mě byli představitele té nejlepší dvojky (10. Doktor a Rose Tyler), jakou tento seriál měl. Dále zde opět nechyběl dobrý humor, ale tentokrát se díky spojení Tennanta a Smitha dostal na úplně jinou úroveň. Nedokážu si vybavit díl, kde bych se zasmál víc. Ale zároveň tento díl přinesl neuvěřitelný epický příběh plný bolesti, utrpení a naděje. A jako obvykle to vše bylo podáno s neuvěřitelným nadhledem, který je tomuto seriálu vlastní. Docela mi vadí, že dávám stejné hodnocení, jako u některých dalších dílů Doktora Who, protože podle mého názoru je tento díl vysoce nad nimi, ale co jiného mám dělat, když už předešlé díly byli na pět hvězdiček. ()

Isognomostom

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Řekl jsi právě Bad Wolf?" ... Klenot na padesátiletém zlatém řetízku fantastického seriálu. Viděla jsem už několikrát a pokaždé jsem nadšená. Snad ještě víc unešená bych byla, kdybych při návštěvě Londýna viděla nad hlavou letící TARDIS - to musel být velký zážitek. :-) "Voják, hrdina a ... ty. - Kdo jsem já? - Vojáků máme dost, hrdinou nakonec může být každý idiot... - Tak co mám dělat? - To co vždycky - Buď DOKTOR!" Jednoduše geniální :-) ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okamžik, kdy se na scéně objeví nejdříve jeden doktor, pak druhý a nakonec i nám dříve neznámý třetí doktor je k nezapomenutí. I chvíle, kdy znechucená dřívější reinkarnace doktora kárá své budoucí (a samozřejmě věkově starší) verze, že jsou příliš dětinští, jsou prostě k nezaplacení. A víte co, když se budu rozepisovat, jak to bylo skvělé, tak prozradím příliš mnoho spoilerů a odkazů na nové i staré série. Prostě se na to koukněte, nic více ani méně už vám neřeknu... ()

TONYNKO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromujúce ! Jeden z najlepších dielov DW ak nie priamo ten najlepší. Traja doktori skvelo fungujú, každý má dosť svojho priestoru a prekvapivo tu najviac zažiaril War Doctor Johna Hurta. Ten chlapík je skvelý herec a jeho Doctor je niečo úplne iného než ostatní a práve preto sa mi tak velmi lúbil. Príbeh tiež velmi kvalitný a s prekvapujúcim záverom. Obrat seriálu sa koná a to velký. Matt a David sú starí známi a pozerať sa na nich spolu je velmi zábavné. 10/10 ()

annacfd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, tohle hodnocení je asi trochu zaujaté, protože mi Tennant neuvěřitelně v seriálu chybí. Časy desátého Doktora jsou nenávratně pryč a mně zbyly jen oči pro pláč. Více v komentáři u Doctor Who (2005). ()

JamesR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stewen Moffat se již ukázal jako velký plánovač a spisovatel scénářů. Jeho dlouhodobý plán z hlediska přípravy na tento díl se najednou vyjevuje a vysvětluje a divák ztrácí dech. Už jen to, že konečně pravidelný divák Doktora zjistí, proč Alžběta I. je spjata s Doktorem, je nesporný důkaz o promyšlenosti celého dílu. Ten prakticky obrací naruby celý vesmír Doktora a příběh, který se vyvíjí už od roku 2005 je rázem ten tam, ale stále v rámci logické a jemné časové mechaniky a struktury světa Doktora who. Představení známých tváří jako Davida Tennanta nebo Johna Hurta v nové roli je též příjemné. Emoční rozdíl, různorodost oblíbených Doktorových hlášek či rozdílný herecký styl jednotlivých herců dává v závěru nádhernou kombinaci seriálové klasiky v nabouchaném celovečeráku, který sice nejvíce pobaví právě fanoušky Doktora who, ale mohl by zaujmout i neznalce. ()

Reklama

Reklama