Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milostný dopis fanouškům Doktora a díl, který podává ruku jak divákům pouze obnoveného seriálu, tak těm, kteří znají i díly staré půl století. Moffat ve svém obvyklém stylu na začátku diváky mate, hraje si s kánonem seriálu způsobem, který se rozhodně ne každému musí líbit, ale tentokrát přidává nečekanou porci humoru a pro dobrou míru i lásky ke klasickému univerzu Doctora Who. Nejsilnější zbraní téhle epizody je určitě interakce tří Doktorů. Matt Smith předvádí esenci Jedenáctky ve zkratce, tu zvláštní směs dětinskosti a staré duše - a kontrast i spojitosti s hravou Tennantovou Desítkou jsou zábavné. Návrat Davida Tennanta je neskutečně milý a trochu smutný (když přijde řeč na jeho nejistotu ohledně budoucnosti) zároveň, ale rozhodně nebyl pro děj nevyhnutelný. Opravdu vynikající je ovšem posmutnělý John Hurt, jehož herectví pro mě hlavně ospravedlňuje nepoužití osmé Doktorovy inkarnace (Paul McGann). O moc víc než přátelský polibek fanouškům bohužel tenhle speciál není. Doktora sice směřuje na jeho domovskou planetu, ale toho se ve skutečnosti jenom tak nedočkáme. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[SPOILERY] Päťdesiate výročie najslávnejšieho pána času oslávené s robustnými fanfárami a návratom slávnych postáv z dní dávno minulých. Rose a.k.a. Bad Wolf bude vítaná vždy a nostalgiu okorenil môj najobľúbenejší doktor "desiatka". Jeden z najlepších ak nie práve najlepší moderný špeciál plný napätia, nápadov, intelektuálneho humoru, Dálekov, Plačúcich anjelov, Davida Tennanta, Alons-y nápadov, oblekov kombinovaných s teniskami a hlavne prepisovania času. Skrátka všetko, čo na Doktorovi milujem. A ako prekvapenie kameo role Toma Bakera a Petera Capaldiho .Televízne špeciály (hlavne tie Doktorové) sa väčšinou dali označiť ako za lacné CGI klišé paródie, čo vlastne aj boli, no páni Steven Moffat a Nick Hurran prišli s omnoho lepším nápadom než pokračovať v zabehnutých koľajách. Žiadny fanúšik by nemal obísť túto "rekapituláciu" toho, čím je celá 13-životná sága urodzeného galiffreyčana taká obľúbená. Konzervatívne nápady sú na to, aby sa porušovali a nie je na škodu ak sa aj inteligentne skombinujú. 94% a Známka: S++ ... “It’s more like a big ball of wibbly-wobbly, timey-wimey stuff.” ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslel jsem si, že u mě nějaký díl překoná End of Time, ale tomuhle se to podařilo. Vidět zpět Tennanta bylo perfektní. Dokonalý byl i John Hurt. U něj mě opravdu mrzí, že už se s ním nesetkáme. Navíc jsem si uvědomil, jak mi bude chybět i Smith, což už je fakt na prášky, když vám bude chybět někdo další. Ale prostě tohle je bomba. Ani nevím jestli vidět všech 13 doktorů bylo "Fantastic" nebo "Brilliant". Jen tak dál Doktore. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl s úžasným Johnem Hurtem v roli Doktora. Dost mi vadila ta neuzavřená věc se Zygony. Bylo úžasné vidět ve výročním speciálu všechny doktory i 9., alespoň prostřednictvím střihu ze staré epizody. Jen mi vrtalo hlavou, kdy se 10 oženil s Alžbětou I. ... po tom, co opustil Donnu a těsně předtím než se setkal s Wilfredem? ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

"Přestaň už vykládat o tom, jaký asi má být dobrý člověk: raději už jím buď!" tak pravil Marcus Aurelius a je až strašidelně půvabné, jak to zde sedí na pana učenýho, tedy Doktora/y. V noci na neděli jsem nemohl zamhouřit oka, nýbrž mi v žilách proudila extrémní dávka Entuziasmus Doktorus kvůli Dnu Doktora, jež proběhl. Insomnie je můj velký přítel a občas si říkám, zdali vůbec ještě sním. Určitě sním. Každý sní. A o čem zrovinka já? Po shlédnutí naprosto výborného speciálu k 50. výročí nebudu v cenných chvílích, kdy mi bude umožněno snít, snít jen o tom co s ní sním k obědu nebo zdali plachtím nebojácně životu kupředu, ale i o tom kam tato mimořádná show se šílencem v budce pluje. Who knows? Whooo Nose? Well...I know. Máme nový cíl. Cesta každého z nás je stejná. Trvalo to mnoho životou a let, ale už víme kam s naším cool šílencem míříme. Kam jsme vždy mířili. DOMŮ bratia a sestry.....i když dlouhou oklikou. Uvidíme se tam. P.S.: Asi mám novou vysněnou práci a to kurátora. Taky si myslím že bych skvěle kurátořil hahah. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Po niekoľkých rokoch sa do seriálu kvôli tejto špeciálnej udalosti vrátil David Tennant (Desiaty Doktor) a Billie Piper (Rose Tyler). (The M)

Reklama

Reklama