Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Zajímavosti (19)

  • Není to poprvé, co někdo vjel do TARDIS na motorce. Stalo se to i ve filmu Boj s časem (1996). (P. J. D.)
  • Zestárlý muž, který je údajně kurátorem, je podle všech vodítek Doktorem v pozdějším věku, kdy už se přestal účastnit svých dobrodružných výprav. Hraje ho Tom Baker, který hrál Čtvrtého Doktora v původním seriálu Doctor Who (od r. 1963). (P. J. D.)
  • Starý Doktor (John Hurt) je ve skutečnosti Osmým Doktorem v jiné podobě. Pozná se to podle toho, že má červený sonický šroubovák, jaký měl právě Osmý Doktor ve filmu Doktor Who (1996). Dalším vodítkem k tomuto faktu je předchozí krátkometrážní snímek The Night of the Doctor (2013), kde ztvárnil Doktora jeho právoplatný představitel Paul McGann. V tomto snímku je také řečeno, proč na sebe vzal onu podobu starce. (P. J. D.)
  • Ve speciální epizodě dostal krátkou roli také Peter Capaldi jako Dvanáctý Doktor, do kterého se Matt Smith (Jedenáctý Doktor) zregeneroval o měsíc později po jejím odvysílání. Jednalo se tak o první epizodu, ve které se Dvanáctý Doktor objevil. (The M)

Pán času (2005) (seriál)

  • Prvý trailer k tejto špeciálnej epizóde bol zverejnený relatívne neskôr, ako každý čakal - len dva týždne pred samotným vysielaním, konkrétne 9. 11. 2013. (The M)
  • Epizóda sa v rovnaký čas a deň vysielala po celom svete na desiatkach rôznych televíznych staníc. (The M)
  • V rámci Comic Conu v San Diegu bol uvedený úplne prvý trailer na výročný špeciál, ktorý však paradoxne spôsobil namiesto nadšenia mnoho zloby, najmä práve v Británii. BBC totiž trailer odprezentovala len na tomto stretnutí a viac ho nemienila a vlastne ani nezverejnila ďalej. Veľa britských fanúšikov to pobúrilo, no ani veľa negatívnych ohlasov (a taktiež úplne podrobný popis traileru) BBC neprimälo k zverejneniu. (The M)
  • Natáčanie špeciálu začalo 2. apríla 2013 a bolo oficiálne ukončené 6. mája 2013. (The M)
  • Dátum premiéry špeciálu (23. 11.) je totožný s dátumom premiéry prvej časti pôvodného seriálu Doctor Who (od r. 1963). (The M)
  • Po niekoľkých rokoch sa do seriálu kvôli tejto špeciálnej udalosti vrátil David Tennant (Desiaty Doktor) a Billie Piper (Rose Tyler). (The M)
  • Zygoni boli prvé monštrá potvrdené pre návrat do tohto špeciálu. O niekoľko mesiac nato bol potvrdený aj návrat snáď najväčších Doktorových monštier - Dalekov. (The M)

Reklama

Reklama