Reklama

Reklama

Gunday

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sirotci Bikram a Bala jsou od dětství nejlepšími přáteli. Neměli lehký život, museli se všemožně protloukat, aby přežili, ale vyrostli z nich mocní gangsteři. Policie je na ně krátká, ale když do města přijede nový velitel Satyajeet Sarkar, jeho hlavním cílem je ty dva chytit. Bikram a Bala si musejí dávat velký pozor, ale na všechny starosti zapomenou, když se oba zamilují do stejné dívky, kabaretní tanečnice Nandity. (andiek05)

(více)

Recenze (8)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Akože... nebolo to zlé. Kapoor so Singhom sú veľmi fajn, rovnež Chopruška, malo to atmosféru aj celkom nečakané zvraty, peknú jednoduchú výpovednú základňu. A "rovnováhu udržiaval" klasicky brilantne zhostený Irrfan. Ale tá akcia... to čo bol za úlet?? Takáto by mi vadila aj v menej seriózne ladenom výplachu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Především bych rád zdůraznil, že Gunday v žádném případě není nějaký nepovedený brak, jak by mohly naznačovat okolní komentáře (dané spíše nepřijetím obecných konvencí masala žánru, jako jsou nadrealistické akční scény) nebo katastrofální hodnocení na IMDb (za nímž stojí organizovaný útok bangladéšských nacionalistů, kterých se dotklo tendenční zobrazení událostí spjatých s bangladéšskou válkou za nezávislost) - jedná se o vcelku zábavnou masalu, jejíž áčkovost se adekvátně odráží ve vysokých produkčních hodnotách a solidní úrovni filmařského řemesla. Vizuální působivost filmu rozhodně upřít nelze. Problematická je u něj ovšem až přílišná jednoduchost a naivita - přímočarý příběh pracující s jediným (postupně stupňovaným a bohužel zcela nepřesvědčivě motivovaným) konfliktem stopadesátiminutový kolos prostě neutáhne. A těžko si vybudujete nějaký vztah k postavám, které jsou akorát plochými nositeli několika málo charakterových vlastností a většinu stopáže buď teatrálně deklamují plakátová hesla nebo někam majestátně kráčí ve zpomalených záběrech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak začalo to docela slušně. Dobové záběry z bangladéšské války za nezávislost, relativně solidní ukázka neutěšeného prostředí utečeneckého tábora a dva malí kluci, kteří se museli ohánět, aby vůbec přežili. Jenže s dospělostí přišly zpěvy a tance, film začal hrát všemi barvami a děj se stal naprosto nezajímavým. Priyanka Chopra je sice kus, ale sama tohle vytrhnout nemohla. A nikdo jiný tady nebyl. Po třičtvrtěhodině jsem začal trpět a po hodině a čtvrt jsem to vypnul. 10% za indickou missku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Priyanka Chopra mi berie dych. Tie jej oblečky a sári a úsmev a vystreľujúca dokonalá nôžka sú pre mňa absolútnym vizuálnym potešením. Inak sa jedná o pomerne oddychový Indstern. Zbrane. Vlaky. Synchronizovaný beh, pekné pesničky a kamera a veľmi fajn práca s motívmy, dejovými zvratmi a romantickou líniu. Vlastne Zafar značne zvládol spraviť zábavný a pritom dramatický film o priateľstve a láske. Bez toho aby sa to zdalo otrepané, aj keď to nesie všetky možné klišé. Pre mňa príjemná oddychovka od ktorej som síce čakal viacej komédie, ale na konci som bol kupodivu spokojný. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Neviem čo som čakala, ale toto nie. Wa, wa, wa...už len kvôli očiam a hrudi Ranveera Singha sa na to oplatilo pozerať, ten chlap sa mi páči, vďaka nemu som zniesla aj Priyanku, ktorej nejako tá rola podrazáckej mrchy sadla, ale mala smolu, prekukla som ju po pár minutách, takže zvyšok deja som už len čakala, kedy kde a ako sa to prevalí. Film je ale úžasný, pointa, nálada, hudba a Irrfan ako druhá podrazácka mrcha v policajtskom rúchu, nedáva divákovi šancu nefandiť tým dvom na zožranie roztomilým darebákom. A ten ich súboj bez košiel... hmmm. Koho zaujíma, že polovica filmu odporuje zákonom fyziky, tým odporuje polovica filmov vyprodukovaných na celom svete, a tiež sa na ne ľudia dívajú. Pod rúškou jednoduchého príbehu sa v týchto filmoch ale vždy skrýva aj keď možno jednoduchá, ale myšlienka na zamyslenie, ako aj tu, má systém právo trestať zločincov, ktorých sám vyprodukoval? ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Určite je to zábavný film, ale ide o to že smial som sa skôr na scénach, ktoré prvoplánovo zábavné byť nemali. Je to do smiechu sledovať ako na ľudí v Indii pôsobia iné fyzikálne zákony ako u nás v Európe. Ale opakujem, som rád aj za takéto filmy. Z môjho pohľadu je indická kinoprodukcia zaujímavá práve v tom, že ma vie zabaviť či už chcene alebo nechcene. Nie je to najhorší film ako to vyplýva z hodnotenia na imdb. Na zlom hodnotení ma prakticky zásluhu len úvodná scéna, kde je nepravdivé a zavádzajúce info o vzniku Bangládeša. Objektívne je film trápny a zlý, ale človek ktorý hľadá nejakú kolosálne nelogickú zábavu si tu príde na svoje. "Vážne" scény sú do smiechu, ale romantická línia mi fungovala bez problémov, lebo Priyanka Chopra je moja obľúbená Indka. ()

a0001 odpad!

všechny recenze uživatele

Megasračka. Na tú dvojitú, pózerskú, fejs frajerinu dvoch spotených rómov sa nedá jednoducho pozerať. Pózy, keci a trápne scény. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Nech Vas nepomyli realisticky zaciatok, film skoro naberie bollywoodske klise, ktore sa bude stupnovat. Pokial Vam toto, z nejakeho nepochopitelneho dovodu, imponuje, berte moje nizke hodnotenie ako vyzvu... ()

Reklama

Reklama