Reklama

Reklama

Hlubinami vesmíru

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2007, 35-60 min

Obsahy(1)

Tento publicistický seriálový pořad je zároveň pozvánkou ke sledování noční oblohy i vzdělávacím pořadem o vesmíru. V roce 2007 TV Noe vysílala první cyklus, celkem 12 dílů, v kterém redaktor pořadu Jindřich Suchánek se svým hostem RNDr. Tomášem Gráfem, Ph.D., vedoucím Hvězdárny a planetária Johanna Palisy v Ostravě, postupně probírali souhvězdí, tělesa sluneční soustavy i nejznámější objekty hlubokého vesmíru a dotýkali se i některých základních zákonitostí astronomie. Podrobnosti lze nalézt na webu TV Noe pod jednotlivými díly. První díl byl odvysílán v únoru 2007 a poslední v lednu 2008. Od roku 2008 vysílá TV Noe volné pokračování. Pořad je většinou zaměřen na současné dění ve vesmíru. Na obrazovkách defilují nejrůznější zajímavosti, události a objekty, na které je soustředěna aktuální pozornost astronomů. Redaktor pořadu Jindřich Suchánek si zve do každého dílu zajímavé hosty, jimiž jsou odborníci či nadšenci pro astronomii. Povídání je doprovázeno fotografiemi, videi a animacemi, které TV Noe laskavě poskytla NASA, ESA, ESO i jiné instituce anebo si je hosté sami připravili. Jednotlivé díly mají stopáž 35 - 60 min. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

mchnk 

všechny recenze uživatele

V současné době vysíláno na stanici KINO SVĚT. Čeští vědci a astronomové popisují to nejzáhadnější a přitom to nejvšednější a nejreálnější. To, do čeho máme možnost každou noc nahlédnout. Velká škoda pouze studiového zpracování. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Tento pořad by potřeboval větší reklamu. Narazil jsem na něj čistě náhodou na TV Noe a právě včas, abych shlédl Žeň objevů 2017 s panem Grygarem. Psaná Žeň objevů je dost možná nejzajímavější čtení vůbec. Naživo je to stručné, ale vydatné a vidět přitom pana Grygara, jak zaníceně hovoří o posledních objevech, tomu se vyrovná jen máloco. Pan Grygar ve mně před lety probudil zájem o vesmír. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Panu Suchánkovi a jeho hostům bych chtěla vyjádřit velké poděkování, Hlubinami vesmíru je opravdu vynikající popularizační pořad. ()

Reklama

Reklama