Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké komediální drama, které podle hry Terrena McNallyho natočil režisér Joe Mantello, vypráví o osmi mužích, kteří jsou gayové a odjíždějí z města, aby si užili tři týdny dovolené na čerstvém vzduchu. Chtějí je strávit ve viktoriánském domě u jezera, kde se budou koupat, slunit a odpočívat. Dům patří skvělému choreografovi Gregorymu, který se však obává nadcházejícího stáří. K jeho nejbližším přátelům patří slepý druh Bobby, dále dlouholetý pár Arthur a Perry, anglický skladatel John a jeho nejnovější milenec, tanečník Ramon. Také se tu objeví Buzz, jenž žije jen pro staré broadwayské muzikály, a James, což je identické dvojče Johna, který je sice bratrovi k nerozeznání podobný, ale povahově jsou zcela protikladní. Týdny, v nichž se dvojice scházejí a rozcházejí, je příležitostí ke konfrontaci, co znamená opravdové přátelství a láska v době narůstající hrozby AIDS. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Québec ve městech Beauharnois a Montreal. (Terva)
  • Stephen Bogardus jako Gregory Mitchell hrál ve stejnojmenné divadelní hře o dva roky dříve, než byl natočen film. Zde si roli zopakoval. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na filmovém festivalu v Deauville 1997, francouzskému festivalu věnovanému americkému filmu, kde byl nominován na Velkou cenu. Vyhrál však film Sunday (1997). (Terva)

Reklama

Reklama