Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 244)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hezké. A celkem originální námět což se v dnešní době vykrádání starších kousků celkem cení. Pihatá Katniss se nám pravda krapet zakulatila (někde to je fajn, jinde by nemuselo :), ale roli spisovatelky Aurory zahrála velmi pěkně. Sedl mi i Chris Pratt v roli nešťastníka, který musel řešit problém a vyřešil ho celkem geniálně. A super byl i M. Sheen v roli Arthura. Prostředí obří transportní lodi, vezoucí lidstvo k další doposud nezplundrované nezalidněné planetě Homestad II bylo vymyšleno a znázorněno také solidně, jediné co bych filmu vytkl je, že na mně nepůsobil ani akčně ani z hlediska emocí. V tomto ohledu to bylo dost bezbarvé... Prostě to mnou tak nějak prošlo. Rozhodně je to však nadprůměr a proto dávám za 4 uklízecí roboty. Kdo ví, třeba už generace dětí našich dětí takto poletí kamsi do hvězdných dálav. * * * * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romantika podle učebnice. Áčkoví herci, solidní triky a kdyby v závěru scénář nejel na těžce neoriginální volnoběh mohlo to být i na výbornou. Zpětně mě mrzí, že jsem měl propálený zásadní zvrat (ještě z doby kdy Jima měl hrát Keanu Reeves), který trailery chytře tajily. P.S: Andy Garcia tam hraje přesně tři vteřiny. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně zajímavější vesmírná jízda, než nové SW. Momentálně nejsympatičtější dvojka hollywoodu spolehlivě utáhne tuhle dvouhodinovou jednohubku a ani mi snad nevadilo, že poměr akce/romantiky hrál hodně ve prospěch toho druhého zmíněného... Taky bych si nechal líbit jedno vesmírné rande s Jenn :)) - 80%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Navzdory snaze tvůrců zkazit přepáleným koncem zajímavé drama s prvky romantiky a navzdory účasti hladové a hravé Jennifer se mi Pasažéři líbili. Nejlepší částí filmu je prvních cca 30 minut, kdy je Jim na lodi sám, musí se vyrovnávat s vlastní psychikou a sbírá odvahu k "nejtěžšímu rozhodnutí svého života". Ani ta romantika potom však není úplně marná, včetně toho, jak oba hlavní protagonisté reagují na to, když se provalí, jak se věci mají. Posledních cca 20 minut sice nabídne nedomrlý pokus o kombinaci Gravitace s Armageddonem, ale vyloženě za hlavu jsem se nechytal, takže to filmu odpustím. Ještě bych dodal, že s designem lodi si výtvarníci celkem vyhráli. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ten film si zaslouží, abych byl pozitivní. Nebudu psát, čím vším mohl být, ani proč to a to nefungovalo, místo toho se vrhnu rovnou na věc a pochválím pro začátek především ten sci-fi aspekt. Jestli se vám líbil Marťan, budete z Pasažérů nadšení. Ve vesmíru je hrozně snadné, aby věci působily depresivně, tahle loď je ale plná více či méně originálních nápadů, které jsou ovšem pojaty velice svěžím způsobem. Vedle toho pak potěší oba hlavní charaktery, podobná space romantika mi tu osobně chyběla a obsazení Pratta a koneckonců i té Lawrence bylo perfektním řešením. Co se proklínaného finále týče, upřímně jsem v něm problém necítil, v podstatě to byl jenom další a nutno říci i nezbytný krok k tomu, aby se film dohoupal, všechny zbylé linky se uzavřely a já mohl veskrze spokojený odejít ze sálu. Dokážu si představit, že na papíře to fungovalo líp, zpracování bylo ale dostatečně úchvatné na to, abych těch pár šrámů překousl. Na Pasažéry tak budu za rok vzpomínat úplně stejným způsobem, jako předtím na Gravitaci nebo toho již zmiňovaného Marťana. Což je v dnešní době vlastně celkem fajn trend. 7/10 ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Poté, co Aurora (Jennifer Lawrence) Jima (Chris Pratt) zmlátí v posteli poté, co se provalí pravda o jejím probuzení, tak k ní Jim promlouvá přes „palubní rozhlas“, zatímco Aurora běhá po chodbách. Doběhne na konec chodby, pár vteřin postojí a poté běží zpět. Je zde přitom záběr na Jima, za ním jsou 3 monitory se záběrem Aurory. Prostřední obraz se rozběhne o vteřinu později než obrazy po stranách. (HonzaR.)
  • V čase 01:18:00 loď ztratí energii. Neexistuje ale rozumný důvod, proč by se loď měla přestat otáčet – rotaci ve vesmíru neudržuje motor (který by vyžadoval napájení), ale setrvačnost. (Jarek572)
  • Jimovi (Chris Pratt) během probuzení automat sděluje, že směřuje na Homestead 2 a zároveň je promítáno několik záběrů přírody z planety. Jedním z nich je i islandský vodopád Seljalandsfoss. (HonzaR.)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama