Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 244)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pekne urobená "napínavá sci-fi romantika", pre ktorú je najdôležitejšie zladenie kostýmov s farbou očí ústrednej dvojky. Výprava a vizuálne hračky čerpajú zo všetkého od 2001 (interiéry lode) po Gravitáciu (lietanie mimo loď), plus pridávajú fajn nápad s odgravitačneným bazénom. Príjemné pokoukáníčko pre cieľovku Hunger Games. Hĺbka námetu s obrovským potenciálom zužitkovaná z 30%. Ako rád by som to videl v podaní Inárritua či mladého Ridleyho ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Cestou k přelidnění a vyplundrování další kosmické koule lhostejnými parazity zazvoní technickým nedopatřením budík o osmdesát let dříve, přičemž vzbudí jediného cestujícího, a zrovna úchylného masochistu. Ne, nebojte se, nic vám neuniklo, já jsem jen filmově teoreticky natolik erudovaný, že analyzuji audiovizuální díla daleko hlouběji a citlivěji než obyčejný plebs, čumící na pohyblivé obrázky. Tudíž mi nezůstal utajen ani podprahový psychologický profil hlavního hrdiny. Sledujte! Vezmeme-li v úvahu nutnou genderovou vyváženost kolonizačního komanda, můžeme se s vysokou pravděpodobností demograficky domnívat, že pokud extrahujeme čtyři procenta kůl teploušů, co se nějakým tím moderním liberalizačním zázrakem prokouřili až na palubu, je z pěti tisíc hibernovaných pasažérů cirka 2400 kund. Je také téměř jisté, že ziskuchtivý korporát nevyšle ke zničení další planety nějaké staré a jeté pizdy, takže statisticky vzato lze opět úspěšně predikovat, že zhruba 70 procent z nich bude jakž takž píchatelných. V Gaussově rovině takovéto kvantifikace se tedy nutně musí vyskytovat tak 30 procent naprosto luxusních mrden, včetně například nádherných a ke všemu svolných pětadvacetiletých mulatek s dokonalýma prdelkama. Vydržte, už vrcholím! To máme cca 504 fantastických, estetických a exkluzivních pohlavních zážitků! No, a když někdo záměrně hrábne mimo takto macaté portfolio a probere k padesátileté all inclusive plavbě znuděným vesmírem oslizlou Lorencku s odporným kysličníkovým přelivem, kobylí prdelí a věčně zpruzeným xichtem, která je ještě ke vší té hrůze ňujorká yntelechtuálka, musí to být nade vši pochybnost vyšinutý sebemrskačský pičus. A jinak docela škoda vcelku kulantního nápadu, z něhož se s trochou kreaturivity dalo udělat solidní psycho, a nikoliv Vesmírná mýdlopera 2016 s trochou Gravitace, balancující na hraně dystopického ekzému. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pánové, přiznejme si to, Jennifer by jsme vzbudily taky a když jí tam člověk vidí v těch plavkách, rozhodně bych jako tady ten šmoula nečekal rok, hned co by bylo, bejt na tý lodi já, že bych vzbudil všechny hezký holky...no možná ne najednou, ale kdyby mě nějaká vzbuzená nasrala, šel bych vzbudit další. Dějově je to taková píčovinka na ukrácení času, ve který jsou dva hezcí lidi a celkem nápaditý nepompézní vizuálno. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Technologická hi-tech laskomina v područí rutinního melodramatu bez vášně, v němž si tvůrci usmysleli, že pokud neutáhnou filozofii ani opatrné tokání, spasí je v závěru trocha velkolepého ohně. Úvodních dvacet minut je z jiného světa, finále z dobře známého universa, kde to řičí hysterickým smíchem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence a Chris Pratt tu filmařsky naprosto vládnou. Na druhou stranu jsou tu i Laurence Fishbourne nebo Michael Sheen, kteří by Vás mohli potěšit. V podstatě se ale jedná o hodně komorní sci-fi, které právě tou komorností vzbuzuje pozornost. A osobně musím říct, že jsem byl hodně spokojený. Technicky precizní, herecky skvostný...otázka je, co na to scénárista. No a ten prý ne úplně každému sedl v závěru. Přitom já byl poměrně spokojený. Za mě tedy spokojenost a jsem moc rád, že je čím dál tím více sci-fi, které zajímají širokou veřejnost. Kór, když ty sci-fi jsou kvalitní jako je zrovna tento kousek. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečného, zbytečně akčního aktu hodně příjemná romantika v neokoukaných kulisách se sympaťákem Prattem a krásnou Jenn. V první půl hodince to má solidní myšlenkový náběh ale pak už to bohužel jede v zajetých kolejích. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké superhvězdy letí vesmírem, zažívají dobrodružství a hledají cestu jedna ke druhé navzdory odpudivé lži. No a to je všechno. Pasažéři dávají velký prostor Prattovi i Jennifer Lawrence a oba ho beze zbytku využívají, bohužel ale hrají spíš na charisma než na zajímavé postavy. Chemie mezi hrdiny a milostná linka je na celém jejich příběhu to nejzajímavější, problém je ale v tom, že zabírá tak třetinu filmu a bez ní Pasažérům dochází dech. A samotné finále je navíc vyloženě nepodařené. Pratt a Lawrence se ovšem snaží tlačit to dopředu za všech okolností. Co dál? Hezká výprava, povedené triky a pár docela napínavých scén. Ve finále tak docela solidní podívaná, od dvou nejpopulárnějších hereckých tváří současnosti bych ale přeci jen čekal víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $100,014,699Tržby Celosvetovo $303,144,152Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,416,309 Tržby za predaj DVD v USA $9,872,860 ║ Režisér Morten Tyldum mi asi moc sedí, doteraz vždy svojou šikovnosť upútal. Herci skvelý, Chris Pratt opäť dominuje a za posledné roky má šťastnú ruku na výber kvalitných úloh, kde dokáže ťažiť maximum. Technická stránka veľmi prepracovaná, plusom aj kamera, dejovo to môže pripadať dosť pasívne ale je to taká skladačka ktorá musí zapasovať dielik ku dieliku aby to rozkvitlo do tej správnej gradácie. Režisér si dokázal dobre pohrať z napätím, miestami som mal pocit že to zahrá do dosť tragickej noty ale tak nakoniec happy end musí byť, no nie. /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Strašně zábavná porucha všech systémů, které na začátku běží celkem bezchybně. Druhá polovina jedna z nejlepších (nezáměrných) komedií roku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Jaká to neustálá průběžná radost, když od filmu nečekám zhola nic a dostanu takovou spoustu podnětů v přitažlivém sci-fi se-xy hávu. Barmane, jedno (skvěle na)točené, za mě! ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Když se týpek probudil z hibernace na opuštěné vesmírné lodi, napjatě jsem očekával, že palubní počítač nonšalantně zahlásí „všichni jsou mrtví, Dave“. Nezahlásil a taky to stálo za hovno. Všechno je tu na můj vkus až moc nepravděpodobně naleštěný; dva mladí charismatičtí krasavci s atletickými těly si každou noc užívají předpisový sex, ve všech případech korunovaný intenzivním společným orgasmem, jejich koitální pot voní po levandulích a Chrisův ejakulát by se dal s troškou nutelly mazat na palačinky. To jako vážně? Jasně, musí na to chodit davy týnejdžrů a kdybych se ve vylidněném kosmickém plavidle předčasně vzbudil třeba já, plešatý tlusťoch s malým pérem, který si musel objednat hibernační dvojkomoru pro zamilované, protože se do té obyčejné nevešel, tak by na to asi nikdo nechodil a film za sto mega by se nezaplatil, chápu. Navíc já bych si tam jakožto naprosto neschopný lempl nedokázal ani ukrojit chleba, natož rozmrazit štětku na šuk, takže bych za dva dny chcípl hlady a film by mohl po deseti minutách skončit. Muselo se to zkrátka pojmout moderně a vznikla z toho klišovitá a přeslazená young adult scifárna pro nenáročné pubescenty s nedovyvinutými pohlavními znaky. Jedna hvězda k dobru za relativně píchatelnou JLaw. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Na Pasažéry se moc hezky kouká a nakonec v nich nechybí ani stěžejní morální dilema (kdo projekt sleduje delší dobu, ví, o čem je řeč), přesto se ale nejedná o nějakou pecku. Nadějnou romanci totiž sráží akční závěr, který má hned několik přešlapů, a tentokrát je to sakra velká škoda. Filmu by prospěl ještě větší důraz na centrální vztah, jenž umí vyvolat celou škálu emocí a je v něm hned několik nosných myšlenek. Od komorní sci-fi se ale bohužel utíká k opulentnímu blockbusteru, v němž se leccos smete ze stolu, takže si ve finále řeknete, že šlo z daného materiálu vytřískat mnohem víc. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pasažéři jsou v podstatě klasické romantické drama zabalené do (ne)rafinovaného sci-fi maskování. Film hodně okatě cílený na teenagerské publikum, přesto se na něj bez vážné újmy může dívat i divák jiné věkové kategorie. Film s nejhůře zvolenou titulkovou písní (snad) všech dob... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli jsem někdy viděl sci-fi romantiku podobného ražení. Vývoj jejich vztahu a běžný život na lodi mě fakt bavil. Chemie mezi hlavní dvojicí fungovala a věřil jsem jim to. Postava Laurence Fishburnea mi přišla poněkud rozpačitá a určitě by do děje šla zakomponovat lépe. Akčně opravovací finále bylo ok a jsem prostě spokojenej. Barman Michael Sheen byl fakt dobrej. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Mělké posilování stereotypů o mentální méněcennosti dělníků. Ve stylu Shining by to byla aspoň sranda. Nebo taky ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZBUDIL JSEM SE PŘÍLIŠ BRZO!“… /// Vysokorozpočtový komorní sci-fi, který je přehlídkou technologických vymožeností kosmickýho programu (budoucnosti) a vnad Jennifer Lawrence (současnosti). Tahle trosečnická story vo topícím, co s sebou může někoho stáhnout si náramně užijou vesmírní a nesmírní romantici, co chtěj poznat život toho druhýho a zároveň se nebojej vejletu do galaktickýho prostoru. Jsem na vážkách… 3* nebo 4*? Jdu vejš, páč bych tam asi taky někomu vyhlásil budíček. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem věčně na cestě. A nikdy nedorazím... 2.) Už mám letenku. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,478 // Otvárací Víkend v USA: $14,869,736 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi spokojen a vlastně i překvapen jak moc se mi Pasažéři líbili. Od začátku do konce velmi poutavé a tajemné komorní Scifíčko, které táhne nahoru vynikající Chris Pratt a sexuchtivá Jennifer Lawrence. Morten Tyldum rozjel příjemnou romantickou parádu, kde chemie mezi hlavními představiteli jiskří, vizuálem se divák kochá a závěrečné hrátky s gravitací doslova berou dech( Bazéén!!!). Velmi příjemná a zábavná záležitost. 80% ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama