Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

laik_60 

všechny recenze uživatele

zase som naletel na moje "neobľúbené - naviac vesmírne - sci-fi" ale už len kvôli druhej polovici, kde sa predsa len niečo dialo, sa prikláňam k slabšej štvorke. Tá koncepcia "hybernácie" nie je špatná, ale byť vedcom, tak by som robil prestávky aspoň u veliacej skupine a riadiacej skupine (už len kvôli kontrole systému a celej rakety. Nespoliehať sa len a len na automatiku. Ale to by sa potom nemohlo udiať to, čo sa vo filme udialo. :) Film je dobre vidieť v 3D prevedení, kde sa dá vychutnať obraz i zvuk. Tak a dám si zase rok dva pauzu od vesmírnych sci-fi filmov. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Pěkný vizuál, hezký klasický příběh, hezká Jennifer, občas zábavný Pratt. Neplyne to vždycky zlehka, ale posouvá se to kupředu. Potěší pár jednoduchých zvratů, zklame absence schopnosti natočit akční scénu nebo alespoň ohlídat dramatičnost, je prakticky nulová. Některé scény jsou bídné a zavánějí dotáčkami a zeleným plátnem. Kvůli průletům vesmírem si někdy dám rád relaxačně znovu, ale předtím je ve frontě vždycky Interstellar, Sunshine, Vetřelec apod. :) ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Titanic ve vesmíru (včetně profilů postav, hlášek a blížícího se ledovce teda meteoritu). Kdyby byl příběh vyprávěn z pohledu Aurory (btw cením sex před polární září tedy "aurorou borealis"), film je napínavější, takhle je docela fajn pointa vyzrazená cca po 20 minutách a dalších 90 minut nuda. Hezkej zadek Chrise Pratta. Sexy plavky Jennifer Lawrence. Pošmoušaná gravitace, když je Jennifer v bazénu, vedoucí k létající vodě a Jennifer v bublině je top scifi absurdní divadlo. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Totálne banálna sci-fi prakticky o ničom. Keď si v dnešných správach pozriete príspevok ako sa vodičovi MHD pokazil autobus a on ho dokázal opraviť, vyznie to rovnako. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Robinsonka jako lávštóry na zalidněné mezihvězdné lodičce, která plyne v pohodlném spotřebitelském (vztah podnikání a spotřebitelů je jinak nahozen celkem roztomile) tempu, jež byť ve službách celku ubírá hodně z potenciálu nejvypjatějších scén, kdy hrdinové řeší dilemata, krize, rozhodují se. Na postavy se dobře kouká, potěšitelně působí scénářem nenásilně postavené morální otázky ve vztahu jednotlivce a společnosti i vyvrcholení v závěrečném obrazu, který promlouvá ke každému z nás. S licencí vůči fyzice i žánru směle i 4*. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Film nenudí a pěkně vypadá. Vedle podobně zaměřených filmů posledních let působí Pasažéři bohužel malinko nadprůměrně. Slušné, sci-fi, okořeněné dvojnásobným bojem o přežití. Velká romantika byla očekávána už po shlédnutí prvního traileru. Jennifer Lawrence, tak Chris Pratt jsou sympatičtí a dohromady tvoří poměrně originální dvojku. Michael Sheen byl vynikající. Vizuálně pěkné, humorem občas kvalitní, napínavé snad jen ve dvou okamžicích, celá zápletka a příběh originální. Proto je mé hodnocení takové, i přesto má film své nepopsatelné kouzlo. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Taký novodobý sci-fi Titanic. Nič prevratné to neprinesie, ale hlavná dvojka okrem toho, že sú obaja skvelí, ešte lepší sú spolu. Celá tá v podstate oničom romantická pol hodina sa dala vychutnať vďaka ich spoločnej chémii. No a finále... pri to. Sa človeku skoro až ťažko dýcha. Výborné napätie, efekty, výprava, hudba. K plnej by mi možno stačilo trochu pridať pár hĺbavejších filozofických (hádam aj existenčných) mono/dialógov. Priestoru na takéto niečo príbeh ponúkal kvantum. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

pecicka..love story na maximum..skvelej vizual atd.. vsechno perfektni..skvele sem se bavil..film je na 4 a kousek..proste top ve svem zanru..krasa...skvelej chris i jennifer..bombice chci videt znovu. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Dvaherci, pár robotů, zdá se to jako nízkonákladový film, ale naštěstí to tak nebylo. Loď zajímavě řešená, děj víceméně povedený, resp. první část se rovná navození atmosféry a vytvoření napětí, které se v polovině vyřeší, trochu sinusoidy emocí, a poslední část mohla býti řešena jinak. SPOILER! Kdyby se střídali v hibernování, mohli zestárnout jen o 40 let, mít pár dětí a tak.... Na Ameriku tedy nečekaný závěr, myslím že hodnocení je vcelku spravedlivé. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film pro šestnáctiletá děcka při kterém se mohou láskyplně držet za ruce v kině. Hodně emocí, trošilinku nervů, ale hlavně jistota, že všecko dobře dopadne. Podprůměrný film, který zvedá vizuál do průměru. 60% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU DIE, I DIE! Sci-fi ve vesmíru, tak na ty mám slabost. Chris Pratt je pro mě sympatický a Jenn příjemná, takže není co řešit. Romantika která umí dojmout a vykřesat i nějaké to napětí. Herecké výkony a chování postav mi přišlo uvěřitelné, taky bych se asi zbláznil, být uvězněn do konce života na samotce, i když luxusní. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Keby mi do toho 2 hodiny nepretržite nekecal opitý kamoš, s ktorým som v karanténe, určite by ma to náramne rozcitlivelo, vzhľadom k tomu, že som v karanténe bez ženy, ktorú ani nemám. Dokázal som ale predsa dostatočne vyhodnotiť, ako by sa mi to páčilo bez toho. Alebo keby som ho pozeral s dievčaťom - či už v karanténe alebo bez. Nad logikou celej krízy, ktorá do značnej miery ospravedlňuje hrdinov čin a SPOILER machistickou ideológiou happyendu ako aj ním samotným privieram oči. Odstrihnúť posledných pol minúty a môžem sa dojímať. Moralizovanie nechávam stranou - na Jimovom mieste by som urobil to isté. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Každý film sleduji z nějakého osobního důvodu. Tedy pokud mě k tomu nepřesvědčí manželka. U filmu Passengers jsem vyžadoval nenáročné sci-fi na pozdní večer. A toho jsem se dočkal. Začátek mi částečně připomínal Marťana. Chris Pratt i Matt Damon se museli vyrovnat s dlouhodobou samotou. Matt Damon mohl mít jistou vidinu, že k němu dorazí záchrana. Navíc vzdálenost od případné záchrany pro něj byla sice vzdálená, ale ne nepřekonatelná. To Chris Pratt, alias Jim, se brzy, že případná komunikace se Zemí nedává smysl. Oba dva si začali užívat svůj nedobrovolný život samotáře - Chris Pratt měl v tomhle daleko lepší podmínky. I když si neustále stěžoval, že si nemůže objednat k snídani café latté, díky jeho šikovnosti si mohl užívat života plnými doušky. To Matt Damon žil jak Trosečník https://www.csfd.cz/film/10131-trosecnik/prehled/ ve vesmíru. K samotnému filmu. Rozdělil bych ho na 5 částí. 1) samota, 2) láska, 3) nenávist, 4) zkáza a záchrana, 5) vize do budoucna. Osobně považuji za nejlepší část tu první. Tenhle motiv ve filmech se mi líbí. Vcelku obstojná je i romantická pasáž, i když se podle mě Jeniffer Lawrence do role nehodila. S obsazením Chrise Pratta problém nemám. Je to takový antihrdina. Za nejslabší považuji část zkáza. Tato část má v divácích vytvořit jisté napětí. U mě se to minulo účinkem. Na závěr. Při sledování mě zajímalo, jak by to bylo se zásobami lodi na ty závěrečné 3 měsíce. Jestli by jim je Chris Pratt a Jeniffer Lawrence nevyjedli. 5000 pasažéřů x 3 měsíce x 30 = 300 000 potravin / 1 den / 1 osobu. Pokud by obě hlavní postavy žili 50 let. 50 x 2 osoby x 365 = 36 500 potravin / 1 den / 1 osobu. Takže se dá říci, že by byl stav zásob stále přibližně 90 % Recenze byla napsána po osmileté odmlce, proto ji berte s rezervou.   Film hodnotím 70 %. Většinu času mě film bavil, ale nemyslím si, že bych si na něj za týden nějak zvlášť pamatoval. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Vesmírná romantika o dvou postavách. Oproti jiným komorním filmům si tady ti dva mohou dopřávat luxusu moderní lodi a tím, i navzdory delší stopáži, odstraňují případnou nudu mezi začátkem a akčnějším koncem. Lawrence s Prattem to bez problému utáhnou sami, obzvlášť pro chlapy se na Jenn dívá dobře, a dalo by se dívat i další tři hodiny :) Abych nekřivdil, Michael číšník Sheen, je výborně doplňuje. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

S příchodem Laurence Fishburna se z černohumorné komedie stává v poslední čtvrtině akční jízda, což si tvůrci scénáře mohli s klidem odpustit. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Hurá, líbilo se a moc. Jenn už nevypadá jako chodící antikoncepční pilulka, nýbrž jako zralá žena s pevnými ňadry. Chris je skvělý. Ta romantika mě celého oblažila vřelostí. Efekty, zvuk a vizuál, také Arthur - vše super! Vetřelec mi tam nechyběl, ale ta hudba v závěrečných tiulkách to sráží...Po dlouhé době prostě PARÁDNÍ SKIFI. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama