Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Nejvíce přeceňovaný film roku 2016. Bez chemie mezi ústřední dvojicí, s Lawrence, kterou tvůrci odsoudili do role modelky, jejíž hlavní funkcí je ve filmu nosit vše absolutně průhledné (skafandr tvoří jedinou výjimku), což její nevýraznou postavu Aurory ještě více degraduje. Námět se mi líbil, ale celek je nuda, jednak tomu chybí ta chemie, jednak rozmělněnost scén a neustálé proslovy, které podbarvují film, tvoří nudnou mozaiku. Mám ráda pomalu plynoucí snímky - romantického až existencionálního charakteru s jemným humorem, ale tady není ani jedno, jen dokonale vymazlená vizuální stránka bez emocí a s průměrnou atmosférou. Pár nelogičností a náhod se tu taky najde. Nemluvě o podivném vsunutí akčních prvků, přeci jen nějaká ta akční scéna tam být musí, že ano. Proč? Proč? Tady hodně zbytečné, protože zachování aspoň trochu komorní atmosféry s myšlenkou, by tomu prospělo více, než uměle vyrobená gradace. Přitom ten námět a myšlenka by si zasloužili mnohem mnohem mnohem víc. Zklamání. 50% (Za skvělého Michaela Sheena musím pár procent přidat). ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film velmi zaujal. Pak ale, zhruba po půlhodině, začala nuda. Zhruba po hodině jsem si myslel, že film vypnu a dám mu jednu hvězdičku. Příběh se totiž vůbec nerozvíjel. Místo, aby se dva hrdinové snažili zachránit, tak dělali něco jiného. Pak však film konečně začal. Závěr byl úžasný, i hudba od  Imagine Dragons (která samozřejmně hrála jen v titulkách). Chtěl jsem filmu dát 4*, nakonec dávám 5*, protože po dodívání mám z filmu dobrý pocit, takový už jsem dlouho neměl. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych rád řekl, že Passengers nejsou nejakým převratným filmem, nejsou ani extrémně chytrým filmem a nejsou ani opulentní akční blockbuster. Na druhou stranu mě tento film extrémně bavil. Ústřední dvojice Pratt - Lawrence je sympatická (především Pratt - Lawrence má jiné kvality ;-)), podle mě jejich chemie fungovala stoprocentně. Nebudu tvrdit, že podávají oscarové výkony, ale v rámci příběhu jsou adekvátní. Samotný příběh je relativně originální (minimálně místem a okolnostmi - jinak je to verze Robinsona Crusoe) a má zajímavě zapracované jedno morální dilema. Řekl bych, že kdokoliv jiný v Prattově pozici by udělal to samé. Řešení tohoto dilematu je teoreticky rozcestí na kterém by se různí tvůrci vydali různými směry, třeba směrem k hororu, psychothrileru, moralitě, revenge filmu a mnoha dalšími směry. Tvůrci tohoto filmu se vydali více "user friendly" směrem. Pro někoho to bude nepřekonatelný problém, ale mě to bavilo. Kombinace sci-fi, relativní originality zápletky, sympatických hrdinů a nenáročného příběhu je přesně to co mě dovedlo k plnému hodnocení. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Jennifer by som si vybral tiez. Mozno prave preto to ma stale take cisla, podla vsetkeho by tak spravili viaceri. Je to taka romanticka sci-fi "vec". Neviem to pomenovat, bez toho aby som pouzil nadavku :-). Su tam vsak aj zaujimave veci, ten bazen by som bral. Z pohladu hodnotenia filmu sa mi pacila scena so stratou gravitacie. Samozrejme vizual na jednotku, takze trochu sklamanie, ze to nedopadlo o cosi lepsie, teda serioznejsie. Moj nazor. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Scifi - romance s mou oblíbenou herečkou a neskutečným fešákem v hlavní roli? To prostě chceš vidět. Je to víceméně pohádka, ale vizuálně velice zajímavá a opravdu nenudí. Výborně zakomponované je i morální dilema osamoceného hlavního hrdiny a vůbec, představa takového projektu a motivace jedinců, proč se ho zúčastnit. A ten bazén neměl chybu. A ten barman taky ne. Hvězda dolů za poslední třetinu filmu, která mi už přišla lehce přehnaná. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Romantika do chladného vesmíru nepatří. Tam patří vetřelci, přemoudřelé počítače zabíjející lidi, nepřátelské civilizace, zmagoření astronauti, zombie astronauti a zombie vetřelci. Přežít koukání na milostné cukrbliky se dá, ale jen jednou za čas. Třeba deset let. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Těžko se k tomu něco píše, protože je to přesně průměr a nedokázalo mě to ani nadchnout, ani naštvat a tudíž vybičovat k nějaké pořádné slovní ekvilibristice. Jennifer a Chris jsou parádní sympaťáci, Chriss si jede to svoje, Jennifer v pár scénách ukazuje nejen svou krásnou .... krásu, ale i důvod, proč má doma Oscara. A dokud se film věnuje jim a jejich vztahu, parádně a příjemně se na to kouká. Jakmile ale přijde bůh ex morphea a je třeba vytvořit nějaký to drámo a zápletku, jde to do kopru a demence střídá demenci. Naštěstí to ale asi někomu došlo, povinné zdramatizování situace se odhrká, jak jen rychle to jde, a vrátíme se k tomu, co filmu sluší. Nakonec dostaneme i bittersweet happy end a já, kterej na tohle slyším, jsem byl dokonce i nepatrně rozněžnen. Škoda, že závěr je tak odhrkanej a trošku nás to v té melancholičnosti nepodusí. Pak bych dal čtyři. Takhle dám nejsilnější tři, co to jen jde a mrzí mě, že zrovna na tomhle SONY nevydělalo (prodělek totální to asi nebyl), to si tenhle film nezaslouží. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

To je taková TAKOVÁ škoda! Tak ostudně promrhaný potenciál jsem dlouho neviděl. Dokonale připravené prostředí, po všech stránkách, i z hlediska námětu, vše připravené na galaktickou pecku - a oni do toho vpíšou "drama" na úrovni průměrné epizody Beverly Hills 90210. Obsadit to šlo taky o hodně líp, ty dva krásné lidi z továrny na sny komentovat nebudu, Sheen se vrací do jemu sedící polohy štěkajícího epizodaře, Fishburne dohrává. A hraje tam i Andy Garcia, ale nesmíte mrknout! ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

"Kdo mi sakra na lodi zasadil strom?" Konečně jsem se Pasažérů dočkala, těšila jsem se na ně dlouhé měsíce a jak to tak bývá, v těchto případech obvykle přichází nevyhnutelné zklamání. Takže sedím jako na trní, vyhlížím frustraci znuděného diváka a nezbytné zklamání z nesplněných očekávání. A ono nikde, naopak jsem víc a víc spokojená! Passengers jsou prostě skvělí. Chris Pratt se mi ostatně líbí snad v každém filmu, je to sympaťák. Jennifer mu jako herecká partnerka víc než sluší. Takže přiklepnu hvězdu za obsazení. Vesmírné snímky jsou moje parketa a tady je všechno jak má být, spousta technických, futuristických zařízení, impozantní výhled z lodi, výstupy do vesmírného prostoru. To chci a tak další hvězda. Stejně tak oceňuju postavu barmana Artura, zdvořilý, elegantní a na androida překvapivě empatický, a hele, další bod. Ztráta gravitace! To je skoro vrchol filmu - čtvrtá *. A ano, Armageddonovská příchuť v jedné z finálních scén byla klišé jako vrata. Ale co, sedlo to tam. Pro mě pět hvězdiček, a to s alabastrově čistým svědomím. Dávám plný počet. No a co, klidně bych to udělala zas! :-) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakal som trošku viac tej romantickej drámy.Hlavne na konci som dúfal že to neskončí úplne šťastne.Ale ako film celkovo je pohodový.Herci sympatický, občas slušná akcia a hudba tiež dobrá.Taká jednohubka pre mňa ale 4* v pohode dám. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Povedený Sci-Fi film. Tyhle filmy mám rád, protože je to možný pohled do budoucnosti. V minulosti jsem podobnou tématiku viděl i v komiksech a v duchu si přál, aby se tohle jednou objevilo i ve filmu. Tak že za mě kladné hodnocení. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

asi do dvoch tretin (ked bolo treba zachranovat lod) bol film vynikajuci. zapletka i dilema dokonala. potom to sklzlo do predvidatelneho klise. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

A jaké plyne poučení z filmu? Inu - hibernaci ponechme medvědům, ježkům, myším, křečkům a podobné havěti. Člověk má totiž oproti nim velkou výsadu a neměl by si ji nechat nikým vzít - může si totiž v noci v klidu schrupnout na jaře, v létě, na podzim i v zimě. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Film je skvělý, ale proč vlastně? Je to pořádná nálož romantiky, ale i skvělý námět! Dva nadpozemsky dokonalí herci a úžasné - nepřekonatelné interiéry a exteriéry. Plus ten lákavý pocit samoty. Postupně na něco přišli, že to všechno může být úplně jinak. / Ano přiznávám, z Jennifer se často roztékám... Na takových hercích může přežít i Hollywood. 9.5/10 ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Příběhově dost jednoduchý, ale přesto dost zábavný a plynulý, aneb udělat takovou chuťovku se čtyřmi postavami a dějovou linkou na jednu A6ku je vlastně mistrovské dílo, až z toho člověk zapomene, že se vlastně dívá na romantický film. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době sci-fi, který mě fakt bavilo. Má všechny prvky toho co mám rád. Jedna hvězdička dolů za totálně klišoidní konec. Ten shazuje celej film. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Super. Na film jsem se moc těšila a nezklamal. Herci výborní, atmosféra, prostředí... Nebýt posledních asi patnácti minut, tak dám plný počet hvězdiček. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojená... Věděla jsem, že film má mouchy, ale ty asi lítaly při mém sledování někde jinde, protože jsem si to fakt užívala. | Kino, 2D titulky ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama