Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Majkak 

všechny recenze uživatele

Jako vánoční pohádka dobrý, jinak ztráta času. Rozehraný výborně a pak se zlomí do sladkobolné romantiky bez napětí. Téma násilného probuzení, aby se chudák Robinson nezbláznil a měl parťačku, šlo využít podstatně dramatičtěji. Tyldum si vybral variantu, kdy se dá všechno pochopit a všechno se nějak srovná. A všechny ty katastrofy se v podstatě řeší zmáčknutím knoflíku. Některé scény z druhé poloviny se nebezpečně blíží parodii. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Vedle podobně zaměřených filmů posledních let působí Pasažéři bohužel průměrně. A vůbec nevadí, že prim tady hraje spíše romance než samotné sci-fi. Jak Jennifer Lawrence, tak Chris Pratt jsou sympatičtí a dohromady tvoří poměrně originální dvojku. Jenže na místech, kde se mohlo jít více do hloubky, se místo toho vynoří již známé (a tím pádem dosti očekávané) zvraty, čemuž bohužel škodí i řada (když ne nelogických, tak) dosti nepravděpodobných situací (SPOILER!: opravdu nikoho nenapadlo do těch hibernačních přístrojů dát opětovný spouštěč?). Chtělo by to buď větší myšlenku (Arrival), uvěřitelnější emoce (Gravitace, Marťan) nebo vypiplanější scénář (Interstellar). Takhle to je fakt jen na ty tři hvězdy a to je škoda. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že mi byl předložen hodně průměrný film tvářící se jako oskarový materiál. Nebudeme si nic nalhávat, na tohle se podruhý nikdo nepodívá. Velká škoda, neboť se toho dost povedlo. Námět a zápletka ve mě vyvolaly značný pocit paniky, celkově to má takový správný klaustrofobní nádech podpořený parádním vizuálem. Tady se prachy vysypaly správně. K ústřední dvojici nemám moc co vytknout. První část ala one man show zvládl Chris Pratt parádně. Chemie mezi Prattem a JLaw funguje přirozeně, ovšem velký zlom nastává v poslední půlhodince - a to jak po příběhové, tak herecké stránce. Tady Jennifer Lawrence totálně zastiňuje svým výkonem svého kolegu, který vedle ní vypadá jako by byl vytržen z reklamy na prací prášek. Není to ani tak Prattova vina, Jennifer se pro akční dramatický scény snad narodila. Propastný rozdíl mezi ústřední dvojicí bohužel není to nejhorší, co se na konci přihodilo, je to spíš důsledek scénáře. Akční scény byly úplně mimo, naprosto zbytečná zápletka, která akorát nabourává solidní myšlenku s filozofickým podtextem. Měl jsem pocit, jako kdyby Christopher Nolan předal režisérské křeslo Michaelu Bayovi. Přitom se mohlo jednat o podobně kvalitativní počin jako byl Interstellar a The Martian. Škoda. ()

Marykus 

všechny recenze uživatele

Počkat! Takovouhle bombu jsem nečekal. Až moc dobrej film pro mě teda. Trošku si říkám, že se klidně mohli držet jen dramatu a necpat tam ty akční scény, ale i tak jsem se bavil od začátku do konce. Herci hráli výborně, hudba hrála taky skvěle a film celkem odsejpal a to musím přiznat, že jsem se nekoukal na hodinky ani jednou přes celej film. Moc mě to bavilo. Doufám, že se ale dočkám čistého scifi dramatu bez akce ale jen drama. No uvidíme. Tady každopádně 89% :) ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Veľké novoročné prekvapenie. Vynikajúco vyrozprávaný príbeh, kvalitne podané herecké výkony, krásna hudba, efekty na jedna z hviezdičkou... Vrelo odporúčam. Aj ako "date movie" ! Sheenov Android a jeho tiky výborné. Je tak krásne, od filmu nič neočakávať, a dostať za to takýto zákusok. Silné 4**** a 78,227% PS: Dokonalé scény bez gravitácie (bazén, a náhla strata gravitácie v Main Hall) si zaslúžia o hviezdu viac ! ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Krásně se na to dívalo, vizuál je opravdu parádní, herecky tomu není moc co vytknout, ale dohromady snímek není zdaleka tak dramatický a propracovaný, jak by bylo potřeba vzhledem ke komornímu obsazení. Výsledek je sice celkem fajn, ale nemám důvod se na to podívat znovu. Pratt a Lawrence tentokrát zcela zaměnitelní, neměli moc možností ukázat svůj talent. Takový Moon, který je zhruba příbuzný, byl pro mě mnohem větším zážitkem, ačkoliv stál mizivé peníze a vystačil si s jediným hercem. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Zapletka je dost dobra a aj vizualne sa mi to lubilo, celkom pekne sa vyhrali s technologickymi detailami. Len je to take strasne kliseovite. V polke som chviiiilku dufal, ze mozno nastane maly zvrat alebo prekvapenie, ale proste pribeh je zufalo neambiciozny - vsetko sme uz videli 100 raz predtym niekde inde, vobec nicim neprekvapi a presne som vedel co sa stane. Ale v pohode, ono sa to ani nesnazi byt nieco viac, je to taka oddychova romantika v scifi prostredi, totalne schematicka a (az moc) pristupna. [#6/2017] ()

Brunky 

všechny recenze uživatele

Nebyt toho doslova otrasneho a klise koncu dam o hviezdu viacej....doslova ma to znechutilo...mal som v hlave minimalne tri lepsie konce, ale vlastne kazdy koneic by bol lepsi, aj kebyze ich pride pozabijat sharktornado ktore ,,Šeprd s Hajzelhofom,, nestihnu znicit... ()

burton 

všechny recenze uživatele

Vasquézová.....kdykoliv a kdekoliv. Je to pohádka, napsaná pro dva herce, kteří jsou zrovna ve fóru. Kolem tuna funny moments, rozhovorů o polibcích, sexy scénách a balastu behind the scenes. Probuzení z hibernace tady probíhá velice elegantně, bez blití a jak jsem nedávno psala o těch hybernačních bílkoslizech, tak ty tady taky chybí. Celkové prostředí kosmické lodi je sterilní a zrovna tak je sterilní i vztah těch dvou, co jsou vzhůru. Navzdory tvrzení hlavního hrdiny, žádnou chemii a jiskření tady nevidím a necítím, což je pěkně blbý, když si vezmete, jaká je zde, na palubě mezihvězdného korábu, čeká věčnost a není kam jinam se vrtnout. Mrkněte se a uvidíte. Chris je samozřejmě k sežrání a Jennifer je standardně neustále přinasraná, popřípadě kompletně nasraná, jak během scenes, tak i behind scenes a funny moments..... ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom lubilo ;-). Neoblubujem moc sci-fi a rakety, ale totok bol skor o psychologii, samote, dielema ja/druhy, tuzbe po laske, boji o prezitie - a v neposlednom rade o tom, ze naco je nam dobry cas zivota vlastne, ci je zivot prezity "dobre", ak ho naplnime len laskou a nie komercnym uspechom. 4*, film utkveje. ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Asi moje chyba. Čekal jsem pořádné sci-fi s nějakou zápletkou, ale dostal hvězdné lovestory. Ovšem vizuální efekty ( bezgravitační bázén byl super nápad) a hudba byly na jedničku. Celkově jsou Pasažéři prostě film, který nezklame, ale rozhodně se na něj nemusíte dívat znovu. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Kromě milostné zápletky a trocha WTF sci-fi akce na konci film nic podstatného nepřináší. Premisa je sice zajímavá, ale měla selhat od začátku, protože k čemu je kosmická loď za nehorázné peníze, která musí vydržet stovky let, s nejchytřejším počítačem v baru? Nicméně z toho mála tvůrci vykouzlili funkční příběh, který by určitě sklízel ovace, odehrávaje se třeba na pustém ostrově. Škoda, že epilog byl nedotažený, nebo spíš říká nejvíc záběry, které chybí. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, na ktorú sa dobre pozerá, ktorá nenudí a pri ktorej si nebudete namáhať mozgové závity. Ústrednej dvojke to sekne, vizuál je vypiplaný a občas sa mihne aj nejaká ta originalita. Z námetu sa dalo, ale vytrieskať aj niečo o poznanie hlbšie. Škoda premrhaného potenciálu. 70% ()

issoumaila 

všechny recenze uživatele

Originálna sci-fi romanca, ktorá ma jednoducho bavila a po dlhšom čase aj film s Jennifer Lawrence, ktorý bude vo mne ešte dlho rezonovať. Za takéto filmy som vždy rád.;) Po Arrival (aj keď film z trochu iného súdka) daľšie kvalitné sci-fi... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nebyl to takový průser, jak jsem čekal. Ani Chris Pratt, který mi je v každém filmu protivný, mi tady přišel v pohodě a vtipný - to jeho ksichtění bylo povedené. Naopak mě zklamala Jennifer - těšil jsem se, že uvidím její prdelku a třeba i kozičky ... a ono nic moc - navíc mi připadala oproti Prattovi strašně mladá - čím to bylo nevím ... jako kdyby jí bylo spíš 16 a ne 26. Možná to bylo tou její rolí ... ta ženská plácala strašný nesmysly ... proč to je označené jako sci-fi ? Tady je akorát sci-fi ta loď. Krásně udělané prostředí lodi a okolního vesmíru ... top je pak scéna při poruše gravitace ... jinak nic moc. Dokonce oba charismatem překonává barman - to je docela úlet. Konec totálně debilní, nesmysl ... a závěr ? bez pořádné myšlenky, blbost ... souhlasím, že tam měli ukázat, jak vzbuzenou posádku přivítají jejich potomci, kteří (ouha) vzbudili další pasažéry, aby nebyli sami a nepáchali incest ... celkově tedy kravina, ale zabavila a nabídne to prostor pro představivost, co by dělal sám divák ... / ... někdo schopný a s dobrou dávkou úchylnosti a humoru, by na tohle mohl natočit dobrou porno parodii. To se přímo nabízí ... nemyslíte, pánové ?! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušná výprava, ultra-modern sci-fi loď a všetky „futuristické“ technológie čo k tomu patria. Nedá sa poznať čerpanie z významných filmov tohto žánru (napr. 2001, Gravitácia, atď...). Príbeh ktorý mal v sebe viac, ale nepodarilo sa to dostať na väčší level. J. Lawrence a Ch. Pratt connection funguje celkom dobre. P.S. Prosím Vás pán Newman, čo tá hudba hneď na začiatku záverečných titulkoch má znamenať? Vôbec to nedáva zmysel po záverečnom snímku. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama