Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 244)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Áno priznávam, som fanúšikom aj takýchto filmov. Každý chlap vám povie, že romantika nie je nič preňho, ale tak trochu klame. Mne na tomto filme absolútne nič nevadilo, no nie je to film, ktorému by som mohol dať 5 hviezd, lebo nie je ničím výnimočný a nie je to film, ktorý by patril k najlepším. Chémia medzi Chrisom a Jennifer sa nedala poprieť a je vidno, že si to užili. Podobá sa to tak trochu na Marťana, ktorý bol skôr viac komédia ( podľa akadémie ) a tu vládne skôr puto medzi dvoma protagonistami. Verte mi, že tento film sa oplatí pozrieť, keď nie pre príbeh a spracovanie, tak určite pre Jennifer, ktorá bola okúzľujúca a pre Chrisa, ktorý bol opäť znamenitý. Bez pochýb 80 %. ()

HermyJane 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím udělit stejné hodnocení jako Marťanovi z roku 2015. Oba filmy vycházejí ze zajímavého nápadu a vypráví lákavý příběh, ale tím to končí. ()

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

(Spoiler Inside) Podařený snímek, jemuž na kráse lehce ubírá nekonzistentnost faktů. Takže na všechny věci jsou v náhradní díly, jen na ten šikovný lékařský stroj asi ne. No tak, Jime, ve chvíli, kdy jste zjistili, že Vás to zvládne vrátit do hibernace, tak tě mělo napadnout použít náhradní díly. Jasně, pak by z toho nebyl hořkosladký romantický konec, ale dávalo by to víc smysl. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Vasquézová.....kdykoliv a kdekoliv. Je to pohádka, napsaná pro dva herce, kteří jsou zrovna ve fóru. Kolem tuna funny moments, rozhovorů o polibcích, sexy scénách a balastu behind the scenes. Probuzení z hibernace tady probíhá velice elegantně, bez blití a jak jsem nedávno psala o těch hybernačních bílkoslizech, tak ty tady taky chybí. Celkové prostředí kosmické lodi je sterilní a zrovna tak je sterilní i vztah těch dvou, co jsou vzhůru. Navzdory tvrzení hlavního hrdiny, žádnou chemii a jiskření tady nevidím a necítím, což je pěkně blbý, když si vezmete, jaká je zde, na palubě mezihvězdného korábu, čeká věčnost a není kam jinam se vrtnout. Mrkněte se a uvidíte. Chris je samozřejmě k sežrání a Jennifer je standardně neustále přinasraná, popřípadě kompletně nasraná, jak během scenes, tak i behind scenes a funny moments..... ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

První pasažér se nejprve tváří, jakože hraje ve sci-fi, ale nenechte se mýlit. Brzy si totiž opatří druhého pasažéra, a začíná úplně jiný film. Což celkem nevadí, protože druhý pasažér je mnohem pokoukatelnější než první pasažér. Třetím pasažérem počínaje vyletí (nejen) poslední zbytky logiky beznadějně do vzduchoprázdna, finální song se vzpírá jakémukoli slovnímu popisu. Jinými slovy, graduje to trochu nesprávným směrem, navíc mi přijde, že Pratt nesahá Lawrencové ani po...leč možná to dívky v publiku budou vidět obráceně. Scéna s bazénem více než cool. Je to přímočaré, stane se tam přesně to, co nevyhnutelně čekáte, ale fakt se na to dost pohodově kouká. Nemáte-li ještě v restauraci nárok na alkoholické nápoje, připočtěte si libovolný počet hvězd. Pokud by někdo udělal remake, který by byl v žánru sciene fiction, rád si dám repete. Ale celkově i takhle - proč ne. ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásně, ale ve všech ostatních ohledech prázdné a bezduché drama s hezkým nápadem, ale otřesným provedením. Kniha, co podle obalu vypadá jako pecka, ale uvnitř jsou to jenom zbytečně pokácené stromy. Chris Pratt není špatný herec, ale měl radši střílet padouchy v remacích klasik než lézt někam, kde scénář vyžaduje, aby se mimika tváře alespoň pohnula v náznaku nějakých emocí. ||20%|| ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Prosťoučká a prvoplánová sci-fi romantika s občasně rádoby zábavnými a dobrodružně dramatickými prvky. I díky obsazení, kdy záměnou za dvě neznámé vykopávky by po filmu nikdo příliš neštěkl, pak jasně cílená na mainstreamové publikum do dvaceti, pro které je plně dostačující podívanou. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Nádherná komorní sci-fi romantika, kde první dvě třetiny stojí skutečně za plný počet hvězd. Je to nápadité, uvěřitelné, designově a vizuálně vychytané i scénicky vypointované. Psychologie funguje. Škoda, že film se posléze odvrátí od prostého herectví ústředního dua, a začne směřovat kamsi k jednoduchým akčním vesmírným blockbusterům. Jako divákovi mi v té chvíli začala téměř okamžitě vadit prostoduchá dějová předvídatelnost, jenž se dá sice odpustit v případě romantického dramatu, ale obtížně ji lze snést u akčního science fiction. Jennifer Lawrence předvádí, na své poměry, velice slušný výkon, o tom žádná. I přesto bych si ale z mladých hereček současnosti dokázal do páru ke skvělému Chrisi Prattovi vybavit hned několik lepších kandidátek. Škoda také, že v závěrečných pěti minutách se nepodařilo vymyslet něco originálnějšího, méně neurčitého a méně plochého. I kdyby to mělo být na úkor demonstrování vzájemné náklonnosti pasažérů. 4**** ()

fraktal 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za nápad, jedna za působivý vizuál a jedna za Jennifer Lawrence. Pokud jste příznivci hard-fact "science" fiction, nebudete pravděpodobně příliš unešeni z desítek zkratek, kterých se produkční tým dopustil (občas nedomyšleností, ve valné většině ovšem pro maximalizaci líbivosti hi-tech & hi-sci kabátku). Ovšem pochybuji, že by toto zrovna cílovce nějak více vadilo, neb film oplývá citlivými rozmluvami (pro slečny) i 3D průlety a švenky kamery (pro kluky). ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Romantická scifi dialógová jazda. Chris Pratt jej dodáva komický prvok, Jennifer Lawrence zase ten herecký a príťažlivý. Pointa tu zrejme nie je dôležitá, koniec je silno predvídatełný, ale aj tak to tak nejak funguje a s napätím som čakal, ako dvojica nakoniec dopadne. Krásny vesmír, tip top technické vychytávky a kopec priestoru a voľnosti pre hercov sa zaslúžilo za výborný film, ktorému chýba iba málo k plnému hodnoteniu. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Námet veľmi sľubný, ale scenárista z neho vyťažil len minimum. Viem si predstaviť, že táto látka by sa dala spracovať do niečoho omnoho výnimočnejšieho ako je táto ľahká jednohubka stojaca na pekných tvárach ústredných protagonistov. Nasilu akčný záver navyše prudko neladí so zvyškom filmu, ktorý je hlavne vzťahovka. Taktiež príčina aj riešenie fatálnych zlyhaní na lodi bolo tak primitívne, že tam radšej ani nemuselo vôbec byť. Pozerať sa ale je na čo, občas objaví aj originálna scéna (zlyhanie gravitácie v bazéne) a celkovo film ubehol rýchlo, pocit premárnenej šance ale určite prevažuje. 6/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když už se zdá, že bylo vše vymyšleno a natočeno, přijde někdo s nějakým neotřelým nápadem. Je velká škoda té opravy reaktoru, který jakoby do filmu nepatří. Snaha zdramatizovat romantickou sci - fi nevyšel. Prostě divák má z toho divný pocit a tato část scénáře je fakt odfláknutá. Jinak jsem se bavil moc dobře a když to je ještě umocněno častým prostřihem na nádhernou Jennifer, lze to jen doporučit. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Mal zomrieť, to by bolo finále! Sci-fi, ľahko reznutá romantikou, ktorá asi dve tretiny funguje tak ako fungovať chce a má. V tretej, teda poslednej tretine, v podstate funguje, ale nie tak ako chce a ako má. Musím povedať, že podľa trailerov som veľmi neveril, že tvorci dokážu dobre postaviť film, a udržať moju pozornosť, len dvoma postavmi, a ich interakciami. ____ Úvodné, pomalé sekvencie, výborne natočené, upútajú pozornosť. Východisková situácia - sám, predčasne prebudení, bez možnosti ďalšej hibernácie - takisto dobre zúročená, to jest túto situáciu tvorci dobre využili na "definovanie" hlavného protagonistu, jednoducho bolo poznať, že je to človek z mäsa a kostí, že nejako cíti a premýšľa. ____ Michael Sheen ako robot (pardon android), s počiatku slúži Jimovi ako jediný spoločník a jeho takmer ľudské reakcie a slovné výmeny s Jimom stoja zato a pekne ukazujú aká je (alebo môže byť) úzka hranica medzi človekom a umelou inteligenciou. Sú vety, ktoré keď "barman" hovorí, tak jasne viete, že ide o robota, ale viac je tých pri ktorých jednoducho neviete... ____ Keď sa nakoniec Jim rozhodne (tak ako sa rozhodne :)) nastúpi Jennifer Lawrence, a na chvíľku nastáva taká repetícia, (Jim "zasväcuje" Auroru ako to tu chodí, ako sa baviť atď.), ale už vo dvojici. ____ Laurence Fishburne, bol príjemné "oživenie" akokoľvek sarkasticky to vzhľadom na jeho skorú smrť pôsobí... Jeho skon bol emotívny a nestratil sa vo filme. ____ Thomas Newman opäť ukázal, že to s hudbou stále vie, čiže hudobne to majú Pasažieri u mňa na jedničku. Pridal by som aj hviezdičku, ale bohužiaľ titulná pieseň od Imagine Dragons je proste na....no proste sa mi nepáči, a nehodí sa k tomuto filmu. ____ A teraz tretia tretina. Respektíve čím bližšie koncu tým horšie. Tu je to všetko naruby. Funguje to ako komédia (alebo paródia ako napísal Marigold), ťažko tu hovoriť o nejakom väčšom napätí, možno je také chvíľkové. Problém je, že hoc ako dobre scenáristicky bola zvládnutá možno aj trištvrtina filmu, koniec je jednoducho prehliadkou absurdnosti a tam kde má byť napätie, skôr nastáva smiech, alebo krútenie hlavou. Happy end je samozrejme totálna blbosť, scenáristi sa tu museli riadne odviazať. ____ Navrhujem dva alternatívne konce: 1) skončilo by to pri odtrhnutí lana pri posledných pekných slovách, ako by sa Jim pomaly strácal vo vesmíre, to by bolo dostatočne dojemné, lenže v takýchto blockbusteroch (bohužiaľ) hlavné postavy nezomierajú...2) Aurora by ešte Jima stihla chytiť, aby "neuletel", ale keď by si pozrela na jeho tvár, jeho hlava by už bola vybuchnutá, lebo by mal dieru v helme, lenže to je na blockbuster príliš brutálne a opäť by zomrela hlavná postava. Ja som ten záver najako rozdýchal a dám veľmi subjektívnych 5*, hoc aj zahraničné kritiky sú veľmi negatívne, ale myslím si že až príliš. Až na ten záver, veľmi dobrý film. 90% ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Sci-fi romantika která je postavená na těžko uvěřitelné zápletce. Ta je jaksi vycucnutá tak trochu z prstu. To je asi největší škoda. Na to je pak nabaleno spousty dalších hloupostí. Nebudu tu spoilerovat, protože kdo film uvidí pochopí, o co jde. Duo Pratt a Lawrence funguje bez problémů a tento film táhne skvěle až do finále. Pro část diváků bude tento konec uspokojiví ale pro další jako jsem třeba já už tolik ne. Film ale jako celek funguje opravdu skvěle, nemá hluchá místa a na typ filmu má hodně ale opravdu hodně povedený soundtrack a hezký vizuál… ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že by mě bavilo romantický sci-fi drama, ale bylo to tak dobře natočený, že už nebudu dávat na svoje pocity před zhlídnutím filmu. ()

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Povedený dávkování děje. Co muselo být peklo - hrát v tomhle filmu. Zelený pozadí prakticky ve všech scénách. Funguje to ale celkem dobře, ikdyž občas falešný pozadí dost bije do očí. Přežil jsem to, stejně jako Jim a Aurora. Určitě si to dejte, líbivej film. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Člověk potřebuje společnost, proto provede vesměs sobecké rozhodnutí. Vlastně přemýšlím, jaké poselství má příběh mít. Neletět do vesmíru kolonizovat jinou planetu, protože se může stát, že se toho stejně nedožijeme? Nevím. Občas se mi to zdálo až příliš náhodné. Tak trochu chápu podprůměrná hodnocení, ale osobně tomu dávám průměr, protože mě to celkem bavilo, ačkoli to nebyl záměr a všechno se tam bere hrozně vážně. Asi. Ale jinak, pokud bych to neviděl, rozuměj pokud by to nenatočili, nic by se nestalo. (Ale zas tak mně to nevadilo.) A tak je to se vším. Hlavně, že se nikomu nic nestalo. Teda, počkat. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama