Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

anitae 

všechny recenze uživatele

Romantika na luxusní vesmírné lodi. Novodobý Robinson se sám na lodi už ukrutně nudil, tak si probudil ženskou a hned bylo veseleji. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce ve vesmíru. Přesto všeho bylo tak akorát. První dvacetiminutovka mapuje samotu Chrise Pratta, prostředek je o seznámí s Lawrence a o lásce a poslední část o zvratu na lodi. Ty dvě hodinky pěkně uběhly a musím říct, že jsem se ani na chvilku nenudil. Je to spíš taková oddechovka, u které nemusíte až tak dávat pozor a přemýšlet. Srovnávat to s „Gravitací“, která je taktéž z vesmíru, rozhodně ale není na místě, protože „Pasažéři“ jsou o něčem jiném. Určitě byl ve filmu větší potenciál, ale myslím, že Morten Tyldum zkrátka chtěl natočit „jen“ film o lásce z vesmíru. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Kosmická romaňťika dvou, ve svých rolích ne úplně uvěřitelných herců, ve filmu s dírami tak velkými, že Hluboký vesmír 9 může jen smutně přihlížet. Vizuálně neodbité, ve světlých chvilkách bezbolestně koukatelné, dramatické jak roj Perseid nad zataženou oblohou. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Slibné romantické drama v úchvatných digi-kulisách na závěr zabité blabliwůdskou ekšn. Způsob vyřešení problému kolabujících systémů lodi tím "výfukem....." bylo vážně komické - no, nebudu raději spojlerovat, aby další diváci nepřišli o zábavu. Dobrá zpráva pro příznivce žánru - sci-fi je v kurzu. Nepříznivá - v tomto žánru bude přibývat vykalkulovaných, "nekale" žánrově namíchaných a herecky obsazených dle aktuálních diváckých chutích. Podle toho, co (nebo kdo) zrovna frčí. Ale možná to není důvod ke stížnostem.:-) Zajímavý komentář: numi ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Příběhově to sice malinko pokulhává, ale je to šikovně namíchaná vesmírná Love story, a je radost se na to koukat. Ještě zmíním skvělý Newmanův soundtrack, jehož známé pianové podkresy filmu výborně sedí. Parádní sci-fi! ()

tavlas 

všechny recenze uživatele

Vážně se mi to libí, ale tu pi.. co děla masky bych vyhodil. Pokud v teto době, za tyhle peníze nezvládnou vousy ? Snad se ta kravka smaží ve filmařském peklu. ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Slušný film se zajímavým dějem a hlavně výbornými hereckými výkony. A efekt se ztrátou gravitace fantastický. ()

Kaucuk 

všechny recenze uživatele

Silné tři. Všichni herci jsou super (Sheena já můžu všude), technicky skvěle udělané, plavidlo jako by vypadlo z těžařské lodi vy-víte-které, příjemná sci-fi hudba. Vlastně to vše zní docela hezky, akorát se na konci nedostaví to toužené uspokojení, ten vau efekt, který se tam přímo vznáší několikrát ve vzduchu, ale pokaždé to uhne k tomu předvídatelnému...a to je podle mě škoda. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Hlavně se vrať, bez tebe tady nedokážu žít..." Možná dost sentimentální, ale pro mne obrovské překvapení a zařazuji mezi "kulty". Napínavá sci-fi předkládá nádherné vizuální záběry, emotivní romantiku až drama a také i myšlenku. Režie i kamera je úchvatná. Full point! ()

MarTiX.Z 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný romantický film, na který se dobře dívá. Prostředí lodi se povedlo. Mnoho lidí psalo, že to mohl být thriller. Kdyby to bylo z pohledu Aurory a divák nevěděl, že ji probudil Jim a třeba před ní další ženy, které ho neměly rády. Jsem rád, že to natočili takto. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Film bych rozdělil na třetiny. V první je skvělý Chris Pratt sám a jsou zobrazeny jeho myšlenkové pochody, psychické stavy, frustrace i rezigance, nejlepší je však jeho vnitřní boj s chutí vzbudit Auroru. Druhá část - vzhůru jsou oba dva. Velmi přijemná třetina, romantika, avšak celou dobu čekáte, kdy se něco pokazí (protože víte, že se to prostě pokazit musí). A taky se pokazilo - nejen vztah mezi Jimem a Aurorou, ale taky se sype celá loď. Poslední třetina je naopak ryze akční. Probudil se kapitán, loď se rozpadá a začíná boj o životy - nejen vlastní, ale dalších 5300. Nutno dodat, že první 2 třetiny mě bavily více, atmosféra byla úžasná, zcela mě pohltila. Finish už tak silný nebyl, navíc i ten dojezd mohl být krapet bohatější a vykreslenější. Nicméně i tak hodnotím vysoce na 80%. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Celou stopáž jsem věděl, že to dám na lepší 3 hvězdy. Je to odvedené, jak má být a překvapivě je tempo rychlé a nenudí na to, že je stopáž 1h a 46 minut (brácha se ale celkem zezačátku nudil). Konec je rozhodně na filmu nejhorší. Moc růžový, až nereálně. Postava kapitána zde nemusela moc být, ale naštěstí tu byla málo. Na druhou stranu musím chápat důvod objevení této postavy. Vyhodnocení: Já a Emma Smetana na lodi. Co bych udělal?? Počkal si patnáct let, aby nám bylo přibližně stejně, a až pak bych uviděl! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zachytila jsem to náhodou v televizi a i když se dalo tušit, že tam bude romantika, tak jsem rozhodně nečekala, že to bude AŽ TAKOVÁ romantika. A právě ta na tom byla nudná. Měla jsem pocit, že role Chrisu Prattovi moc nesedla, ale je to krásnej, sympatickej chlap, tak se na něj aspoň hezky dívalo. ()

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny času velmi dobrý film, ale v závěru plno nesmyslů a hlavně ten přeslazený happy end. Nejdříve ho zachrání z mrazivé smrti ve vesmíru a když přesto zemře přivede ho k životu polibkem, jak princ sněhurku ve skleněné rakvi a pak spolu žili spolu šťastně až do smrti. Vážně škodu, že tak skvělý film zmrvili tím debilním závěrem.  P.S. To na té superultra nejmodernější vesmírné lodi, kde měl člověk vše na co si vzpoměl vážně neměli robotického holiče, že se musel holit a stříhat sám? ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Osobně ze všech sci-fi snímků (vyjma marvelovek) je tato snad nejkoukatelnější. Ano když se zamyslíte nad detaily, zjistíte, že je tam několik nelogických věcí. Ale přesto že Jennifer podle mého není dobrá herečka ani nijak vyjímečná, v tomto snímku mi s Chrisem až tak nevadila. Celkově je to celkem napínavá podívaná s krásným vesmírem. Takže když pomineme detaily, je to zdařilá dobrodružná podívaná. Za mě určitě 60% ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Celý film byl celkem zklamáním i přesto, že jsem nevěděl, co mám čekat. První polovina až kromě přehnané romantiky tak za 8/10. Zatímco následná druhá polovina ve chvíli, kdy se začaly řešit technické věci na lodi, které byly záhadně vyřešené při falešně vytvořeném napětí, šel celý film skoro doslova od 10 k 5. (zhlédnuto v CineStar 28.12.016) 67% ()

skkizo 

všechny recenze uživatele

Až na ten klasický akční konec kde už to prostě musí skončit, tak jak očekáváme, je to velice příjemné překvapení a dá se na to koukat. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dejte Pasažérům šanci, přijměte tuhle "hru" a oni se Vám náramně odvěčí. Přiznám se, zbožňuju takový romantický filmy, Správci osudu, Ona, Perfect Sense, Věčně mladá atp. Jsou to sci-fi filmy, ale neskutečně romantický a pěkný. A Pasažéři jsou přesně takový. Vizuál je jedna velká paráda. Ať už ůvodní hry Pratta, až na vodu bez gravitace. Všechno je k tomu za doprovodu pěkných tónů Thomase Newmana. Celý je to prostě sympatický. A sympatičtí jsou i herci. Chris Pratt je frajer, žeru ho a budoucnu bude ještě větší hvězda než teď je, a přestože se mi v posledních filmech Lawrence trochu otrávila, tady jsem jí všechno odpustil a fandil jim od začátku jejich vztahu do tolik amerického, ale (zase to slovo) sympatického konce. Možná mi trochu nesedil úplný závěr, který mi do filmu trochu nezapadl, ale to se dá odpustit. Vždycky půjdu rád na podobný film. Pasažéři si těch 120 Kč zaslouží. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama