Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 244)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice bych přál Passengers, potažmo chřadnoucímu studiu od Sony úspěch, jelikož originálních filmů v záplavě sequelů vzniká pořád méně, natožto poctivých scifi. Námět tohoto kousku mě zaujal, trailer poměrně také, ale s blížící se premiérou jsem nabral menší a menší očekávání. Už od vesmírného začátku jsem se na vesmírnou epopej naladil a kupodivu mi to zůstalo téměř až do konce. Celá galaktická výzva za zalidněním planety kdesi v pr..čicích samozřejmě stojí a padá na dvou současných hollywoodských zlatých dítkách, bez jejichž star-power by snímek zřejmě propadl úplně, a musim uznat, že to byla velice střídmá volba. Herecky filmu naprosto nelze nic vytknout, Chris Pratt to úspěšně zkouší přes zručného sympaťáka, skvělá Jlaw asi úplně nepočíala s nominací na druhého oscara, ale působí přesně tak jak ji známe a jak ji máme rádi, i když je její charakter zjevně zesexualizován a značně omezen na genderové vyvážení, ale je příjemné sledovat ty dva, mezi nimi je cítit ona pověstná chemie a je vidět, že společné natáčení si užili. Závěrečné vyvrcholení už jen tupě kopíruje hollywoodský standard a víc mně seděla ta komornější linka, ale když si vzpomenu na jakoukoliv scénu s Michaelem Sheenem, nemohu jít níž. PS : Laurence Fishburne DAMN! ... 9/10...[28.12.2016_ČSFD projekce_Cinestar Černý most] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vesmírná romantika kde je málo vesmíru a hodně romantiky, která je mnohdy dost na sílu a mimo mísu, hlavně aby byla. Bohužel celá zápletka kolem vesmírné lodě je velmi jednoduchá a jen jakési pojivo v koncepci příběhu o vztahu a životě páru v raketě. Není to špatné, výpravou impozantní, plné neonů a cutting-edge hračiček, alepod vycizelovaným kabátkem je to prachobyčejná, vcelku nezáživná vztahovka. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně zajímavější vesmírná jízda, než nové SW. Momentálně nejsympatičtější dvojka hollywoodu spolehlivě utáhne tuhle dvouhodinovou jednohubku a ani mi snad nevadilo, že poměr akce/romantiky hrál hodně ve prospěch toho druhého zmíněného... Taky bych si nechal líbit jedno vesmírné rande s Jenn :)) - 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem jsem nevěřil tomu, že Jennifer Lawrence odehraje finále v té mikině. Samozřejmě ji sundala. Ale k důležitějším věcem: zatímco hudební skladatel, architekti nebo výtvarníci předvedli poměrně suverénní práci, hošan ze severu Morten Tyldum se moc nepředvedl. Klouže po povrchu, je uhlazený, nemá žádné velké ambice, až příliš se přizpůsobuje rodinnému publiku. Vesmírná loď veze vzorek obyvatelstva na vzdálený svět, který má osídlit. Jsou ve stavu hibernace, aby 120 let dlouhý let přežili. Technika však není neomylná a jeden smolař se probere. Konce letu se rozhodně nedožije. Co teď? Samotář uprostřed chladných počítačových systémů? Řešením je pohledná spisovatelka, která má zatraceně zajímavé plavky. Chris Pratt není žádný charakterní herec, víc si z dané nezáviděníhodné situace logicky krade Lawrence. Povinné akční finále je místy docela křečí, vizuálně je nicméně vše téměř v pořádku. Když se hlavní hrdinka nemůže vymanit ze spárů vznášející se vodní koule, je to radost. A u Michaela Sheena si každý vzpomene na barmana z Osvícení. Každopádně to není žádné těžké sci-fi, škoda, že Tyldum nepředvedl nějakou syrovou nebo cynickou scénu á la Lovci hlav. Tehdy měl koule. Šanci mu nicméně dám a ty čtyři dietní hvězdy udělím. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice povedený sci-fi film s hvězdnou hereckou dvojicí a slušným příběhem, který je plný zajímavých nápadů. První polovina je lepší té druhé a nebýt to tolik sladké, byl bych ještě spokojenější. I tak kvalitní a nadprůměrná zábava. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V závěru jsem čekal nějakou chytrou pointu, nečekané odhalení (například že i Chrise Pratta někdo probudil)... No bohužel tohle není film pro milovníky takových věcí, protože finále je veleakční, veledigitální a velenezajímavé. Vše předtím se mi ale moc líbilo, pořád jsem se v duchu ptal "Co on teď bude dělat? Co udělá ona, až zjistí, že on...?" a podobně, nesmírně mě bavil robotický Michael Sheen i ta romantická linka hlavních (jediných) hrdinů a užíval jsem si toho tajemna, které... Které potom tak pokazil zmíněný zázvěr. Škoda, ale ztracené dvě hodiny to nebyly. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Hvězda dolů za ten song v titulcích. To je prostě peklo. Jakýkoliv dobrý pocit z filmu tvůrci zabijí naprosto nesmyslnou nevkusnou písničkou, která se spustí asi tak půl vteřiny předtím, než skončí samotný film. Jinak souhlasím s tím rozdělením na třetiny, první je dobré sci-fíčko s velkým potenciálem, druhá je relativně zábavná romantika, třetí část je rutinní akcička, která by se neztratila v průměrném sci-fi seriálu. Jako celek lehký nadprůměr, který má spoustu drobných sympatických detailů, ale působí víc teen dojmem, než by se od seriózního sci-fi slušelo. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já uím fo f tím je! Je to uovbitý! No dobrá, obsah vypovídá o všem (kromě skluzu k červenoknihovnímu laktačnímu pointění), takže není moc co psát. Pokud jste jako já tak za vidění nic nedáte, takže klidně do toho jděte ceckama, v rámci žánru je spousta setsakra horších volovin. Ovšem jedna palčivá otázka nám provždy zůstane - jak by si na místě Pratta poradil chlapík, co v tom ,,umí chodit"? - Polospoilery, bacháč! - Vzbudil by nejprve nějakého moulu, se kterým by jemně popil na rozloučenou a pak jej ve spánku ubil kusem kolejnice? Aby následně mohl z boxů vyndat třicet samic v rozličném provedení, od žahadel jak vozy po asijská kapesní prcátka, na každý den v měsíci jednu, vše hodil na ,,ve spravedlivém hněvu sejmutého figuranta" a trošku si ten vejlet alespoň užil? Než by zešílel z přemíry kvokotu a rozplynul své stresy v reaktoru? Ještě chytřejší by je bylo budit postupně, aby se nespikly... teď mi napadá, co kdyby z kokonu vylouplý kosmonaut preferoval klucká? Jé, to by bylo pokusů a krvavě ukončených omylů, než by se dala lidu předložit Zkrocená 2 - hora šrotu ve vakuu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, kterému by daleko více slušel poloviční rozpočet. První komornější polovina je překvapivě hodně fajn. Chris Pratt a Jennifer Lawrence film silně táhnou, chemie mezi nimi fungovala a já jsem byla zvědavá, zda to takhle komorní zůstane po celou dobu, nebo zda se začnou pokládat těžká morální dilemata, či půjde zkrátka jen o feel good romanci zasazenou do atraktivního prostřední. V podstatě bych všechny tyto varianty brala všemi deseti, jenže tvůrci se ve druhé polovině rozhodli vydat tou blockbusterovou cestou a přesně v tom momentě se z filmu stává tuctové a utahané sci-fi. Napětí nefunguje a vy ani na malou chvíli nemáte pocit, že skutečně o něco jde. Pasažéři vás nenaštnou, neurazí a vlastně se možná ani nudit nebudete, jen u závěrečných titulků budete mít pocit, že jste viděli jakési nic. Alespoň u mě film nevyvolal jednu jedinou emoci. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Kdyby zkrátili tu nudnou první část filmu a víc se soustředili na tu akční část, mohlo to být daleko lepší. Takhle jsem se dlouhou dobu zbytečně nudil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno nic moc jsem od toho nečekal, ale nakonec mě to kupodivu bavilo víc než ty slavný Star Wars : Grázl jedna. První půlhodina naprosto super. Pravda od chvíle kdy Gaylord vzbudí pipku z hladových her, tak už to trochu stagnuje a po pravdě ten film nenabízí žádný mozkolam žádnou pointu nic zásadního co by vyrazilo dech a možná i proto jsem se celkem bavil. Tohle je zcela záměrně udělaný sci-fi pro debily (čili pro mě) co se nebere moc vážně a ubrat trochu romantiky a přidat akci dal bych i víc ovšem i tak pohodová nenáročná zábavička.60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vyšperkovaný sci-fi román o třech samostatně fungujících dějstvích, který ožil na plátnech kin. Vůbec nevadí, že předloha ve skutečnosti neexistuje, podobných věcí jsem již přeci jen četl desítky a vždy jsem si přál, vidět něco takového v pohybu. Dobrodružství ve vesmíru. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto bude veľké Guilty Pleasure. Veľmi hlúpy ale na druhej strane aj veľmi zábavný film so skvelou myšlienkou a obrovsky premrhaným potenciálom. V rukách Baya alebo Nolana (áno, dáva to zmysel) z toho mohla byť žánrová klasika. Stačilo pridať buď na naivite a bombastičnosti alebo ambicióznosti. Takto z toho ostala iba romantická sci-fi s tlčúcim srdiečkom, vypunutým mozgom a slabučkým záverečným aktom pre nenáročné publikum, ktorú si veľmi rád ešte párkrát zopakujem. Na DVD to bude fungovať omnoho lepšie. Ale Pratt a hlavne Lawrence v rámci možností super. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem už ve věku, kdy mě každé sci-fi dokáže ohromit jen samotným faktem že se odehrává v budoucnosti nebo ve vesmíru a potom musím sledovat laciné interiéry a mdlé herecké výkony nelogicky se chovajících postav. Nic podobného jsem v Pasažérech nenašel. Tvůrci se vybavili jednou z nejzajímavějších hereček současnosti a k ní přiřadili překvapivě více než solidně hrajícího Pratta. Vše klaplo nad očekávání dobře. Loď pluje rozlehlým osamělým vesmírem za svým cílem a něco začíná být špatně .... Kdyby někde v okolí existoval bar, ve kterém by naléval kořalku Michael Sheen, stal by se ze mě asi alkoholik :) 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

V řeči filmu CRITICAL FAIL... no, začněme od začátku - navzdory tématu se Pasažéři dlouho tváří jako taková "feel-good" pohodovka, přičemž jí to funguje a všechno je fajn. K tomu adekvátní obsazení ústřední dvojky (tady někdo soutěžil v kategorii "obsaď dva nejpopulárnější herce současnosti") a sem tam pěkná sci-fi momentka. Tím to ovšem končí, jelikož závěrečná část vrazí do zásobníku sladkobolnou munici, infikovanou tim nejsmradlavějším klišé z vod katastrofické rutiny. Chápu, že si SF romance za sto mega nemůže dovolit prodělat, ale sakrakurník, tolik, TOLIK zavražděnýho potenciálu! Chci indie verzi od tvůrců, co se toho nebojej - triky ať dělaj třeba v garáži. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vesmír má zvrácený smysl pro humor." Snažil jsem se film vnímat jako mírně artové drama, než jako sentimentální příběh od Rosamundy Pilcherové. Občas to nebylo lehké. Monolog, dialog, monolog, dialog, katastrofa.... Skvělé triky (tedy až na ten placatý vesmír okolo lodi v 3D), báječná hudba, výborná kamera. Kosmická loď je správně chladná a přitom vizuálně krásná. Procházka ve vesmíru (první a druhá) je záviděníhodná. Být ještě větší plátno, tak je to na závrať. Ztráta gravitace v bazénu je doslova dechberoucí... V závěru jsem byl rozpolcen - má to skončit jako Armageddon? ne,ne. Jako dojáky od zmíněné dámy? ne, ne. Tak jak? já nevím... vyšší hodnocení bych dal asi tehdy, kdybych byl v období citové rozkolísanosti, což nejsem, tudíž jsem si na konci nepoplakal. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že nejsem právě velkým fanouškem sci-fi, našel jsem si tento film a pustil se do něj, neboť námět mi přišel vcelku atraktivní. Od samého začátku snímku jsem svého výběru a rozhodnutí nelitoval. Příběh je chytlavý a napínavý, v mnohém sice jednoznačně průhledný, avšak to bych Pasažérům nevyčítal, protože celkově tvůrci natočili kompaktní dílo, jež se sleduje prakticky samo a nedostává se prostoru pro nudu. Řada scén má i takovou sílu, že utkví divákovi v paměti na delší čas. Za mě jsou Pasažéři za plný počet hvězdiček. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama