Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

cyright 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný povídkový materiál nastavený ještě předvídatelnější klišoidní kaší, aby to stačilo na film. Kdybych věděl, že půjde o film s nápaditostí a oduševnělostí venezuelské telenovely, který si hraje na něco víc díky hollywoodskému rozpočtu, ušetřil bych si dvě hodiny života. Druhá půle je plná oslů díky všem těm oslím můstkům. Jedno zdvižené obočí si zasloužila bazénová scéna. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Aj keď je film určený tínejdžerom, omg, nevychovávajme z nich debilov. Hlavný hrdina, zručný mechanik, s atletickým telom, si po predčasnom prebudí na lodí s tisíckami hybernujúcich vyberie nádhernú samičku, ktorá ho zrovna chce, feromóny fungujú a aby na neho nebola naštvaná, tak pre istotu sa kozmická loď začne kaziť a zasa omg, to je milé prekvapenie, zobudí sa šéf mechanikov, aby im poradil čo a ako, aby zachránili svet, pardón, časť sveta a znovu, to je fakt hrozná náhoda, to neprežije, lebo do trojky by bolo blbé... Mizerný treťotriedny scenar, ktory nezachránila ani JL. ()

FreeDooM44 

všechny recenze uživatele

Super, po dlouhé době film s netradičním a o to víc zajímavým námětem. Parádně ztvárněný vnitřní boj hlavního hrdiny a po tom ,,bodu zlomu" i hrdinky! Skvělé herecké výkony všech 4 postav. Kromě trošičku kýčovitých posledních cca 20 min nemám co vytknout. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi to tak nepřipomínalo Vall-iho, tak bych taky možná dal plnou palbu, protože oba hlavní představiele můžu, tím pádem se mi trefili do vkusu. Ale zajímalo by mě, jestli scénáristy třeba napadl ten triviální nápad s hibernací po jednom roce na střídačku s dejme tomu měsíčním společným pobytem v bazénu, protože na konci filmu by mohla posádku vítat dvojice roztomilých stařečků :-) jo a ten nápad s bazénem jsem už jednou četl od Vingeho a viděl v Mravenci-Z :-) ()

CharlotteHo 

všechny recenze uživatele

Snadno předpověditelné a velmi přehnané. Na mě až moc "americky" happyendová záležitost.. S části mi přišlo že i přehrávané... -_- ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, asi nejoblíbenější žánr, proto i díky dobrému námětu ****, jinak o hvězdičku méně. Jak bylo řečeno vše táhne super námět, příběh už je potom horší, herecké výkony poplatné americké produkci a závěr je dost přitažený za vlasy. Ale dobré se na to dívá, emoce to vyvolává a hlavním hrdinům prostě člověk přeje. A o to tu jde... ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela dobrý film s romantickou linkou, jenž je zaobalen do sci-fi rámu. Ze začátku snímku jsem měl ale pocit, že, jestli se za chvíli neobjeví Jennifer Lawrence, tak to s Chrisem Prattem už nevydržím, jelikož jeho postava začínala být docela otravná. Naštěstí v tu pravou chvíli se na scéně zjevila Aurora a byla nuda zažehnána. S touto postavou bylo již o zábavu postaráno. Na celý film se velmi dobře dívá, zpracování lodě je vydařené, zevnitř lodě i z venkovního vesmírného prostoru, jistě potěší také robotický barman, tak i další automatické stvoření, které najdeme na lodi. Ten akční závěr není úplně nejhorší, ale klidně tam ani nemusel být, autoři se mohli pouze zaměřit na tu zamilovanou dvojici hrdinů. Ve výsledku to není tedy, tak špatné, ale rozhodně to mohlo být mnohem lepší. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné sklamanie, ktoré vďaka posledným cca 40 minútam budem predýchvať ešte dlho. Veľmi dlho... Do vtedy sa totiž jedna o skvelý snímok s výbornými hercami, super efektmi a myšlienkou, lenže od vyzradenia tajomstva (od tejto chvíle si scenárista doslova robí čo chce!!!) ide o jedno z najväčších WTF roku. Posledné stránky tohto príbehu asi dopisoval nejaky pubertiak, inač si totiž nejde vysvetliť ten obrovský skrat a transformáciu príjemnej romantickej drámy do (nechcenej) survival komédie. Dej začína rednúť, scény prestrihávať...5/10. PS: bod k dobru za skvelú scénu s bazénom! PS2: zbytočnejšiu postavu ako L.Fishburnera aby človek pohľadal. Tá jeho epizódka bola doslova VTIP. ()

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

Tady někdo těžce promarnil příležitost. Ten film měl aspirovat na vesmírný Osvícení, ale spokojil se... já nevím... s podprůměrným příběhem o lásce, která vznikla ze Stockholmského syndromu. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkný rozjezd, pěkně vymodelované prostředí, pěkní hrdinové. A někde za půlkou začne dostávat na prdel logika, příběh, fyzika, vůbec všechno a stane se z toho stupidní akční pseudodrama. Škoda, že autoři neudrželi atmosféru prvních dvou třetin filmu. ()

Pafnuc 

všechny recenze uživatele

Strašlivě průhledná pseudoromantika plná tak okoukaných klišé, že prakticky balancuje na hraně parodie. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

Oddechová pohádka o dvou nešťastných lidech která nakonec skončí happy endem. Akorát trochu jiným aby to nebylo moc mainstream. Určitě si to zase pustím až budu potřebovat obnovit víru v to, že lidstvo jednou naši krásnou modrou planetu definitivně zlikviduje a já bych v té době byla ještě nezadaná. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Taková vesmírná romantika, ano když si představím, že svůj život bez smyslu prožiji se svým panem božským ve vesmíru, na vesmírné loďi, kde budeme hrát basketbal, tančit, plavat a dívat se na vesmír.Nikde nikdo.Možná to zní hezky.Oproti tomu shonu na naší planetě zemi.Něco to do sebe mělo, ale moc mě to nezaujalo, prostě jsem jen koukala a dokoukala. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Představa toho, jaké by to bylo, kdybych ... Proto miluju science fiction. Romantický survival někde uprostřed vesmíru ... a navždy ... Krása! ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Originálne Sci-fičko. O to viac som bol prekvapený, že sa dal kvalitný film natočiť so 4 hercami a hŕstkou komparzistov. Lawrence sa od čias kedy behala s lukom a šípom posunula sexappealom a Pratt si drží štandard. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda vesmírných sci-fi jsem čekal trochu něco jiného, nakonec to byla spíš romance než pořádné sci-fi. Každopádně přítelkyně jela se mnou na "nudné" sci-fi a odjížděla z kina překvapivě mnohem více spokojená než já ;). ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

ale jo, sice takový komorní, bez velkého děje, spíše jen takové to psycho k zamyšlení (byť s akčnějším koncem), ale rozhodně to ušlo (byť koupat se osamotě klidně mohla nahatá) ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama