Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

luciekout 

všechny recenze uživatele

za 4 to není, za 3 taky ne, něco mezi... trochu moc romantiky, ale jinak bavendo. Laurence byl příjemným osvěžením, nejspíš bych ale místo Pratta raději viděla jeho. Na něj se mi kouká rozhodně lépe než na metrosexuála Chrise ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Rozhodne áno. Sci-fi romantika? Prečo? Musím priznať, že vesmírna loď bola nadizajnovaná úchvatne. Bazén, z ktorého bol nádherný výhľad na vesmír, mi doslova zobral dych. Okresať však samotné dobrodružno do tak malého úseku a veľkú časť filmu venovať randeniu, z môjho pohľadu nebolo šťastné rozhodnutie. To už som dostala chuť pustiť si sympatickú Bridget Jones alebo vtipný Sex v meste. Takže pre mňa osobne nastalo iba obrovské sci-fi sklamanie. ()

m.p.mysacek 

všechny recenze uživatele

Pasažéři se mi velmi líbili. Myslela jsem podle traileru, že se vzbudili oba omylem. Opravdu mě překvapilo, že on probudil Auroru. Celá loď byla skvěle vymyšlená s taneční soutěží, basketem, bazénem a barem se skvělým barmanem. Podle mě reagovala Aurora na zjištění moc pehnaně, ale nevadí. Scénáristé asi nevěli, jak by oni dva mohli loď zachránit, proto bylo zničeno i lůžko jednoho z posádky. Opravdu jsem se bála, že to Jim nepřežije. Konec mě opravdu dostal, myslela jsem, že vyřeší lůžko společně (jenže takový konec by ubral na kvalitě filmu), takže jsem předpokládala, že Aurora usne znovu, ale oni vybudovali společně nový život. Přišlo mi to skvělé. Jen mě zajímalo, jestli měli děti (asi ne, když pak na lodi nikdo nebyl) a jak zemřeli, ale to už by bylo asi moc informací do filmu. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u kterých si řikáte "co bych dělal, kdybych tam byl...". Dopředu vás přitom napadne, co by se taky stát mohlo a ono se to stane. Jo, trochu předvídatelný to je, ale i tak jde o slušnou podívanou s rozpočtem, který ušetřil na hercích, ale o to víc se napumpoval do efektů. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale zároveň prostě ničím nevyniká. Pěkný vizuál, scénář jak opraný z Titanicu, naštěstí histerická Jennifer to zachraňuje. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Hovorte si čo chcete Vy majstri filmári, mne sa to páčilo.. Taká vesmírna drama- romantická oddychovka. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Atmosfera skvela, chapete veskere rozpaky hlavniho hrdiny, velmi citlive natocene i ty dalsi mezilidske sramy a nejasnosti. Naprosto paradni barman (to je proste skvely napad - a vlastne to cele), ktery tam ma uzasnou roli. Dej a scenar - konecne neco, co jsem jeste nevidel a skoro se to nepodoba nicemu jinemu. Pratt je skvely, o neco mene Lawrence. A Michael Sheen? Ten se povedl snad uplne nejvic. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Noooo umi si vybrat chlapec. Asi bych vybiral stejne pri probouzeni dalsiho "spolubydliciho" :) Sice zacatek zdlouhavy, pak zapletka a takove rychle vyreseni pribehu a defakto happy end ve spatnem konci. Potom dost veci mi tam nehraje ale budiz. I tam davam 4* a to hlavne za hlavni herecku (moje slabost pro ni), odvazny namet a zpracovani. Tyhle sci-fi ja proste muzu ;) ()

Wyorax 

všechny recenze uživatele

Nějakým takovýmto způsobem si představuji drama ve sci-fi. Nenarušuje samotnou podstatu sci-fi, triků s gravitací, vodou a film si udržuje svou kvalitu až do "zeleného" konce. Velmi povedené. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Slabší první půlku dorovnala půle druhá. Film měl na scifi neobvyklé téma a štáb vybral dobrý tým herců. Samozřejmě se dá vytknout spoustu věcí, ale jinak jsem se bavil. 75% ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Neskutočne mi sadla téma. Väčšinou išlo o filozofické a psychologické rozjímanie nad otázkami morálky, života a samotnej ľudskej existencie v podaní dvoch ľudí v neriešiteľnej situácii. Premiešané so solídnou romantikou a jemnou dávkou akcie. Bol by som asi radšej keby sa film držal na konverzačnej báze až do konca a vedel by som si predstaviť aj iný záver. Ale aj takto to bolo dobré. Som veľmi rád, že sa Pratt za posledné roky presunul do najvyššej filmovej ligy. Lawrence skvelá ako vždy a tie biele plavky boli božské. Veľké plus si zaslúži postava barmana Arthura a výborný Sheen. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Jako chlap se nestydím za to, že z dvou šestnáctkových sci-fi šlágrů budu vzpomínat spíš na Jennifer v šatečkách než na mou jindy oblíbenou Amy ve skafandru. Ale jako hloubavé swini je mi líto, že tahle přiblblá romance se zbytečnou akční vložkou naprosto splnila svůj účel oddychového pátečního večera, zatímco výše mířící Příchozí u mě svého cíle nedosáhli. ()

FAUST666 

všechny recenze uživatele

OMG. Proč mi to děláte ?? Já milovník scifi a zvláště filmů s tématikou mezihvězdných letů si první půlku filmu nadšeně liboval. A potom někde někomu selhaly systémy / nikdo neví kde / a z kvalitně našláplého příběhu se stala mrdka z krtka, něco jako by si Tinky Winky dělal bábovičky z hoven a selhala by Gravitace. To byla btw úplně stejná píčovina. Dávám jednu hvězdu za hlášku : Vyvětrej reaktor ! Spoiler : Kdo se nepoblil během filmu at vydrží do konce, hudba k závěrečným titulkům je jistota . ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv chápu, odkud ty všechny trojky tady okolo plynou, musím se přiznat, že pro mne to byl čirý "guilty plasure". Atmosféra příjemná, Chris hraje sympaticky normálního nerda, J-Law zase ječí jako o život. Zápletka není geniální filosofické dílo, je to vlastně takový malý referát ze střední školy na téma "co byste udělali v absolutní samotě", ale bohatě to stačí. Všichni vypadají fantasticky, každou chvilku se různě scifácky mrkne (scéna s bazénem bez gravitace), vypudí se nějaká ta slzička a vše to dobře dopadne. Ideální i pro přítelkyně, které sci-fi neholdují. Jo a ten vesmír okolo vypadá skvěle. :) ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Děsivá vize, ale nějak mi to něco připomíná!?!?Do tak "chytré" mašiny bych nevlezl ani za boha!!Ovšem po visuální stránce perfektně odvedená práce!!!Dnes 7.8.2019 jsem si vzpomenul co mne to připomínalo!! Ty čistící potvůrky byly jak z Neználka ve Slunečním městě!?!?!?! ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Romantická scifi s poklidným tempem. Až potom, co na scénu přijde Fishbourne, dostane film jiný obrátky a trošku akčního napětí. Celkově moc pěkný a Aurora taky. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se na akci čeká hodinu a na rozuzlení tu druhou. Myšlenka odpovědnosti a morálky je zásadní a klidně bych na ní postavil film kompletně. Jo a barman by byl taky můj největší kámoš. ()

zerk0 

všechny recenze uživatele

Originálny námet, fantastický vizuál a fungujúca chémia medzi jednotlivými postavami (hoci ich tu vystupuje málo) sľubuje dobrú zábavu. Škoda však nenaplneného potenciálu a klišoidného záveru s klasickým hollywoodskym posolstvom. Jennifer Lawrence sexy ako nikdy predtým a Michael Sheen priam roboticky geniálny. 80% ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama