Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

2,5* - Začátek je zajímavý, prostřední část film romantický a konec je klasický.. Každopádně jako film jednoho večera poslouží dobře. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Originální sci-fi, s trochou popuštěný fantazie takovej vesmírnej Titanic - ne doslova, nebudu spoilerovat. Rozhodně jsem se bavil od začátku do konce, parádní film. Chris Pratt je sympaťák každym coulem a Jennifer Lawrance mu skvěle sekunduje. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Takto by vyzeral Titanic, ak by mal happyend a bol by nakrútení prevažne pre teenagerov a gazdinky. Chýbala tomu väčšia režijna invencia, ale ak to nebudete rozoberať a nebudete hľadať logické chyby tak si film užijete. Pratt sympatický ako vždy Lawrecenová je v pohode. ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Pasažierov som si teda krásne užil. Vesmírne divadlo okorenené romantikou a príjemnou Jenifer. Ťažko povedať, ako by sme sa za chovali mi v takejto zložitej situácii. Zobudiť krásku a tajiť jej to alebo sa desiatky rokov viesť sám na lodi. Určite zaujímavá otázka, ale moja odpoveď by bola asi rovnaká ako Chrisova a to zobudiť Jennifer. Vynikajúci námet, ktorý bol veľkolepo natočený. Jednoduchý život dvoch ľudí na vesmírnej lodi, ktorý baví. ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibný. Pak se tam objevila jedna hysterická bába. Protože nejsem chlap, tak stupiditu a hysterii neodpustím. ... a zbytek filmu až do morku kostí americký, nudný, tupý, zdlouhavý, debilní... Podruhé už vidět nechci. Sci-fi má být inteligentní, nikoli dementní. ()

Labrio 

všechny recenze uživatele

Wilsone!! Za mě až nečekaně povedené vesmírné scifi. Je to v podstatě takové futuristické ztvárnění Trosečníka, které je upgradeované o další lidský prvek a androida. Každopádně jsem si film docela užil a i přes silné mezery v příběhu, jako například proč tak vyspělé technologie nepředvídali poruchy hibernačních modulů a nebo nemožnost spuštění poplachu. Lawrence byla pro mě zde celkem snesitelná, ikdyž ani tady se nevyhneme jejím záchvatům hněvu a sebelítosti. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení,kdy jsem si připadal,že tohle za pár let prožiju taky.Nejhorší na tom je,že je z toho jen nakonec romanťárna,která ten snímek dost kazí,na druhou stranu je zas neotřelá v jiném prostoru než určitě známe.Do chvíle,kdy je na place sám Chris Pratt tak je to bomba,kdy člověk poznává ty vychytávky a nějak s tou vesmírnou lodí hodně žije,né myšleno doslova samozřejmě.Poznávací ceremoniál lodě je fakt pecka.Bohužel na scénu se dostane naše Jennifer a už to malinko klopítá.Jasně,tak pro někoho atraktivní než Fishburne,když je člověk chlap,ale stejně tušíte,že ona to zjistí,co jí udělal chudák Jim.Bylo to jasný jako facka a bylo to v konečném důsledku hrozně na hovno:)Proč by se holka měla vztekat,když ho ještě milovala a nakonec by tam musela stejně sama zemřít.Ano,bylo to americké okénko do romantických duší,ale to mě kazilo jinak vážně skvělý požitek z celého filmu.Jinak barmane jednu whisky. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

S Passengers jsem to měl jako na sinusoidě. Po lákavých trailerech přišlo vystřízlivění v podobě nepříliš nadšeného přijetí kritiků i diváků. Možná proto jsem se na film odhodlal podívat až s odstupem času. O to větší pak bylo mé nadšení. Passengers jsou výbornou atmosférickou vztahovkou, zabalenou do luxusního sci-fi hávu. Funguje tu napětí, funguje romantika, a v závěru funguje i akce. Není to sice film, který by se měl stát kultem, ale pro mě s přehledem jeden z nejlepších filmů roku. ()

holka218 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence a Chris Pratt se mi v hlavních rolích líbí a role jim skvěle sedly. Romantická zápletka je sice stejná jako ve všech ostatních filmech, ale je dobré, že se celý děj neodehrává na Zemi. Jsem ráda, že ve filmu nehraje třicet zbytečných postav a jsou v něm opravdu jen ty důležité. ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Tento film okamžitě vzbuzuje spoustu filozofických otázek. Proč si třeba Lawrence konečně nenechá odstranit tu spoustu šeredných mateřských znamének, co má všude po těle. Má zoufalý člověk právo ve své situaci spáchat pěknou prasárnu? Pozvedneme se ke hvězdám, nebo shnijeme na Zemi v hromadách vlastních odpadků? Amící konečně pochopili, že hepáče jim jdou nejlíp, a vrátili se zpátky k poctivému halyvudskému řemeslu. Zapomeňte na logiku, imbecilita děje stoupá do velehorských výšin. Kouká se na to ale celkem dobře, takže s lahví polusuchého zeleného veltlínu s vyhlídkou na následný manželský s se na to kouká moc dobře. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

V konečným hodnocení je to spíš pubertální romanťárna, ale v průběhu filmu je nakousnuto dost námětů na kvalitní scifi, takže jsem se rozhodně nenudil. Nejedná se o moc originální film, všechno už tu v nějaké podobě bylo.. zajímavý je spíš ten mix komedie, romatiky a scifi. Opravdu mě to párkrát rozřehtalo, což se u tohoto typu filmů moc nestává. Zajímavější je určitě první půlka, kdy dochází k rozvíjení příběhu a postav, v druhé půlce se film změní na survival komedii a už to trochu drhne. No ani zde nebude chybět moje klasický zakončení recenze na scifi film.. jedná se o další film, který byl dokonale zparodován sedmdesáti díly červeného trpaslíka :D ()

heavy66 

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů beztíže! Laurence od doby, co řídil Horizont události, dost sešel, zato Lawrence je doslova Miss Universe! Tenhle film se dobře hodí pro středeční romantický večer na Nova Cinema. Ale koukat se na to dá, hezké triky a bezva barman! ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Sci-fi verze Šípkové Růženky. Akorát že tady to nezalomí celé království proto, že Růžu zraní agresivní kytka, ale pět tisíc lidiček se z nějakého podivného hnutí mysli rozhodne dobrovolně zalézt do kontejneru, uspat se na 120 let a vypustit kamsi kolonizovat hluboký vesmír devět. Blbý je, když se jeden týpek probudí o něco dřív. O takových dobrých devadesát let dřív. No, co teď? Na lodi jenom jeden androidí barman a 4999 tvrdě spících lidí. Nuda? S plným barem pro pět tisíc lidí, zásobami jídla, bazénem, tělocvičnou, kinem a procházkami vesmírem? Ani náhodou. Ale na druhou stranu, jak dlouho vydrží takový mladý zdravý mužský jedinec bez ženský? Pět, deset, patnáct minut? Tak tenhle týpek to vydržel rok, ale už si nechtěl pořád dávat studené obklady na namožené zápěstí a rozhodl se jednu spící Růženku probudit. Je záhadou proč si vybral zrovna tu ošklivku z Hunger games, která ani v tom odbarveném looku ála Jolana Lakatošová nevypadá zrovna k sežrání, ale co už? Nicméně přesto, že se jedná o film v podstatě o dvou hercích, tak to bylo vynikající. Dokonce i ta hunger-holka v sobě našla trochu toho hereckého talentu a nebyla trapná jako obvykle. Takže naprostá spokojenost. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

No je fakt, že přidat pár alienů by filmu jenom prospělo. Takhle to byla dost romantyčka. A stejně je zajímavý, že se porouchala spací kapsle zrovna strojnímu mechanikovi a palubnímu šéfovi. Probudit se místo nich porodní asistentka se znuděným milionářem, film by byl o dost kratší a Garcia by si ani nemusel oblíkat uniformu. ()

HrudkaJ 

všechny recenze uživatele

Mně se hrozně líbilo, jak se i v té post-postmoderní době (ať už je teda jakákoliv) vždycky nutně musí dojít k tomu, že je smutno člověku samotnému a potřebuje bytost k sobě blízkou. Spolu s pozoruhodnými kulisami a tím, co všechno se dá stihnout za jeden rok. ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Film Pasažéři má určitě co nabídnout.. především zajímavou tématiku. Film jsem si pustila bez očekávání a to se vyplatilo, velmi mile mě překvapil. A jako velké plus se mi jeví i herecké obsazení (OMG Chris Pratt!), tvůrci filmu měli šťastnou ruku. K tomuto filmu se určitě někdy v budoucnu ráda vrátím. Jako mínus musím zmínit až moc natažený děj, místy jsem se malinko nudila. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama