Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Bbbulanek 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tvůrci zvládli natočit napínavé sci-fi, které ale rozebírá dost zajímavá filosofická témata (společnost, kariéra vs. "ten pravý" a štěstí teď a tady), a přitom se necháte strhnout zamilovaností hlavních hrdinů, aniž byste se studem propadali typickými cliché. 75% ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Volá agent Andymu Garciovy: "Mám pro tebe skvělou novinu, můžeš hrát ve vysokorospočtovém sci-fi kde budeš jedna s pěti hlavních rolí spolu s Chrisem Prattem, Jennifer Lawrence, Michaelem Sheenem a Laurencem Fishburnem."..... "To zní skvěle, do toho jdu."... ....A mimochodem, kdo zakašle, ten umře..... ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Herci luxusní, námět super, zpracování slušné. Nenazval bych to scifi filmem, ale přece jen se odehrával ve vesmíru, takže nebudu vzdorovat. Trošku mě zklamal konec a závěrečná titulková písnička. Z filmu mám celkem radost a nebudu se bát pustit si ho znovu. Jo a Chris s Jennifer mají boží chemii. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Paradni, vesmirny, dobrodruzny podivanicko, se skvele obsazenou Jennifer Lawrence,ale partnera ji mohli teda vybrat, zajimavejsiho, sympaticejsiho, hezciho. Tenhle vypada jako by mu hlavu vyformovali podle tvarnice. No snad se Jennifer docka priste az ji zase nejakej probudi. Zajimave efekty, zejmen ten bazenovy pri ztrate gravitace. Urcite se k filmu jeste v budoucnu vratim. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Romantika na iný spôsob. Ako prvé musím schváliť výber hlavnej dvojice. Jennifer, ktorá hrá a vyzerá dobre v každom filme a Pratta- vtipálka s westernovým šarmom. Týmto dvom to pred kamerou naozaj svedčí a klape. Čo sa týka filmu tak je to klasické love story v neklasickom šate. Dobre sa pozerá na ich spoločnú promenádu citov a svet kozmickej lode a myšlienka civilizovania nového sveta je taktiež vítaným článkom. Dokopy to tvorí moderný film zahalený pavučinou tajomstva nad osudom stíhanou láskou dvoch ludí. Dej ťahá tak maximálne kvarteto ludí a o to viacej je tažšie vyhnúť sa chybám a držať pútavosť filmu na hornom leveli. Napriek týmto priťažujúcim okolnostiam sa film nielenže vydaril ale aj prekročil očakávania o jednu métu. [ 80%] A okrem toho aj efekty doladujúce atmosféru sú fajn.. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Dostáváme romantické scifi. Něco co já můžu víc než jakékoliv jiné romantiky. Navíc do hlavní herci jsou jedni z mých nejvíce oblíbených za poslední dobu, hlavní dvojce je perfektní. doplnění se skvělým Michaelem Sheenem je super a když se přidá ke konci Fishburne , tak taky přidá menší dokořenění příběhu, které se občas může zdát utahané. Celkový dojem je perfektní a já tento film fakt žeru. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Prvni 3/4 filmu jsem koukal na vyborne scifi z daleke budoucnosti, mozna s prilisnou davkou romantiky pro neamerickeho nasince, ale presto vyborne. Stridme ale presto v krasnych kulisach. Uveritelne. Mozna neco podobneho mohou lide v budoucnu opravdu uskutecnit. No a pak prisel americky konec. Cosi mezi absurdne stupidni komiksovou akci a ztrestenou komedii. Skoda. ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Napínavé, okouzlující. Perfektní koncept, perfektní zpracování. Jsem ochoten odpustit pár logických nesrovnalostí, protože ten zbytek to mnohonásobně převážil. Vizuál - nádhera. Herecké výkony herců a v hlavních rolích netřeba komentovat, J-Law skvělá jako vždy, Chris příjemně překvapil. Pan Sheen jako robot předvedl svůj perfektní standard. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

To by člověk nevěřil, že v bůhvíkolikátém století, když na ohromně složitém a určitě ohromně drahém cestovacím stroji zlyhajú systémy, tak něco jako černé skříňky budou jen tmářský přežitek. Stejně jako zážitkový výletek na laně do vesmíru pro každého, kdo má odvahu. Sice jsem tam nikdy nebyl, ale něco mi říká, že se to bezpečností v žádném případě nedá srovnávat se skokem do vody ani s bungee jumpingem. Ale i přes tyto logické chybičky to je moc pěkný film, a pro fanoušky sci-fi, vesmíru, kosmických lodí, a sexy hereček i celkem nutná podívaná (ne nudná). ()

CZRohlik 

všechny recenze uživatele

Příjemná sci-fi romantika, která má v jádru jednoduchý příběh, ale nabízí pár zajímavých myšlenek. Chemie mezi postavama tak nějak funguje. Problém mám s tím zbytečně akčním a na poměry zbytku filmu fakt nezajímavým, generickým a hloupým finále. Ještě jedno popíchnutí... chtěl jsem tam větší prostor pro postavu Laurence Fishburna. Jinak ale solidní, vizuálně podmanivý drama... 7,5/10. ()

Greyhound 

všechny recenze uživatele

Slušné, průměrné sci-fi, okořeněné dvojnásobným bojem o přežití. Velká romantika byla očekávána už po shlédnutí prvního traileru. A opravdu očekávání splnila, až na zažité ksichty J. Lawernce a její špatně zahraný pláč. Možná někoho překvapí pěkné, drobné dějové zvraty. Malou zajímavostí (přibližně uprostřed filmu, pokud jste si někdo všiml) je živý strom, zasazený jedním z pasažérůod prvního pohledu umělý, jako petka od matonky. ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Kdyby se scénarista nerozhodl do soukolí vrhnout dřevák a neutopil morální dilema vražda x sebevražda ve speciálních efektech... Kdyby Hollywood netrpěl úchylkou na stalkery... Kdyby trailer nesliboval úplně jiný tón... Kdyby JLaw nehrála sebestřednou JLaw, tentokrát ve vesmíru... Kdyby se tvůrcům podařilo udržet na uzdě uměleckou licenci na fyziku... Pokud jste fanoušci Chrise Pratta a Jennifer Lawrence, ochotni skousnout kupu kliše zasazených do kosmických kulis, a nepovažujete prince od Šípkové Růženky či Sněhurky za poloviční nekrofily, tak se tím nikde nechlubte a přimyslete si dvě hvězdičky. ()

tomashinka 

všechny recenze uživatele

Občas se při hodnocení filmů dostávám do situace, kdy tak úplně nechápu, proč jsou ostatní hodnocení tak nízká, proměnlivá... Dnes mám tento pocit zase. Skoro dvouhodinový film udržel moji pozornost po celou dobu. To se jen tak nestává. Od začátku jsem musel skládat jednu poklonu za druhou designerům intergalaktické lodě, interiérům, designu hibernačních lůžek, menu ovládácích panelů, plavek hlavní hrdinky... Řekl bych, že designéři filmu se vyřádili až nadčasově a pobyt na takovém místě bych považoval za luxusní dovolenou. Myslím, že žádné dílo tak dokonalý design kosmické lodi ještě nenabídlo. Další pozitivní pocit jsem měl z herců a jejich výkonů - nikdy a nikde jsem si nemyslel, že hrají špatně, přehrávají a co hlavně - ve chvíli, kdy řeší hlavní hrdinka obrovské zklamání ze záměrného probuzení, rozuměl jsem oběma a cítil jsem jako na vlastní kůži co prožívají. Stejně tak, ve chvíli, kdy hlavní hrdinka zjistí, že i přes všechna zklamání nemůže bez hlavního hrdiny zůstat sama, zase jsem jim rozuměl. Prostě atmosféra situace, samoty, prázdnoty, pak boj o záchranu a nakonec rozhodnutí zůstat dalších 80 roků sami... Tomu všemu jsem rozuměl a možná jsem jim někdy i záviděl. Do třetice bych ocenil vůbec nápad, myšlenku, provedení, atmosféru... Prostě film se mi líbil, vážení ! Ano - můžeme řešit věrohodnost a řešení jednotlivých situací, jestli je možné to a to... Jenže pak bychom mohli rozpitvat každý film do detailů a zjistit, že vlastně většinou jsou podobné filmy do jisté míry blbosti. Prostě mně se film líbil a nemám jediný důvod ubírat hvězdičky. A jsem za to rád a rád se na film znovu podívám. Jen doufám, že se něčeho podobného nedožiju a v klidu to doklepu tady, nohama na Zemi. ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší snímek z mé půlroční, vlastně i skoro pravidelné, návštěvy kina. Lepší ohodnocení by si Pasažéři zasloužili snad i za předpokladu, že by se celý film na veřejnost nedostal a my měli k dispozici pouze trailer. Celou dobu se vlastně nic pořádného neděje. Zpočátku sledujeme smutného Chrise, který se rozmýšlí, zda si zahraje na jakéhosi soudce, přičemž se rozhoduje mezi tím, jestli si vylepší již svůj dosti podělaný život činem, který zkazí život někomu jinému. Pak následuje řada rádoby děsně romantických chvil a celé to skončí hysterickým chováním Jennifer, která v tom vesmírném korábu začne ječet takovým způsobem, že by to slyšeli i mimozemšťani přes tři galaxie dál. Celkově tuhle srandu nezachránily ani hezké tvářičky obou hlavních herců. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na Pasažéry se smíšenými pocity, bál jsem se trochu, že to už pro mě prostě nebude. Ale měl jsem volný večer a tak jsem vyrazil a říkal si, že úplně strašné to být nemůže a nebude. Jennifer to tam dost sluší, o tom žádná, vypadá o hodně lépe, než v leaklých iPhone fotkách z jejího iCloudu. Takže buď nám vyrostla do krásy, nebo filmové efekty dnes umí vše, nebo měla dublérku, nebo všechno dohromady :-). No ale zpátky k filmu. Bylo to trochu rozvleklé, ale chápu, že se muselo nějak ukázat, že se Chris ten rok celkem nudil až unudil. Na rozdíl od některých recenzentů absolutně nehodlám hodnotit mravně-morální aspekt „probuzení“; kdo ví, co bych dělal sám. Scény z vesmíru jsou taková malá Gravitace, ale ten konec, ten už je trošku moc a přes čáru – ještě tam mohla být kupa dětí, teda spíš zralých padesátníků čekajících na svůj první sexuální intercourse ne-incestního charakteru... ale to už by byl jiný film a jiný US rating přístupnosti :-). Ale jo, dalo se to! [60%; 2016-12-30 Cinema City Nový Smíchov] ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo podstatne iné. Ja neviem. Pár krát sa reznú, a budú dumať ako sa z prúseru dostať , alebo proste prežiť. Niet mojej obľúbenej hereckej dvojice, asi by som film ani nedopozeral. Ako pre párovú návštevu kina to môže byť fajn sci-fi jednohubka, no ja som forever alone, takže film mi nesadol a miestami aj nudil. Je to viac na dve hviezdičky ako na tri, no jednu dávam za prsia Jennifer. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nepomyslel, že to řeknu, ale ta loď byla fakticky nádherná. A ač to slovo nesnáším - vymazlená. Námět mi přišel, jako když si z temného Pandorum odmyslíte zmutované příšery a soustavné požírání spících pasažérů nahradíte prosluněnou romancí. Zbytek je už beze změny. Ale teď ke castingu. Oba - Jenny a Chrise - mám rád každého jinak - a jinde. Na poprvé mi spolu moc nesedli. Než tam začali cukrovat. Všechno zachránila nepopiratelná chemie. A závěrem k mému tak vysokému hodnocení. Není na vině ani hezký vizuál, ani akční konec....nic z toho. Mně prostě spadla brada z toho, co Jim provedl Aurorě. To bylo tak negentlemanské, tak sobecké a tak lidské. Na hollywoodském plátně jsem to ještě u hlavního hrdiny neviděl. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt a Jenifer Lawrence jsou hvězdy první velikosti a společně s krásnou výpravou patří k tomu nejlepšímu ve filmu. Trochu horší je to se scénářem. Jak už bylo vícekrát řečeno, tak první 2/3 (a hlavně část s Chrisem Prattem) je hodně dobrá.. Bohužel závěrečná třetina nenaváže na velmi dobrý začátek a změní se na klasický hollywoodský blockbuster (ale pořád se je alespoň na co dívat). Pokud by měli tvůrci větší vůli zariskovat a přijít s něčím zajímavějším, mohli být Pasažéři opravdu lahůdkovou sci-fi. Ale i tak patří mezi to lepší, co se letos v kinech urodilo. (7/10) ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama