Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

mapar 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to fakt bavilo. V intencích subžánru scifi romancí bych skoro řekl vysoký nadstandard. Ústřední dvojice nemá sebemenší problém utáhnout film. Škoda jen, že v závěru tvůrci trochu vyměkli, bo zahodili několik příležitostí, jak film pro mne uspokojivě zakončit. Můj tříletý syn to ohodnotil slovy "to byla pěkná pohádka". A postupně jsem došel k závěru, že právě to je určitě nejsilnější argument. Pokud máte rádi scifi ale vaše manželka ho nemusí a děti jsou ještě ve věku, kdy jsou pro ně Hvězdné Války moc děsivé, pusťte jim Pasažéry a bavit se budou všichni. O jakém dalším scifi to můžete říct? No na oskary to není, ale kdyby toto byl průměr ... jej to by se nám žilo ()

anti-hil 

všechny recenze uživatele

Uvědomělý český filmový divák je rozhořčen nad šablonovitým hollywoodským rozvržením filmu. Vesmírný páreček světelného roku Chris Pratt a Jennifer Lawrence jakoby vypadli z vašeho divokého snu o tinder shodě století. Rozhodné zahození Pasažérů jako typicky tuctové (vesmírné) romanťárny by ale bylo ukvapené. Na filmu je zajímavá etická rovina a otázky "tonoucích se", které diváka donutí myslet a přemítat, a ve výsledku je skoro aktivně zapojen do děje. Pasažéry tak nemůžeme zmačkat a zahodit do koše s názvem "okoukané a stokrát viděné." Nenechejme se však příliš ukvapit a řekněme na rovinu, že etická otázka správnosti a ospravedlnosti stáhnutí druhého člověka topícím se je ve filmu příznivě vyřešena a otázky správnosti činu jsou osudově ospravedlněny. Příznivě hodnotím přítomnost pokusu o hlubší myšlenku, tak jako nekřečovité těžiště filmu, které stojí na postupném rozvíjení vztahu obou hlavních postav s vrcholy i pády. Stranou si dovolím nechat technikálie mezihvězdných letů a kosmických plavidel, na nichž podle mě film založen není. ()

Blablador 

všechny recenze uživatele

Krásný film o lásce heterosexuálního páru u kterého jsem se NENUDIL! Neomarxistická úderka nám prosadila aspoň černého kapitána lodi, ale buďme rádi, že homolobby tentokrát zaspala a Chris Pratt vzbudil Jennifer Lawrence namísto řekněme Toma Hankse. Hĺbka námetu je u mě zužitkovaná z 82,4755%. ()

Adelaides 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic. Dostala jsem opravdu fantastický vymazlený vizuální zážitek a příjemnou absenci úplného happy endu. Ostatní, pravda, trochu vázlo, ale za tu pastvu pro oči, taky za Michaela Sheena a výlety ve skafandru do otevřeného kosmu 3,5*. ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Uvazoval som pocas filmu nad dvomi potom tromi hviezdami ale velkolepe finale neokukany dej nieco nove v galaktickych priestoroch preniest sa podarilo z minima hercov na malom priestore vytazili maximum a nadherna vizualna stranka to cele evokuje spolu s jennifer ktora je uzasne dokonala az do gradualneho finale mozno svoje spravilo aj kino a superscreen ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

Srovnávajíc to s možná "přecenením" Arrival ( dle mne ), jsem nečekal ochromení podívanou, pouze sci-fi slaďák s efektama. Ale co pro mně chýbalo k dotažení Arrivalu k žánrové kultovce, to pruměrný děj i námet zase dostalo do podobné 4 star fajn udělané oddychovce. Tá podoba třeba s Gravitací je v pozadí očividná, tu je méně technického hard ponětí nahrazeno pěknými a také funkčnými scenériemi nekonečných nápadu v nekonečném vesmíru. Děj trochu pokulháva za "obrazem", střední část je stagnující a začína nudit, do toho překvapivě vejde Fishburne,no jeho rola je taky bezduchá a trochu nelogicky nepřináší mnoho světla do skládačky problému. Úvod a ukončení ale dávají celkem uspokojivou dávku tomuto žánru nakloněným divákum, mezi nimi já jsem. Jistě, mohlo to být psychologicky i dějové vybroušenější, protože intro nabízelo mnoho možností jak dál. Nakonec to zostalo tím, čím bylo navrženo a tak si vychutnáme sladkou příchuť tohto sci-fi každý po svém. Ale je to jen další sci-fi "nedotáhnutej k dokonalosti" v řadě po Gravitaci, Príchozí (arrival), Prometheu, Nevědomích a také přecenené Na Hraně Zejtrejška s ruznyma nedostatkama. Ale vyblednuté 4 za pastvu pro oči. Na úplní paf v tomhle žánru ale po Intelstellar čekám ( např. Solaris byl podobná téma osamocenosti v spacu, ale na báze výborné knihy a film jen mírně zaostal ). Snad nový Vetřelec. ()

Sebik. 

všechny recenze uživatele

Vidím že sa autori trochu inšpirovali Titanicom, a dali mu nádych sci-fi čož je pre mňa super kedže som fanúšikom Titanicu ale aj sci-fi. Skrátene Sci-Fi Titanic. ()

AndySvk 

všechny recenze uživatele

Stavily na celkom dobre obsadenie hercov , ale inak taka sladka telenovela co celkom pripomina Titanic v daktorych momentoch ale zas efekty su dobre . ()

clash 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne záživná, oku lahodiaca a presvedčivá sci-fi romanca. Na nič sa nehrá a po každej stránke funguje. Ťažko uveriteľné momenty takmer absentujú a barman nemá chybu. ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Hezkej film, vcelku originální. Ale bože proč takový konec! Takový neuvěřitelný potencionál to mělo a oni to takto zazdí. Super začátek, střed jak štakš ale totální propadák konec. Sakra proč se tomu nevěnovaly aspoň blbých pět minut proč neukázaly jak měli děti, jak stárnou a děti, dětí předávají příběh posádce sakra proč?! Takový potencionál a oni to takhle odbudou! Za tohle si film víc jak 3* nezaslouží nadšení v průběhu filmu, na konci vystřídalo neuvěřitelné zklamání. ()

Atom84 

všechny recenze uživatele

Vizuálně parádní, Nejvíc mě asi bavila první třetina filmu se samotným Prattem, pak se z toho s příchodem Jennifer stala romantika. Akční závěr filmu OK, ale přišlo mi, že je nějak useklej, nedodělanej. No nic, asi jim došli prachy... ()

Martyrium 

všechny recenze uživatele

No. Ťažko skryť sklamanie. Byť to celé komornejšie, bez hlúpostí a hlavne s iným castingom (pekná tvár Lavrensky to nezachárni, Pratt sa hodí max tak do komédie, pretože ten jeho neustále ironický výraz proste nie a nie zmiznúť a Fishbourne fuu...... proste celé nie, vydieť tam Skajku Johansonovú, Gylenhalla a pod. tak Ok, ale tomuto som neveril ani ň). Premárnená šanca na komorné, výpovedné scifi. Radšej si pozriem Walleho od Pixaru. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

čítam tu v komentároch veľa o nevyužitom potenciáli ... film, ktorý by využil potenciál nejakej témy by mal 14 hodín, rozpočet grilión a nenaplnil by i tak potreby aspoň 40% divákov. Passengers u mňa bodovali už len tým, že si trúfli na niekoľko, skúsenému oku zreteľných ikonických filmov a nezbabrali to. Tu by som mohol skončiť s hodnotením, lebo to je slušná vizitka. Jennifer je krásna, výborne zahrala a len som dúfal, že keď už som sa 3 sekundy musel pozerať na chlapský zadok, budem odmenený aspoň jednou jej polkou ... Dal by som štyri hviezdy, nebyť obligátneho hnusného gýčového amerického záveru, čo je povinná jazda už. Na záver mi predsa len nedá jednu sociálnu ponosu ... zase iba tí občania zlatej triedy si môžu svojich neboráckych blízkych oživiť legendárnou metódou STEMCELLREPLICATIONSURGICALPROCEDURESRESUSCITATIONTHERMOREGULATIONREVERSENEUROPATHYSTABILIZEANDSUSPENDTISSUEREGENERATION... minulý týždeň som ju žiadal u svojho lekára a dal mi dosť jasne najavo, že nemám tú správnu poisťovňu. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo moc přeslazeně uslintané a hloupé. To bude asi tím, že si na romantické filmy vůbec nepotrpím, nevyhledávám je a nemám v lásce. Na tomto snímku mě lákala spíše vizuální stránka, která je opravdu moc hezká. Ztráta gravitace a voda v bazénu je opravdu skvěle udělaná. Snímek mě začal více bavit až po probuzení Laurence Fishburne, kdy se začal řešit nastalý problém s technikou. Jinak omáčka v podobě romantické dvojice je zbytečná a dost nudná. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpřeceňovanějších sci-fi co jsem viděl nejspíše i bez scénáře a logiky. Do vesmírné lodi firmy, která vydělává miliardy dolarů a která veze lidi kolonizovat planetu narazí meteorit to má za následek to, že to probudí jakéhosi technika (proč jen jednoho a ne všech 5000 a proč technika a ne pilota ví bůh). Ten po roce a půl se začne sám nudit a rozhodne se probudit nějakou spisovatelku. Tak se spolu sblíží několikrát si vrznou a pak ona zjistí, že ji probudil což jí zatajil. Takže se naštve a nebaví se s ním, ale na lodi začnou být problémy takže to probudí dalšího člena posádky což je nejzbytečnější postava, která je tam jen kvůli tomu, aby jim řekl, že má loď technické problémy což by pochopil snad i člověk bez mozku a společně nakonec zachrání loď. 90 procent filmu se opakují scény typu Chris tančí Jennifer plave Jennifer běží Chris něco opravuje a v cca posledních 10 minutách příjdou zvraty. 40 procent za jednu scénu s gravitací a bazénem za jednu scénu co mě připomněla Guardians Of Galaxy 1 a za závěrečný song. Se ani nedivím, že to nevydělalo. P.s. pointa filmu radši bych zabila přes 5000 lidí než, aby umřel můj přítel tomu říkám romantika. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústredná dvojka, celkom zaujímavý námet, vynikajúci vizuál, skvelá kamera. Čo by sa mohlo pokaziť? No, úprimne povediac, všetko. A to najmä v druhej polovici filmu. Nechápte ma zle, herci sú stále sympatickí a vizuál je stále strhujúci, no samotný príbeh akosi začal zadrhávať a posledná tretina je už vyložene na smiech. Film celkovo je za dva, tú tretiu pridávam len kvôli Jennifer Lawrence, jej obrovský talent Pasažierov drží nad hranicou podpriemeru. 50% ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi dobrodružná romance, která když přešla do dramatického a posléze akčního módu, tak to nějak přestalo fungovat.Nevím, zda-li je na vině herecké obsazení nebo špatný střih, ale rozhodně velký potenciál to mělo... ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama