Reklama

Reklama

Nezapomenutelný den

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Česko, 2013, 5 min

Režie:

Ivan Crnac

Obsahy(1)

Druhé amatérské filmové dílo, které natočil amatérský režisér Ivan Crnac v českém znakovém jazyce. Chtěl přiblížit většinové veřejnosti způsob života, kulturu a jazyk komunity Neslyšících v České republice. Neméně důležitým cílem je také informovat komunitu Neslyšících, poskytnout jim možnost zhlédnout film v jejich přirozeném jazyce, kterým je český znakový jazyk. Příběh je o jedné mladé studentce, která pobývá na internátě se svými spolužáky. Jednoho dne ji probudí její spolubydlící, neboť se bojí, má pocit, že se něco děje na internátě. Jdou prozkoumat celý internát a stane se něco neočekáváného... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na uvod musim rict ze pokud clovek uplne nepochopi tu pointu tak si z toho asi moc neodnese mne osobne to dalo chvili zabrat nez jsem to pobral a nebudu nikomu nic prozrazovat schvalne jak si to budou vykladat ostatni jinak mne to neuchvatilo ani nenudilo chvalim masky a make up ty byli na slusny urovni celkove koukatelna zalezitost i kdyz jak pisu lidi z toho muzou mit rozdilny pocity zalezi na tom jak k tomu kdo pristoupi to uz musi kazdy zhodnotit sam a po svym ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tolik hluchoblbých pohromadě se jen tak nevidí... teď ze mě nemluví můj obligátní cynismus, jen suše konstatuji, že rádoby originalita ještě neznamená budoucí úspěch. Na mě moc ukecané, a tarantinovsky předlouhé dialogy, které v kombinaci s dokonale nepochopeytelnou zápletkou nemají na svatého pražádný dopad... tím méně drtivý. I přesto, že se může zdát, jak snadné a nekulturní je kdejaký amatérský blábol odstřelit, se já snažím tohoto modelu nedržet. Nicméně by měl být člověk, tím spíše svatý, upřímný, tedy nemůžu juchat nad takovou pitchovinou a raději prchám zpět k mé předchozí kratochvíli... věřili byste, že se mi do rypáku vejde celá kompotovaná švestka??? Neuvěřitelný den! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný název byl pro mě varovaným signálem, abych od toho raději absolutně nic nečekal. Byl jsem ovšem docela překvapený (nebudu říkat že mile, ale ani nemile). Neslyšící si udělali radost, já jim to přeji, ale z pohledu hororového fandy jsem žádný „odvaz“ nepocítil. Přece jenom mi tam vadilo ono přehrávání děvčat a čumění do kamery – chápu nejde o žádné prvotřídní herečky, ale pro mě to byl důležitý rušivý element. Úplný průser to ale v žádném případě nebyl. 40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Wtf?Tak úžasnej nápad, bez ironie, a tak hloupé zpracování? To hororové tu je hlavně v tom zvuku a to se má jednat o film pro neslyšící. Přitom udělat horor pro neslyšící by mohl být geniální nápad, stačil by jenom pořádný scénář. Tady je to jenom hloupá, smysl nedávající historka s hloupým koncem. Nápad cením, ale to je tak vše kladné na tomhle filmu. 1* ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, jestli je to dobrý do takového žánru obsadit hluchoněmé, ale pak jsem si řekla, že to vlastně může být geniální postup, jak následně vyvolat u diváka strach, když se takový člověk může lehce dostat do nesnází. Takže já ten nápad hodně cením, ale aby jsme takový žánr mohli lépe prožít, tak je zapotřebí do něj vnášet víc podmětů, které ho charakterizují, především je lepší, když je to barevné a potom tam musí hodně pracovat zvuk - ruchy prostředí, samotná hudba tam není až tak podstatná. Horor je založený především na zvuku. Nevím jak to brali nebo nebrali autoři vážně, ale určitě to svůj účel splnilo a možná i potěšilo ve výsledku. ()

Reklama

Reklama