Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ládina Suchomela (V. Sloup), vedoucího závodní kapely, seznámí přátelé s rozvedenou Květou (E. Trejtnarová), kterou si posléze vezme za ženu. K holčičce z prvního manželství Květy záhy přibude i další společné dítě. Hlavní tíha péče o děti a domácnost dopadá však na Ládina, protože Květa se zajímá jen o zábavu. Po Květině nevěře se Ládin odstěhuje i se svým synkem. V prvních chvílích mu hodně pomáhá bufetářka Kristýnka (J. Tvrzníková), která také zůstala sama s dítětem. Ládin záhy zjistí, že nemůže všechno stačit sám. Navíc mu začíná dělat starosti jeho syn, který postrádá maminku, nikoli svou, kterou téměř nezná, ale maminku jako pojem, jako symbol toho, co všechny děti kolem mají, jen on ne. Hledání maminky pro malého Ladinka je také příčinou podivuhodného inzerátu s dodatkem „Zn. Svobodný otec“. To, jak hledání maminky pro dítě dopadlo, vám nebudeme prozrazovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scéna s inzerátem byla i celkem vtipná. Příběh je jinak přímočarý, jednoduchý, s předvídatelnou, ale uvěřitelnou pointou. Jen ti herci byli takoví nemastní neslaní. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Koukat na Václava Sloupa jak hraje na bubny bylo naprostý utrpení, nic hůř zahranýho jsem v životě neviděl! On se netrefil ani do jedinýho úderu, to pozná i naprostej blb a hudební analfabet. Děj je obyčejná klišovitá a naivní hovadina, věrohodnost na míle vzdálena. Dramaturgie Libuše Pospíšilová a tak se vlastně ani není čemu divit. Taková rozplizlejší bakalářská chujovina. Co mě ještě překvapilo bylo, že hudbu složil kultovní Jiří Srnka a která je teda strašlivá. Odrhovačka, kterou hraje Sloupova kapela je kandidát na nejhorší píseň století. Uf, tohle byla tryzna! Jednu hvězdu za Jaroslavu Tvrzníkovou, která ze všech herců vyčnívá nejvíce. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám učebnicová nízkorozpočtová studiovka, která si na nic nehraje. Jedny stejné dveře na kterých se jen mění cedulky (Šatna, Soudní síň,...), dveře do bytů mají kliky i z venku a výhled z okna bytu Vaška Sloupa je tak trochu papírový...naivní příběh bez náročné zápletky tomu taky moc nepřidal, natož pak Vítězslav Jandák, který bezpochyby studoval konzervatoř dálkově. Jednu hvězdu dávám pro Evu Hudečkovou a Jarmilu Roubíkovou v epizodní roli. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

I v době socialismu se holt našli nezodpovědné matky. A teď si vemte, že ty dnešní mladý holky jsou to jedna jako druhá. Někde na diskošce si v 15 spíchne děcko a pak ať se rodiče starají, hlavně honem rychle zase na diskošku a za zábavou. Je s podivem, že na charakter Květy přátelé svého kamaráda neupozornili. Nebo jim to nevadilo či to nechtěli vidět? Kdo ví. Ládin se ale chová jako zodpovědný otec, ovšem nemůže zvládnout vše. A tak si podá podivný inzerát. No nevím, kdyby se podobný inzerát dával dnes, tak by ženy byly pohoršeny, že muž vlastně hledá matku pro své dítě víc než partnerku a ještě to otevřeně přiznává. Muž se ale zachová celkem zodpovědně, kdy hledá ženu, která bude především akceptovat jeho dítě, což vím z vlastní zkušenosti, že je i dneska problém. Václav Sloup není legendární herec, ale mě vždycky přišel nesmírně sympatický a Eva Hudečková nesmírně nesympatická, což mi korespondovalo s jejich charaktery zde. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama