Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární film o životě legendárního Bruce Lee. Obsahuje rozhovory se členy Leeovi rodiny, jeho přáteli a kolegy z filmové branže, kteří s ním měli čest pracovat. Zachycuje celý život Bruce Leea - od narození, přes cestu do Hollywoodu, získané úspěchy, až po mnoha mýty opředenou smrt. Kromě ukázek z jeho filmů uvidíte i archivní záběry z jeho života. Dokument se věnuje i tragické smrti jeho syna Brandona, která se udála 30 let po jeho smrti. (easyworld)

(více)

Recenze (24)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o ikoně bojového umění, jejíž plakát najdete v každičké škole vyučující tento druh sportu. Jeho hvězda a odkaz i po tolika letech nestárne. Vzpomínám si na svou dobu školního věku, kdy mě filmy s kung-fu fascinovaly a byla jsem vděčná za každý film, který o něm do televize dali. Příběh Brjůse je obdivuhodný. Díky jeho kolegům hercům a přátelům jsem nahlédla do jeho života preciznosti, neskutečné píle a odhodlanosti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro každého fanouška Bruce. Dokument se nachází v bonusových materiálech Enter the Dragon. A určitě je na co koukat. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Před Norrisem, Van Damme a Seagalem byl jen jeden mistr. Bruce Lee. Podobnými slovy začíná dokument Drakova kletba, v němž má divák unikátní možnost nahlédnout do života jednoho z největších bojovníků. Během téměř 90 minut zde na něj vzpomínají tvůrci filmů, jeho kolegové herci (včetně Chucka Norrise a Jamese Coburna), ale i bratr a jiní lidé, co s ním přišli do styku. Pro fanoušky bojových umění a příznivce legendárního "malého draka" Bruce Leeho, jde o snímek s mimořádnou hodnotou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument má celkem vhled do Bruceho života. V závěru je nadúroda konspiračních teorií o jeho smrti. Trochu detailnější vhled ukazuje dokument Já, Bruce Lee, který je ke shlédnutí na https://dokumenty.tv/ja-bruce-lee-dokument/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skoro 30 rokov staré a predsa mi príde, že nič lepšie nebolo doteraz ohľadom jeho života zdokumentované. https://dokumenty.tv/drakova-kletba-dokument/ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejlepších a nejhodnotnějších dokumentů, který kdy byl o Brucovi Lee natočen, obsahuje spoustu zajímavých informací, navíc se věnuje i Brucovu otci, čínské operetní hvězdě, a synovi Brandonovi, kterého potkal stejně tragický osud, potěší i zainteresované vzpomínky Brucových bývalých žáků, hvězdných přátel i řady rodinných příslušníků. Záběry z mistrových filmů jsou navíc doplněny i o spoustu nikdy neviděných fotografií.. Faktem je, že nám nebyly nabídnuty pohledy na dané téma z řad Brucových odpůrců, ačkoliv v celkovém vyznění cítím značnou snahu o objektivní pojetí.. [ Dabing 2/10 ] Tragický dabing nedoporučuji !! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument si moc nepamatuju a zatím ho nikde nemohu sehnat, abych si jej připomenul. Je na místě napsat : Nesmrtelný Bruce ? ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument o Bruci Lee, ve kterém o něm mluví kamarádi, známé osobnosti, žáci a spolupracovníci z filmové branže. V dokumentu je věnovaná část i o Brandonovi Lee. 80% :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jak vystihnout naprosto neuvěřitelnou fyzickou kondici, obdivuhodnou všestrannost, nezlomnou vůli a zdánlivě nevyčerpatelnou energii toho, kdo za 32 let došel mnohem dál, než kam doklopýtá v potu tváře převážná většina nás ostatních - za víc než dvojnásobný čas, který zpravidla (alespoň v to doufám) máme k dispozici ... jak uchopit jeho příběh ? Posloucháme vzpomínky těch, kdo ho znali, sledujeme filmové záznamy, ve kterých znovu ožívá, prohlížíme si fotografie, které ho zachytily, čteme slova, která napsal - a která o něm napsali jiní ... a ze všech střípků se snažíme poskládat obraz muže, který se stal legendou. Můžeme zdokumentovat jeho život, ale je těžké definovat jeho duši ... přesto se to snad alespoň zčásti podařilo. Jistěže se musíme smířit s tím, že jeho portrét prošel drobnými kosmetickými úpravami, ale to už tak bývá - to je nezbytná daň za nesmrtelnost. V době natáčení "Drakovy kletby" uplynulo 20 let od jeho smrti, a letos - v roce 2013, to bude doba dvojnásobná. A žádný vítr nedokáže zavát jeho stopy a vymazat odkaz, který nám zanechal. Škoda, že tvůrci dokumentu nezmínili úraz zad, který si sám přivodil - a který ho na čas vyřadil ze hry. Navzdory všem předpokladům se vrátil - a možná právě to vypovídá úplně nejvíc o tom, kým byl. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímaví řečníci, pár zajímavých informací a část snad každé bitky Bruce Leeho. Na to kolik dokumentů o tomhle úžasném prckovi existuje, jde o skvělý počin. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Imitace je jen náhražka." Brandon Lee ... Zajímavé, inspirativní, přitažlivé a je mi jedno pokolikáté se na to dívám. Na pár minut se tu objeví i Brandon s jeho nezapomenutelným úsměvem což mě potěšilo úplně nejvíc a zpříjemnilo mi dnešní den. Děkuji :-) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Bruce je legenda porovnateľná s málokým. Jeho rýchlosť, výbušnosť a pohybový rozsah boli neuveriteľné. A svoje schopnosti v bojových umeniach dokázal aj v skutočných bojoch s nespočetnými vyzývateľmi. Jeho náhla smrť a smrť jeho syna Brandona sú doteraz opradené rôznymi mýtmi. Dokument mi doplnil mozaiku o tomto výnimočnom mužovi. ()

Reklama

Reklama