Reklama

Reklama

Mosura

Obsahy(1)

V době dlouho před existencí člověka byla planeta Země napadena Desghidorahem, strašlivým trojhlavým drakem z vesmíru. Desghidorah byl nakonec poražen a uvězněn hluboko pod zemským povrchem pomocí magické pečeti. Nyní však dřevorubci při kácení lesa pečeť odkryli, čehož hodlá využít zlá Belvera, jejíž nenávist k lidem ji vede ke snaze osvobodit Desghidoraha a umožnit mu zničit Zemi. Tento plán však Belveře hodlají zmařit sestry Lora a Moll, patřící stejně jako ona k pradávnému národu Elias – lidských bytostí malého vzrůstu, ale kouzelných schopností. Zatímco v souboji s Belverou pomáhají Loře a Moll malý chlapec a jeho mladší sestra, proti nestvůrnému Desghidorahovi přichází na pomoc starobylý a mocný ochránce Země, gigantická můra Mothra... (Israha)

(více)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

´´Kaiju´´, ktoré sa nesie v celkom inom duchu, ako tomu bývalo dovtedy. V tomto prípade ide skôr o fantasy, než o akčný sci-fi, žáner príznačný pre takmer všetky tie Japonské ,,monster,, filmy. Zamerané na posolstvo, ktoré aj tak ľudia nezdieľajú a ktoré je ešte aktuálnejšie, než pred 20 rokmi, keď bol tento snímok uvedený. Posolstvo o devastovaní matky prírody, o jej likvidácii... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fakt paráda... Ze startu se to tváří jako taková nevinná pohádka, spíše pro hodně malé diváky, ale časem to vygraduje do docela slušných otáček, kdy fight hned dvou generací Mosury s ultrazmrdem Desghidorah(em) trvá snad 2/3 filmu, je místy hezky drsný, efektní a ve finále už člověk jen valí bulvy jaké hyperUltraMega zbraně tam ta upgreadovaná poletucha sype z rukávu... Za to ekologické poselství dám i pátou hvězdu... Prostě krásný, naivní, kouzelný a chytlavý film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se toho, že remake nebude nic povedeného, ale v tomhle případě musím říct, že tvůrci přece jen šli trochu dál, odstranili prvek armády a představili divákům krásné sci-fi, které funguje jak v rovině pohádkové, tak v rovině emotivní a nakonec i v rovině akční. Souboje, které se zde odehrávají, jsou pravdu nádherné a Mosura se zde předvádí jako opravdu velmi schopné monstrum, které má opravdu hodně zbraní. Jeden z nejkrásnějších kaiju filmů, jaké jsem měl zatím tu možnost vidět. ()

Reklama

Reklama