Reklama

Reklama

Epizody(16)

Brzy potom, co se dozví, že může být dárcem kostní dřeně pro dceru, o jejíž existenci netušil, je nevýznamný gangster hledaný pro vraždu, kterou nespáchal. (Netflix)

Recenze (14)

ainny 

všechny recenze uživatele

Ode mě se v tomhle případě moc objektivity asi nečeká. A i když jsem celou dobu byla seriálem nadšená, tak úplně čistých 5* to není. Mě prostě nebavili Moon a senátorka Jo. Jejich dialogy byly suché a bez života. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Naštěstí všechno okolo mi sedlo. Děj, reálie, hlavní hrdinové a muzika. Lee Joon-gi jistě odpustí, ale i když odvedl opět skvělý výkon a vývoj své postavy ztvárnil skvěle, tak nebyl středem mojí pozornosti. Jeho Jang Tae-san na konci byl úplně jiný, než ten na začátku. Ale i tak byla mojí jedničkou jeho malá "dcerka" Soo Jin. Ta byla prostě úžasná (a to děti ve filmech obecně moc nemusím) a já jsem se na její scény vždycky těšila jak krtek na lízátko. Prostě už teď se úplně klepu na projekci v telce a finální korektury. Moc ráda si to užiju znovu od začátku. 4,5* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina pro mě byla jako droga, od které jsem se nemohla odtrhnout. Kousek po kousku se odhalovala minulost a já fakt nutně potřebovala vědět, co přinese budoucnost. Jenže zhruba v polovině, kdy byla většina faktů odhalena, mě to začalo místy docela nudit. Některé scény mi přišly zbytečně natahované a ohrané. Vždycky se ale objevilo sluníčko jménem Soo Jin a okouzlení bylo zpět. Pochvala samozřejmě patří i JG a ostatním hercům, věřila jsem jim to. 4* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nezačala jsem se na to dívat, protože by mě zaujalo obsazení, ani protože by mě zaujalo to, o čem to je. Začala jsem na to koukat, protože to u nás začalo být populární – hlavně díky ainny, která to překládala. Šla jsem do toho tedy s čistou hlavou, ničím neovlivněnou. Na začátku jsem postavu Jang Tae Sana neměla moc v lásce, přišel mi hrozně patetický. Ale časem se zlepšilo (ovšem chvíle, kdy plakal a prosil, jsem bytostně nesnášela). Což mi připomíná, že se tady hodně pláče (ostatně v kterém melodramatu z Koreje ne?). Akce ušla, ale nic výjimečného. Hudba byla fajn, někdy dokázala člověk provést scénou mnohem lépe než samotný herec. Příběh zajímavý, promyšlený; velmi se mi líbilo, jak na konci každého dílu ta malá prdelka odškrtává dny, které jí zbývají do operace. Byly tam scény, které napínaly, vtáhly diváka do děje, hezky ho dojaly, ale zároveň tam byly scény, které byly pusté, prvoplánové, zbytečně moc tlačící na divákovu duši (žádné hezké dojetí, jen mi vyskočilo moje cynické já a vysmálo se tomu) a scény, co obsahovaly různé nonsensy. Pro mě průměrný napínavý seriál, ale věřím, že pro spoustu lidí to bude něco nadprůměrného, protože oni dostanou to, co mě se nedostalo – chytnutí za srdce, souznění. Seriál mi totiž vůbec nezabrnkal na citovou strunu. I tak s klidem doporučím, pokud hledáte seriálový „krimi thriller“ s roztomilou holčičkou a pěknou maminou. A samozřejmě pokud jste fanda Lee Jun Kiho, tak je to nutnost! :-D Přeloženo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět rozporuplný seriál jež drží nad vodou převážně slušná dávka napětí. Bohužel dojíždí na nelogičnost a slabé herecké výkony mnohých postav. Předně samotná zápletka je absurdní – od kdy si mafián dává schůzku se senátorkou před svou milenkou v jejím domě? Bože, fakt nechápu. Pokud jde o tu transplantaci, tak já fakt nevím, ale zahájit léčbu když nevím, zda bude dárce za 14 dní živej , zdravej, použitelnej a vůbec k dispozici zní dosti absurdně. Navíc holčička je v aseptické místnosti a maminka s ní může být, navíc bez roušky? Aigoo. Park Ha-seon sice v roli královny v Dong Yi nepůsobila špatně, zde z ní mám bohužel dosti tragický pocit – dobře se na ni kouká, ale herecky naprosto nevýrazná a slabá, leč takových postav by se našlo více. Pokud jde o vývoj děje, ten by ještě docela šel, ač v druhé půli již autorům dochází invence a dějí se neskutečné věci, zejména v samotném závěru už byla logika zadupána hluboko pod zem, nejen policisté se chovají jako úplní pitomci. Emotivní stránka věci též neupoutala, zkrátka jsem si ty „dojemné“ scénky se Soo-jin nedokázal nějak připustit k tělu. Takže v součtu jen slušně rozjetý kousek jež má v druhé části už jen sestupnou tendenci. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Jak já se na tento seriál těšila! Promo plakáty byly prostě neodolatelný! Pravidelný přísun hrdiny na útěku jsem si nemohla odpustit.. Jak já mu fandila! Ale to kouzlo seriálu, který mě očarovalo na začátku, se ke konci nějak vytratilo. Nahodilosti byly zprvu lehce skousnutelný, navíc akční seriál je potřebuje, ale potom vznikaly dost zbytečně uměle vykonstruovaný zápletky.. Vím, nějak se musel kruh uzavírat, ale myslím, že to šlo o dost líp. Stejně jako některé rozhovory, kdy nám neustále něco omílají dokola, jako kdyby byl divák idiot. Ale jo, líbilo se mi to. Přerod hlavního hrdiny, který po tý spravedlnosti přeci jenom touží, mi sedl. Retrospektivní scény s mladýma mně vždy přišly po chuti a s maličkou jakbysmet. A LJG á la Tae San? Ten hoch mě kruci vždycky rozpláče.. Zbožňuju, jak umí zahrát! Za ten úžasnej rozjezd, kdy jsem byla fakt jak na trní, navíc dobrý OST,.. ty čtyři dám úplně bez cavyků. A když si vzpomenu na jeho okulibej účes, kterej na začátku měl, tak mám chuť si to pustit znova. :P ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Two weeks mi přišlo jak kombinace tří: Uprchlíka, 24 hodin a IRIS. Z prvního se nechal inspirovat příběhem, z druhého si vzal formát a ze třetího vzal příklad, jak to udělat, aby se tam narvalo co nejvíc nelogičností. Jasně bavilo mě to. Bavilo mě to hodně. Hrál tam Jun Ki. Ale některé věci mi mozek nepobíral. Třeba police by se tu mohla učit, jak se to dělat nemá. Oni někoho obviní z vraždy a v tom okamžiku jsou se vším hotoví. Tady teda asi minutu po nalezení mrtvoly. Vyslýchání případných svědků přišlo na řadu, až když jim obviněný dokázal, že opravdu není vrah. A takových blbostí tam byla hromada. Osudové náhody, až se začínám cítit osudem sama opomíjená. Zase na druhou stranu jsou tu i věci, které oceňuji. Třeba nahrazení klasických romantických melodramatických chvilek za "rodičovské" melodramatické chvilky. OST mi tu taky hodně sedl. Osobně bych se asi nebránila podívat se na to znova, protože zábava to určitě je a celou dobu to i pěkně odsýpá. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Chvílema jsem měla pocit, že sleduju Lenku Bradáčovou, jak nahání Alexandera Hemalu.. :-))) Ne, tak teda vážně. Byla to krásná pohádka o tom, jak dobro zvítězilo a zlo skončilo v kriminále. Celý to bylo nadprůměrně akční, hlavně první polovina, kvůli který jsem dva dny v práci usínala u stolu. Prostě to nešlo přestat sledovat, ačkoliv už bylo hodně po půlnoci. Právě tu akci jsem si přála a za ní bych dala pět hvězdiček. Proč dávám jenom čtyři? Především kvůli neskutečně otravným scénám s absolutně neuvěřitelně přemoudřelou a přesladkou holčičkou. To není vina tý kouzelný malý herečky, ale blbýho scénáře. Druhý důvod, proč ubírám hvězdičku, je opět neuvěřitelná proměna hlavního hrdiny v drsnýho borce s abnormálním IQ. Opět - za to nemůže Jun-Ki, ten byl tradičně skvělej. Na vině je zase přiblblý scénář. Nicméně, těšila jsem se na akční seriál, a toho se mi dostalo měrou vrchovatou. Určitě si taky zapamatuju tu suprovou písničku, co hrála vždycky na konci plus LJK s fousama. Asi první chlap, kterýmu podle mě ty fousy vyloženě sluší. Dorama rozhodně doporučuju. ()

T.O.P 

všechny recenze uživatele

Tento seriál v sobě ukrývá přímo monstrózní hromadu failů. Opravdu bych nechtěl žít v zemi, kde je policie a trestní právo tak komické, jak ho vykreslili tvůrci v Two weeks. Nejvíce mě pobavila scéna, kdy chytili snipera na střeše, ten následně odpálil svou zbraň do povětří, tím zničil "všechny" důkazy a pak se trapným rádoby právnickým dialogem vymluvil z vazby. Po tom sem chtěl seriál přeřušit, no dokoukal sem to. Slabé 3. ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi nestalo, abych toho tolik nabrečela u prvního dílu seriálu. Bála jsem se, že budou takhle ubrečené všechny díly, ale nebyly, zato byly opravdu napínavé. Ne všemu se dalo uvěřit, některé nehody a náhody byly trošku přehnané, ale člověk to až tak nevnímal a nebylo to tak bijící. Záporné postavy jsem neměla ráda už od samého začátku kdy vlastně ještě nebylo jasné zda budou záporné. Soo Jin (Min-gi Jo) byla báječná a strašně roztomilá, to právě ona mě tak dojímala a zároveň rozveselovala. Hodně mě zajímalo rozuzlení, pouštěla jsem si díly jeden za druhým a nedovedu si představit, že bych musela čekat než se odvysílají. Úžasné drama, které se jim opravdu povedlo. Flashbacky byly na tom to nejlepší, všeobecně ve všech doramech zbožňuji pohled na minulost, v určitých chvílích cítím nostalgii za krásnými vzpomínkami či bolest kterou prožili a jsem naplno vtažena do děje, postav a jejich vztahů. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

16 epizod shlédnutých nonstop, seriál upoutal, nepustil... Jang Tae San se dozví, že je otcem malé dcery, umírající na leukémii, která potřebuje jeho dřeň, ale dostane se do zvláštní situace a musí do té doby bojovat svůj o vlastní život. Naštval mě konec, ale i tak dávám 100% ()

Magi90 

všechny recenze uživatele

Two weeks je velice napínavé dorama, kde prakticky jde hlavně o to, aby dva týdny zůstal Jang Tae San naživu. A taky udělá všechno proto, aby se jeho dcera uzdravila. A tak začíná slušná honička a boj o život. Malá Soo jin byla tak inteligentní a kouzelná, že už kvůli ní bych se na to podívala. Má to spoustu zápletek a rozuzlení, kdy divák přemýšlí, jak to asi je. Ačkoliv já akční seriály moc nemusím, tohle byla výjimka. Pět dát nemůžu, protože toto není dorama, po kterým by mi zůstal ten pěkný pocit, ale i tak se mi to líbilo. Romantiku tu ale moc nečekejte. A občas se tu najde pár nudných scén, ale jinak vcelku je to příběh, který vás vtáhne do děje :) Můžu jen doporučit :) ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Od polovice to začalo byť dostatočne napínavé, takže som zlepšila pôvodne plánované hodnotenie. Výrazné mínus bolo za hlavnú postavu Jang Tae San - neviem či to bolo réžiou alebo jeho hraním, ale proste som si k nej nevytvorila vzťah, ani mi nepripadala úprimná. Omnoho viac mojich sympatií mal policajt Im Seung Woo (Ryu Soo Young) ktorý žiaľ ako „ten druhý“ - takže prišiel skrátka. (mimochodom: policajt je vždy ten druhý v trojuholníku, toto je ďalší podobný scénar - While you were sleeping, Strong women Do Bong Soon, ...)  Veľmi sa mi ale páčila ženská hlavná postava Seo In Hye. Táto herečka (Park Ha Sun) z Love affairs afternoon mi pripadá zaujímavá. Čo mi na seriáli veľmi vadilo boli zbytočné vnútorné monológy hlavnej postavy, lebo z deja je jasné, na čo postava myslí a čo sleduje. Tak o 80% by som z nich ubrala. Dejovo seriál ušiel, ale nejaký nadpriemer to nebol. Skôr bežný dobrodružný príbeh so zápletkou z minulosti. Tak dobré 3* ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Napínavé a dojímavé. Malá Chae-mi Lee hrala výborne, myslím, že má dobre nakročenú kariéru.. Joon-gi Lee samozrejme výborný ako vždy - pre jeho fanúšikov povinnosť vidieť. Chvíľu som sa čudovala, prečo je v popise uvedené, že je mysteriózny, potom som pochopila, že sú asi myslené scény, kde sa dcéra stretáva s ockom, tie boli naozaj milé.  Až nezvyčajne nekórejský koniec.. ()

vercinek 

všechny recenze uživatele

Super napínavé, nemohla jsem se vždy dočkat další epizody. Děj, jak bylo řečeno promyšlený, zajímavý, stále v tempu, což podpořil fakt, že se jedná jen o 16 epizod. Je pravda, že pár emočně napjatých chvil se zde odehraje, ale nepřišlo mi to jakkoliv nevhodné nebo nějak rušící. I když taková scénka, kdy Jang Tae San čeká za oknem na první shledání s tou cutie dcerkou může být celkem ždímající, ale pro mě byla naprosto neocenitelná. Každopádně, když si s odstupem na tento film vzpomenu, tak se mi vybavuje jen našlapaná akce, nečekané zvraty, a bez takových těch absurdních nesmyslů (které často v akčních dorama bývají). A to nejsem fanda žádného z herců.. ()

Reklama

Reklama