Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Prostě bomba! Tak reagovala Simona Stašová, když jí na americkém festivalu v Tiburonu u San Franciska předali cenu pro nejlepší herečku za výkon ve filmu Sebemilenec. Natočil ho Filip Renč, který v Tiburonu vyhrál už s Hlídačem č. 47. Režisér i herečka budou v úterý 29. dubna od 14 hodin hosty videochatu iDNES.cz.

Dalších 10 fotografií v galerii

Natáčení televizního filmu Filipa Renče podle knihy Simony Monyové Sebemilenec. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Pro kina už společně natočili úspěšnou romantickou komedii Román pro ženy, v brněnském studiu České televize třídílný thriller Vetřelci a lovci, s jehož jednou epizodou prorazili na festival v Monte Carlu, a pak i Sebemilence, poslední a nejlepší díl trilogie podle knih zavražděné spisovatelky Simony Monyové.

Fotogalerie

Zobrazit fotogalerii

"Jako by čerpala z vlastního života," říká režisér o autorce, za jejíž vraždu byl odsouzen její manžel. Film sleduje, jak se navenek vlídný muž seznámí na inzerát se starší ženou, kterou pak postupně deptá a vysává, psychicky, fyzicky i ekonomicky. Závěrečné titulky patří všem obětem domácího násilí.

Pro Stašovou má cena z Tiburonu ještě jednu zvláštní rodinnou příchuť. Stejnou trofej tam totiž získala před časem její matka Jiřina Bohdalová za Vrásky z lásky, v nichž hrála se svým někdejším životním partnerem Radoslavem Brzobohatým.

Zdroj: http://kultura.idnes.cz/stasova-videochat-03k-/filmvideo.aspx?c=A140425_171835_filmvideo_ts

Uživatel Tommy smazal svůj příspěvek.

GeusX

GeusX (hodnocení, recenze)

Tommy

Tak si uvař silnou kávu ať vydržíš celou noc nebo ještě déle. Určitě pak dostaneš medaily ;-)

na příspěvěk reagoval Tommy

AWATS

AWATS (hodnocení, recenze)

Docela hustý a na televizní počin a Renče dobrý :) ... nejmrazivější je na tom asi to, že tu autorku (Simonu Monyovou) zamordoval vlastní manžel, takže ta opravdu věděla o čem psala - pro inspiraci evidentně nemusela chodit daleko, brrr

GeusX

GeusX (hodnocení, recenze)

Byl jsem spokojen. O dost lepší (a silnější) káva než minule vysílaná plytká komedie "Roznese tě na kopytech" na motivy knihy téže autorky.

Nis13

Nis13 (hodnocení, recenze)

Moc dobrý film! Je mi tak divně, přimo otupno. Simona byla fantastická a Jaromír Dulava byl skvělý, oba se toho chytli a vytažili z jejich rolí úplně maximum :)

GeusX

GeusX (hodnocení, recenze)

Pisjutynka

Někdy thodnocení povolí během pár desítek minut po premiéře, jindy, když zapomenou, tak po pár dnech...

XTom

XTom (hodnocení, recenze)

Lyli

Ano, rozhodně souhlasím, ale ještě teď mi je "vnitřně" tíživě. Jsem rád, že jsem nakonec pustil, ale taky nepředpokládám, že někdy zopakuji. Z trilogie nejsilnější.

na příspěvěk reagoval Lyli

GeusX

GeusX (hodnocení, recenze)

Pisjutynka

Až aktivují možnost hodnocení... (Během filmu to nešlo, aby ti, co rádi hodnotí po prvních pěti minutách vydrželi až do konce :)

na příspěvěk reagoval Pisjutynka

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Pisjutynka

Až to hodnocení na ČSFD spustí. To je taková novinka, aby lidé nehodnotili filmy dopředu, že pak občas nejdou hned hodnotit ani po premiéře nebo odvysílání.

na příspěvěk reagoval Pisjutynka

Lyli

Lyli (hodnocení, recenze)

XTom

Ale tak je to dobře...tohle téma potřebuje takové zobrazení...jen si myslím, že jednou mi stačilo.

na příspěvěk reagoval XTom

Trolejbus

Trolejbus (hodnocení, recenze)

Jem moc zvědavej, film se natáčel v Brně a malou roli tam má i trolejbus 3268....

Reklama

Reklama