Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od toho nic nečekal, tak docela dobry. Kvuli ženě, která u toho asi 8x usnula, jsem se na to dival na části, ale nějak mi to nevadilo. Mužu řict, že od Stašová ale hraje pořád uplně stejně - né že by byla špatná herečka... ale hraje furt stejně. Kupodivu ale překvapil skvělej Dulava, ale pokud každej herec říká, že záporáci se hrajou líp, tak se není čemu divit. No a Pavel Kříž zas jednou v roli, která mě nesrala (rozhodně lepší, než v roli moderátora Kousku nebe, chch). Ale k ději - ten se nám pěkně rozvíjel, skoro jak to poupátko... Myslel jsem, že to bude komedie, ale po třetině to začlo houstnout jak krupicová kaše, až to nakonec zhoustlo v docela solidní dráma. Když už kvůli ničemu, tak kvůli Dulavovi bych se na to koukl... toť vše. ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Jak se zcela výstižně píše v obsahu: silné (a já bych dodal perfektní a zcela reálné) psychodrama. Jaromír Dulava je absolutně nenahraditelný. Ten ledový a vražedný Ota je opravdu velice přesvědčivý a není snad na světě herec, který by mohl Otu zakhle ztvárnit. Není mi moc jasné jak může mít takový film tak malé procenta. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Slušné dráma o uvědomělé ženě, která zcela nepochopitelně upadne do spárů dacana využívající naivity a zamilovanosti ženy po přechodu. Dílo je samozřejmě umocněno tím, že sama autorka námětu trpěla pod tyranským manželem a nakonec zemřela na následky jeho týrání. Překvapí odvážná erotická scéna postarší Stašové s klasicky nesnesitelným Dulavou (myšleno jeho postavou, jinak herec je to výborný). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jaromír Dulava hraje psychopara naprosto dokonale. Když však závěrečnými slovy, domácí násilí zažije ročně třináct tisíc žen - mám pocit, že bylo to číslo. A přesto to většina nenahlásí, a nechají se třískat a třískat. Bude to znít asi hnusně, ale v tom případě je to jejich problém. Vlastně je to vidět i ve filmu. Pavel Kříž dobře ví, že byla Simona Stašová bita. Přesto je mu jasné, že bude svého milence obhajovat a obhajovat. A kdo chce kam, pomozme mu tam. Pakliže ženy samy nemají dost uvědomění na to, aby jim bylo jasné, že je něco špatně a je potřeba okamžitě jednat, nikdo nemá šanci jim pomoct. Film je zajímavý ještě z jiného hlediska. Sledujeme, jak se z vyzrálé ženy s naprosto jasným názorem na muže stává přízrak, posunující své vlastní hranice stále níž a ignorující jasné příčiny. Dokonce už v jednu chvíli Otovi balí kufry. Přesto za něj však dál platí dluhy a nechává ho u sebe bydlet. Bohužel tohle nikdy nepochopím. Ne ze strany mužů, to jsou ubožáci bez charakteru, ale spíš ze strany žen. Ale bohužel, komu není rady, ten dostane naloženo. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zápletka příběhu notoricky známá z řady kriminálek, tentokrát v precizním předvedení duem Stašová – Dulava. Zaujalo mne výborné ztvárnění stupňující se závislosti ženy na partnerovi a gradace agresivity muže vůči ní. Myslím, že se to povedlo, ale jedno podívání stačilo. Sotva se k tomuto depresivnímu snímku ještě někdy vrátím. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Na bicí v kapele na parníku hraje Erik Netušil, bubeník kapely Superego Kid, hrající kapela je však Combo. (ČSFD)
  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama