Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle slavného bestselleru Simony Monyové. Dva muži a jedna žena v komediálně laděném příběhu mileneckého trojúhelníku, kde muži rozhodně nevyhrávají. Ústředním tématem filmu jsou komplikované vztahy mezi lidmi, sobectví a posedlost. Hlavním hrdinou je úspěšný psycholog uprostřed krize středních let. Jeho příběh je ironickou až bizarní ukázkou toho, jak může člověku zkomplikovat život tajná milenka jeho nejlepšího kamaráda. Ve snaze pomoci příteli ve vztahových potížích rozpoutá hlavní hrdina takový příval událostí, po kterém už v jeho životě nezůstane kámen na kameni. Jiřího Dvořáka v hlavní roli doplňuje Nela Boudová jako jeho manželka a Milan Šteindler. V dalších rolích se představí Klára Krejsová, Jiří Vyorálek a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To že přes plnej pytel když jde o žensku moc nepřemýšleme víme všichni, ale tohle mě teda přišlo až příliš vyhrocený s tím jak ti chlapci dopadli, zejména v případě Dvořáka ten výtěr prdele ze strany oné femme fatale, nutno říct že značně tuctové femme mě přišla nevěrohodná. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Stupidní k(und)omedie beze lekrace, ledaže byste se lekali a smáli Štajndlerovi, jaký že je blbý herec a prasečí ksicht. To se zase kásting vykastil... Kasta si hýká, kasta se má... °-/ . . . A prej "slavnej bestseller", hahahahaha... Tak jsem se aspoň jednou zasmál. . . . Co dodat? Tradičně veřejnostádně zase jen marnost a ztráta času. Howgh. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 20.12.2013 ze stupidně studijních důvodů na webu >šašské tupovize< , hodnocení 443., komentář zde jako dvaačtyřicátý - 20.12.2013) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Poněkud naivně jsem si myslel, že by se snad Šteindler pro změnu mohl objevit v nějaký vtipný roli. Já jsem ho dřív měl rád a obvykle jsem se u jeho filmů nebo pořadů zasmál, ale kam to v posledních letech dopracoval, to je spíš k pláči. Tady jsem se teda moc nezasmál. A když už, tak rozhodně né Šteindlerovi. Jinak příběh mě moc nebavil a rozhodně tomu taky nepomohlo, že herce do vedlejších rolí patrně posbírali někde v Brně na pracáku. Jakž takž něco zahrál Jiří Dvořák a Nela Boudová. Nějvětšim kladem filmu je to, že trvá jenom 70 minut, takže se to dalo vydržet do konce. 30% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jak to říkavala moje babička (a vaše prababička, případně praprababička či prapraprababička) o mrtvých jen dobře. Simona Monyová byla oblíbená, hlavně u žen. Nevím, jestli jí na jejich čtenářích opravdu tolik záleženo, byla jsem pouze na jedné podpisovce krátce před její smrtí a připadalo mi, že se spíš spoustředí na své vtipné odpovědi než na nás v sále. Ani bych to nečekala a nevadí mi to. Stejně většina lidí tvoří spíš aby upokojila své ego, vypořádala se nějak rozumě se svou minulostí a nebo si vydělala na živobytí. Popřídadě kombinace všech tří elementů. Monyová psala opravdu ráda, byla to jakási její potřeba. Přihodilo se jí co se stalo mnoha jiným autorům - začala vykrádat sama sebe. Její knihy bych zrovna nezařidila mezi velká díla světové literatury, ale své čtenáře a hlavně čtenářky měla. Samozřejmě mě velice zajímalo, jak si scénáristé a režiséři poradí s její předlohou. Řekla bych, že to dopadlo dobře. Nevím jestli byla kniha myšlená jako komedie, ale v televizní inscenaci se to rozhodně povedlo. Simona sice neuměla malebně popisovat prostředí ani se příliš nezabývala psychologií jednotlivých postav, ale uměla vystavět děj, vytvořit zajímavé zápletky, dařily se jí vtipné repliky. Takže Simono, ať už jsi psala z jakýchkoliv pohnutek, je to něco, co po Tobě zůstalo. Možná nebudeš na čsfd v červených číslech, ale určitě aspoň někoho pobavíš. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chlap, kterej nepozná, že mu ženská po zádech čmárá fixou, mezi náma nemá co dělat. A zbytek je taky blbost, blondýna by tohle nikdy nevymyslela. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Čt nasadila poněkud odvážnější žánr, což po všech těch Bohdalkách s Dvořákem a divákově brutálním předávkování Donutilem vítám. Jiřího Dvořáka i Nelu Boudovou mám rád a skvěle si jako pár sedli. Krejsová je zajímavý typ s pěknou postavou. Ne že by se mi nějak extra líbila, ale sálalo z ní něco co asi kvůli Dvořákovi sálat mělo. Kdo mi nesedl byl Šteindler. ten bohužel jako jeden z mála opustil před lety nespoutané vody Sklepa a coby filmový herec je nasazován do rolí ,,komediálních'' postav... Bohužel to, že je vtipný a vtipně hraje si myslí jen ti co jej nasazují a snad i on sám. na mne ať už v reklamě nebo v TV působí jak rudý hadr na býka. Film je zařazen jako komedie, což mi moc nepřišlo. A pokud tam něco k smíchu mělo být, bylo to křečovité a nevtipné. Např. scéna pod stolem v restauraci asi měla být jednou z nich, těžko se tomu ale smát po Policejní akademii, kde již před notnou dávkou let také jedna ze slečen zalézala pod ubrus... Tohle se prostě moc nevydařilo. Jeden monokl. * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Obšourníci všech zemí, spojte se! Zapálená lýtka, třeste se!" Zápletka, postavy i repliky jak z průměrného dílu Bakalářů. Ovšem tu Felicii mi byl čert dlužen. A nemlich teď, v době vrcholícího fotbalového MS v Kataru a vrcholící krize mého středního věku. Dvacítka jako lusk, náruživá milovnice sexu i fotbalu (!), piva a brambůrků, co může špekatý, již lehce šedivějící bourák, s lýtky v plamenech, chtít od života víc? Snad jen kvalitní, nedrobivou sádru při své hospitalizaci na chirurgii, neb jeden nikdy neví, kdy si ho na nemocničním lůžku osedlá milenka či v úterý (!) kamarádova manželka. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [-] Když vám vaše milenka, ta nestydatá ďábelská pichna, napíše fixou na záda "Jdeš od válu, stařeno, F.", nejlepší výmluva před manželkou je: A) Napsal jsem si to tam sám, já čtverák. B) Udělal to ožralý Šteindler. C) Napsal mi to tam Fantomas. [-] Samozřejmě že C) je správně, ostatně díky podpisu "F" tahle výmluva zní nejvěrohodněji :-)). Celkově suché, jak sádra z finální scény, jejíž potenciál zůstal hanebně nevyužit. Chtělo to Evženův návrat na pokoj, aby i on mohl manželce dát zpětnou vazbu, např.: "Stará, ty už si taky zajdi na oční, pro brýle." :-)  Dvě tučné čárky fixou. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci být hnusná, ale začala jsem Ingra chápat. V podání Monyové jsou muži ubožáci, z nichž ti nejlepší se hodí pro vynášení smetí. Možná měl zasáhnout dříve, než něco ta chudinka, která si léčila psaním svůj obrovský komplex z mužů, vydala. O Šteindlerovi jsem nikdy neměla valného mínění, jeho angažmá v této blbosti mě až tak nepřekvapuje. Dlužno dodat, že tento televizní výkal si přímo zaslouží takřka zcela obnaženého Šteindlera, kvůli tomu bych s chutí přidala do popisu žánr horor. Nyní bych měla jít založit sbírku na Jiřího Dvořáka, aby už nikdy nemusel prostituovat svůj talent, sexappeal a nádherný hlas v něčem tak ubohém. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si myslel, že sleduju zcela průměrné drama o nevěře. Až ke konci jsem zjistil, že to asi měla být komedie... Z toho vyplývá, že vtipné to není skoro vůbec (leda tak v onom závěru, potažmo debilním chováním a uvažováním postav) a realisticky dramatické jen s hodně přivřenýma očima. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Musím si to pustit ještě jednou a v klidu, od osmi u nás moc klidu není :-), ale i tak můžu napsat, že mě to nijak zvlášť nenadchlo, a jak jsem se těšila. Knížky Monyové mám ráda, není to sice kdovíjak hluboká literatura, ale přesně taková jednohubka vhodná do autobusu a na pobavení, ze kterého často i mrazí. Tuto předlohu jsem četla, ale nezaujala mě zdaleka tolik, jako některé další, daleko zdařilejší a vtipnější a hlavně uvěřitelnější, škoda, že ČT nesáhla po lepší. Herecké výkony ale stojí za vidění. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jiří Dvořák a Nela Boudová se aspoň snažili, zbytek nestojí za řeč. Hlavně to ničí opravdu pitomý scénář, podle kterého zřejmě měla vzniknout komedie. Ale humoru bylo ve výsledku opravdu pomálu. Typická televizní ztráta času. ()

raroh odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, proč veřejnoprávní televize točí a v hlavních vysílacím čase vysílání natočeného podle této "vysoké" literatury? ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Točit film podle "bestselleru" Simony Monyové je téměř jasná sebevražda. Trapné, neoriginální rádobyvtipy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička jen za Jiřího Dvořáka, i když zde nemá v podstatě co hrát a je to na něm vidět. Při vší úctě k Monyové jsou její knihy spíše ženské románky, se vším, co tento žánr v sobě nese, tedy povrchností a minimální psychologií postav. Což je pak na výsledném tvaru znát. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Film mne spíše zklamal. Čekal jsem více originálního a inteligentního humoru, ale dostal kopu ohraných a průhledných vtípků. Asi pobaví víc na papírových stránkách. Tam když to šustí papírem, tak na závadu není. edit: 2.shlédnutí - Tak nějak o poznání lépe jsem se bavil a už mi to ani nepřišlo tak trapně primitivní, že přidávám jednu hvězdu v hodnocení... ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že jde opravdu jen o komedii a neplete se do toho drama, psycho, apod., jak je v posledních letech zvykem. Ovšem s realitou to mnoho společného nemá, navíc je dost cítit, že tvůrčí tým byl ženského pohlaví. ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmírně plytký, dějově chudý, nápadů prostý film. Nezachránili ho ani jinak skvělí herci jako Jiří Dvořák a Nela Boudová. Sledování tohoto paskvilu je jen ztrátou drahocenného času. ()

Reklama

Reklama