Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Autorská komedie Parádně pokecal zachycuje šest měsíců v životě 25letého Štěpána Procházky. Opět vyhozen ze školy, opět opuštěn přítelkyní a jako vždy bez práce opouští Prahu. Nevěda coby odjíždí bezcílně s přáteli na chatu. Shodou zamotaných okolností se ale ocitá v malém městě Sedmihoří, kde začíná pracovat jako operátor v call-centru. Vše se ale mění ve chvíli, kdy se v záplavě fádních telefonátů ozve hlas tajemné slečny Marie... (Aerofilms)

(více)

Recenze (98)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Před pár dny byl úplně čas na malej, krátkej českej film a tak jsem si vzpomněl na Tomáše Pavlíčka, spoluautora úžasné Chaty na prodej, že jsem od něj chtěl něco vidět - a program na nedělní odpoledne byl jasný. Dostal jsem, co jsem očekával - malý, vtipný, absurdní příběh, občas přepálený, v lecčems, hlavně co se týče vztahů zajímavý, s decentně komediálním Václavem Vydrou nejmladším (jak vzpomínka z jiného světa) a nadějí, kterou nakonec přišla s Jenovéfou Bokovou. Snímek není bezchybný, ale to člověk dokáže začínajícímu režisérovi odpustit, pokud jeho film má energii a nápady. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, bejt kamarád Tomáše Pavlíčka asi bych mu prdnul taky pět hvězd, jako kolega Vitex i když výrazy typu "nejinteligentější český snímek posledních let" bych si odpoustil, protože soudnost a úcta k ostatním českým filmařům nejsou zase až tak špatný vlastnosti, abych se jich veřejně zbavoval. Film nemá žádnou pointu ani nikam nesměřuje, je založen na existenci jednoho bezvýznamnýho kluka, který si žije svůj poměrně zbytečný život. Jako divák jsem se občas ptal a co jako má bejt ? To má bejt nějaký sdělený nebo mám se smát nebo mám přemýšlet nad svým trapným životem ? Není mě to z toho příběhu totiž jasný, navíc je poměrně kostrbatě vyprávěn a už vůběc nemluvím o absolutních debilitách ve scénáři a totálně povrchně napsaných postavách. Neříkám, že některé scény nejsou zajímavé či neumí pobavit i když třeba servírovat divákovi druhou scénu s policajtem na osamělý ulici a zdůraznit vtipnost je opravdu zbytečný. Nejsme debilové, chápeme napoprvé. Je to šitý horkou jehlou ve stylu honem, honem, přihlížím k tomu, že Tomáš je debutant a dávám dvě, ale spíš jako povzbuzení do další práce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si film Kouř? Tak nějak podobně vyzní i tento film. Ulítlej, pitomej, střelenej, ale i přes to všechno máte nutkání koukat na další minuty, které poměrně svižně ubíhají a Vy se nestačíte divit, jaký herec nebo herečka se ve filmu ještě objeví. Za mě, na debut, docela dobrý. Znova bych si jej už nepustil, ale určitý status jedinečnosti ten film v sobě má. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jen trochu míň vorlovina, bylo by to fajn. Je tu plno momentů, plno nápadů, které jsou hrozně dobré, ale celkově to má takový divný nádech. Neumím to přiblížit jinak, než že ta stylizace smrdí cigaretovým kouřem a nepříjemným oparem divné pachuti. Nic není lehké, nic není hravé, všechno to je podivně vysilující a já vůbec nevím proč. A ne takovým tím příjemným stylem, že filmař nějak zachytil podivnost světa, ale právě naopak. Asi to nedává smysl, ale nevim. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nemám vás rád, famácké výrobky, ještě stále nejste zralé na normální distribuci. Nehledě na to, že opakovaný vtip není vtipem a obsazovat Marii Doležalovou do rolí femme fatale fakt můžou jen ve studentských vtípcích. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herci se parádně vykecali, ale nemůžu říct že by si i divák nějak parádně pokoukal. Takový ten malý český filmeček, ve kterém se řeší vztahy, jsou tady hlášky a naštěstí příjemná hudba. Snímek, o kterém za týden nebudu vědět. 55% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek, ale stejně: Smál jsem se jako idiot. Nechápu, co komu vadí na projevu jednotlivých herců, všichni jsou nádherně brechtovsky odosobnění, přesně jak to tento film potřebuje (byli byste vůbec schopní se dívat na Sedmikrásky nebo na O slavnosti a hostech?). Poselstvím filmu je především ona pro Pavlíčka typická "pozitivní energie", které je letos ve světě takový nedostatek. Tome, jsi tuzemský velmistr v žánru pohádky. Filmařsky nejinteligentnější český snímek posledních let. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Film začal jako nenápadná absolventská komedie a skončil jako něco, co přesahuje tenhle žánr skoro všemi myslitelnými směry. Shledání v Berlíně s lidmi z minulosti na mě pak působilo až existenciálně. Škoda, že nemožnost setkat se s Marií nenabrala absurdnější rozměr. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na jednu stranu rád, že ČT v tomtom případě ČT Art pustila něco jiného než Donutila a jeho debilní historky, ale na stranu druhou mi to jkasi nepřišlo ono. Ano, nějakou poetiku to mělo, hlavně se mi v této byť teplé zimě zastesklo po létě, ale jinak jsem moc nechápal. Hlavní hrdina byl prostě neskutečný nepoužitelný pako a divím se, že pracoval v call centru. Ten měl mít na blbost průkazku. A jelikož mi to tak přišlo celou dobu, příběh o tajemné Marii mně až tak moc nebral. Tu druhou hvězdu dávám za snahu. Pane Pavlíčku, třeba to příště bude lepší... * * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film mě loni zaujal svým názvem, který jsem vyhodnotil jako hodně divný (ale možná právě tím upoutá pozornost), jakož i samotným námětem - to zaujetí ale nebylo takové, abych se přiměl na to jít do kina. Když se nyní, více než rok po premiéře, naskytla možnost to vidět, nakonec jsem neodolal. Ne že by to byl vyloženě průšvih - své světlé chvilky si ten film asi vybere - ale jako celek mě to zkrátka neoslovilo. Obsazení mi moc nesedlo (snad s výjimkou Elišky Křenkové, která mi byla velice sympatická, a hlasu Marie Doležalové - když se na scéně pak objeví i fyzicky, už to ale nějak není ono) a dialogy mi často vyloženě rvaly uši, stejně jako zvolený styl snímání postav, kdy se kamera po každé replice v rámci jednoho záběru přesune na aktuálně mluvící postavu - působilo to na mě strašně iritujícím dojmem. Rozpačitě jsem vnímal i zvolené lokace, které se podle mě do filmu moc nehodily, a použitý soundtrack, který je prostě... divný - slovo, které asi celý tento film vystihuje nejvíc. A to spíše v negativním významu - lidem, kterým se tento film líbil, to upřímně přeju, ale osobně jsem asi už viděl příliš mnoho kvalitních filmů, aby se mi mohlo líbit něco, co mi přijde tak - proč to neříct - amatérské (či nezkušené, chcete-li), nepropracované a neukotvené nějakou jasnou filmařskou vizí. Minimální počet hodnocení i komentářů zde (více než rok po premiéře, jak jsem již zmiňoval) dává tušit, že s návštěvností v kinech to asi taky žádná sláva nebyla, a nějak se tomu ani nedivím. UPDATE 28. 12. 2015 - Na druhé zhlédnutí se mi ten film líbil trochu víc než prve, ale pořád si myslím, že není příliš podařený. Při sledování se mi mimochodem hlavou honilo, že kdo by si loni pomyslel, že se z Marie Doležalové stane taková hvězda, a že se jednou utká s Pavláskem o vítězství ve StarDance. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nudný příběh s nudným vyprávěním, který vás však obměkčí svou nápaditostí, studentskou nezkušeností a FAMáckou kreativitou. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není, ovšem i tak to bylo příjemné překvapení. Takovýhle, záměrně lehce amatérský styl filmu se nevidí dost často. Za mě určitě příjemné překvapení. Místy jsem se i párkrát zasmál. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

No sláva, zase jeden mladý český film, který má vlastní poetiku, vtip i energii. Sice jsem si dlouho zvykal na ten načervenalý obraz, ale jinak tu jsou samá pozitiva. Hravý film postavený na chytrých dialozích, který se nebojí ani absurdit a mysteriózna. Příjemné překvapení z FAMU. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To bylo nějaký cvičení z DAMu? Existují horší věci v místních vodách, ale ulítlé je to pořádně. A ten Pavlásek teda neměl bejt policajt, to jim nějak logiku nedávalo. Vydra fajn postava. Aneta se tentokrát nesvlíkla, jenom filmově :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dvě vyprávěné linie - o tajemném sousedovi na chatě a tajemné dívce v telefonu - se nepodařilo nějak propojit. Odehrávají se jen vedle sebe, a to až do konce. Má to drajf famáckých snímků, i docela jistou režii, ale oba příběhy jsou zbytečně natahované a začnou nudit. Měl to být spíš kraťas, a ještě lépe: dva kraťasy. Marie Doležalová předvedla odfláklý výkon, když svoji dívku na telefon zahrála jen v jediné poloze permanentní nasupenosti a nedokázala ji ani trochu odstínit v různých scénách. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tak to opravdu ne. Když se na film se stopáží 75 minut dívám napětkrát, asi je někde něco špatně. Mám pocit, že jsem sledoval pokus o alternativní film s dialogy jako vystřiženými z absurdního divadla. A čím víc jsem se blížil ke konci, tím víc jsem nabýval dojmu, že Parádně pokecal je jedna z největších českých stupidit posledních let. Vzhledem k tomu, že to není zase až taková hrůza jako Hany, tak se k odpadu nesnížím. ()

Reklama

Reklama