Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Autorská komedie Parádně pokecal zachycuje šest měsíců v životě 25letého Štěpána Procházky. Opět vyhozen ze školy, opět opuštěn přítelkyní a jako vždy bez práce opouští Prahu. Nevěda coby odjíždí bezcílně s přáteli na chatu. Shodou zamotaných okolností se ale ocitá v malém městě Sedmihoří, kde začíná pracovat jako operátor v call-centru. Vše se ale mění ve chvíli, kdy se v záplavě fádních telefonátů ozve hlas tajemné slečny Marie... (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano, bejt kamarád Tomáše Pavlíčka asi bych mu prdnul taky pět hvězd, jako kolega Vitex i když výrazy typu "nejinteligentější český snímek posledních let" bych si odpoustil, protože soudnost a úcta k ostatním českým filmařům nejsou zase až tak špatný vlastnosti, abych se jich veřejně zbavoval. Film nemá žádnou pointu ani nikam nesměřuje, je založen na existenci jednoho bezvýznamnýho kluka, který si žije svůj poměrně zbytečný život. Jako divák jsem se občas ptal a co jako má bejt ? To má bejt nějaký sdělený nebo mám se smát nebo mám přemýšlet nad svým trapným životem ? Není mě to z toho příběhu totiž jasný, navíc je poměrně kostrbatě vyprávěn a už vůběc nemluvím o absolutních debilitách ve scénáři a totálně povrchně napsaných postavách. Neříkám, že některé scény nejsou zajímavé či neumí pobavit i když třeba servírovat divákovi druhou scénu s policajtem na osamělý ulici a zdůraznit vtipnost je opravdu zbytečný. Nejsme debilové, chápeme napoprvé. Je to šitý horkou jehlou ve stylu honem, honem, přihlížím k tomu, že Tomáš je debutant a dávám dvě, ale spíš jako povzbuzení do další práce. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Parádně se pokecal je experimentální divnofilm. Někteří jej tady přirovnávají ke Kouři, ale to je úplně mimo. Kouř je sice taky divnofilm, ale geniální, propracovaný, se skvěle vypointovaným scénářem. Tohle vypadá jako studentský film, jehož scénář měl jenom nějaké základní kontury a všechno se vymýšlelo přímo na place. Takže jsou tady absurdní dialogy, které nevedou odnikud nikam, stejně jako celý film. Je tady pár dobrých českých herců, kteří ale nemají co hrát, a taky Pavlásek, jehož herecký repertoár sestává z jediné polohy - nevtipný debil. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Tento český film mi byl po celou dobu jedním velkým překvapením. Mohu beze sporu říct, že to co pro mě autoři filmu připravili jsem ani v nejmenším neočekával. V první řadě bych začal tím zvláště pestrým hereckým obsazením, kde jsme mohli vidět úplně neznámé tváře společně s filmovými velikánami jako je třeba Václav Vydra nebo Jana Krausová. Toto zajímavě namýchané obsazení doprovázel ze začátku poměrně spletitý příběh, který po uvedení diváka do obrazu trošku zjednodušil a nabral krásnou dějovou linku, o které už všichni věděli kam míří - za Marií. A nakonec je třeba vytknout a zvysoka pochválit formu natočení a scénář, ve kterém se často objevovaly zajimavě vložené jazykové prvky. Osobně jsem byl velmi překvapen a potěšen. Film se mi líbil. 90% Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno já jsem si tede moc parádně nepokecal. Podobné nedopečené polotovary patří na soukromé famácké promítací párty s tím, že s útokem na řadového diváka bych počkal do doby, než na svému osobitému rukopisu ještě kapánek zapracuji. Nic ve zlém, Tomáš Pavlíček se svojí absurdní dialogovou skorokomedií minimálně snaží. Nesmíme také zapomínat, že se jedná o absolventský film....každopádně já bych nové krvi tuzemské kinematografie dal ještě nějaký ten pátek čas. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tohle je buď pecka, pokud tedy se bude divák vehementně snažit za tím něco najít....anebo totální demence, pokud za tím nic nenajde. Já jsem se hodně snažil, váhal s hodnocením, hledal skrytou myšlenku či vzkaz. Nakonec jsem ale nerad musel usoudit, že jediné pozitivum je zjevení Jenoféfy Bokové coby jediné bytosti vyzařující alespoň nějakou energii. Jestli to bylo jen o tom, pak tedy dobrá. Jinak ale nuda, šeď, šeď....50% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Chrudimi a na Kokořínsku. (jenik71)
  • Snímek byl natočen na 16mm film. (Zdroj:LFŠ2014) (mikrom)

Reklama

Reklama