Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 2

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Diskuze

D.Plesr

D.Plesr (hodnocení, recenze)

Při úvodní scéně s lodí jsem si říkal "no, páni, to zase bude číčovina". jenže pak se to obrátilo.
Krom palety barev a animačních efektů, zde byly nabízeny i další lahůdky - konzistentní a citlivě rozpracované hudební téma, 
jedna slovní hříčka a hláška za druhou, neokoukatelná Wasikovska, a fakt, že ani nedutáte napětím, přestože ve filmu není až na jednu kratičkou scénu žádný boj. Není moc filmů,kde by pokračování předčila první díl. Zde se to povedlo a má na tom zásluhu nejen nedostižná předloha Lewise Carolla, ale i dobrý scénář(v průběhu filmu vám dojdou věci, co se udály před půl hodinou) a režie (i přes relativně "dlouhou" stopáž, nemáte prostor se nudit). Kdyby film skončil v okamžiku zatuhnutí neváhal bych dát plné hodnocení. Scény poté měly smysl ale už to nebylo gradování. Musím přiznat, že film ve mě vyvolal několikero emocí a přemítání, což jsem od něj nečekal, mj. film není toliko dětským, jak by se na první pohled mohlo zdát. 90% anebo 4****

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Nebylo to zas tak špatný,jen jsem čekal tu verzi,jak projde zrcadlem a je všechno naopak nebo tak nějak.Taková pohádka na hbo...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tak je to prej, dle slov spolubydla...

Dobrý a dobře to navazuje... to množství flasbacků kterými je doslova protkaný celí příběh... do sebe pak dobře pasují.. z odkazem na původní film. :)

Láká mě to taky... ale, nemůžu pořád jen chodit do kina... :D

dO_od

dO_od (hodnocení, recenze)

Včera The Nice Guys, dneska kopanec do koulí. Do komentáře to psát nehodlám, ale Anne Hathaway mi bylo fakt líto. Hrála tady víceméně ochotnické divadlo, její dialogy a gestikulace byly tak necvičené a out of place, až se mi z toho chtělo brečet. Ovšem Depp může jít s tímhle vyloženě do prdele, mám ho fakt dost. Tohle byl můj strop, další film s ním už fakt ne. Jinak co se filmu týče, první akt střídá nuda s bídou, druhý je pak docela zábavný world-building a finále to zase posílá někam mezi absolutní nesnesitelno a přijatelnou prkotinu pro děcka. Alenka by si nicméně zasloužila imho víc. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

BR23

BR23 (hodnocení, recenze)

boha, to bude zasa píchovina,. další zbytočný film, dalšie zbytočné pokračovanie, dalšie vyhodené peniaze na výrobu...bodaj by to bol obrovský prepadák. a konečne sa z toho poučili. kto sa ich o to prosí?! na tento film určite nepôjdem leda že by ma niekto fakt vážne vydieral (a tým myslím ako cez niekoho iného nie priamo mňa)  

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Carroll se musí v hrobě obracet, když vidí, jakou slátaninu zase z jeho Alenky provedli. Je mimochodem opravdu smutné, že se dosud nikomu kvalitou nepovedlo byť jen přiblížit Disneyho adaptaci z roku 1951.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

zvolsi

No problem trochu je že to připomíná všechno ostatní, jen né Alenku v říši divů. :)

S čímž já problém teda rozhodně nemám... Když se nebudu nudit jako u jedničky, no problemo. :D

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

vodkasesemte

Ten už se vrátil... jenže v tomhle světě už něco jako.. týpek co chodí po vodě a oživuje mrtvé (když to nejsou zombie)... nepřekvapí. :)

ideální věk zázraků cop? :DDD

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

U první poloviny filmu jsem se vysloveně nudil... u druhé  spíš smál... akorát ke konci to konečně bylo o nečem... i když Alenka ve stříbrné zbroji proti tomu stínovému drakovy mi chvílemi přišla jak dost vnucený souboj... :)

na příspěvěk reagoval vodkasesemte

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Řekl bych že by o to taky neměl už zájem točit dvojku. Přeci jenom už jednička byl opravdu zbytečný film, i když mě se v celku líbil musím říci, ale žádná hitparáda to určitě nebyla jako :-D

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Promiň, ale já jsem rozhodně neměl ani na nejvyšším levelu mé nejvíce choré mysli na mysli tohoto hromadného spotřebitele halucinogenních látek a sušených makovic. :)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

No snad to bude výrazně lepší než ten Burtonův paskvil. Námět Alenky disponuje obrovským potenciálem, tak proč to sakra nikdo nedokáže chytit za pačesy?

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama