Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (328)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Burton tenkrát řekl, že Alenka pro něj byl jeden z nejnáročnějších projektů vůbec. Hlavně proto, že velké produkční společnosti měly nějakou představu (včetně přidání 3D) a ta se absolutně odlišovala od té, co měl v hlavě právě Tim. Nicméně penízky jsou mocné pokušení každého producenta a tak se nám novodobá Alenka objevila na plátně znova. S režisérem, který toho nic moc nevymyslel a spíš mám pocit, že se jenom svezl na pozici režiséra, aby na ní někdo seděl, a celý film stejně tak založili na animaci, se kterou tenkrát přišel Tim. Osobně ale musím říct, že se jim druhý díl příběhově docela i povedl. První je taková nenucená poctivka britského střihu, která mi nesedí ani jak v rámci předešlých zfilmování, tak i samotné knihy. Tohle už je ale jiné kafe a Sacha Baron Cohen jej navíc parádně doplňuje. V tu ránu ta barevnost má naprosto jinou úroveň a i když první díl s celým tímto barevným mišmašem přišel, tak teprv tenhle díl mě opravdu bavil. A to i přesto, že z tohoto filmu je vidět, jak moc tlačí na pilu, aby z něj něco káplo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od předchozího dílu, který jsem viděl před dlouhými 6 lety, kdy jsem ještě míval malé přirození a nebyl jsem ani z poloviny tak dokonalý, jak jsem nyní, se toho v tomto pokračování dost zlepšilo. Parta retardovaných Alenčiných přátel bohužel zůstala, ale naštěstí se kolem nic děj příliš nemotá. Trošku mě mrzí, že nemohu napsat, že by se z Alenky stala nějaká kráska. Je bohužel pořád stejně šeredná. Když se k ní přidaly její čínské šaty, tak už mě neiritovala pouze Alenka, ale i její oděv. Animace byla čarokrásná, z množství barev jsem měl téměř erekci a humor už není situován výhradně pro 3 až 6leté děti, ale s chutí jsem se zasmál i já. Původně jsem zamýšlel dát 4 hvězdy, ale bylo mi to zakázáno, že prý jsem ovlivněn účastí Sacha Baron Cohena, což jsem skutečně byl. V tomto snímku si střihl krásnou roličku, která mu prostě musela sednout, neboť zde hrál svoji typicky arogantní postavu a v tom je nejlepší na světě. Ve fázi rozhodování, či mi stojí s tímto snímkem ztratit část svého drahoceného času byl rozhodujícím faktorem Johnny Depp, který mě rovněž potěšil. Myšlenka s cestováním časem byla moc fajn, ale příběh točící se kolem záchrany několika zrzků byl fajn trošku méně. Závěr mě dost zaskočil. Vše nasvědčovalo tomu, že svět za zrcadlem kvůli pár vteřinám zanikne a už jsem vytahoval kapesníčky, že se po 15 letech rozpláču, ale nakonec přeci jen vše dobře dopadlo a nikdo nepřišel k újmě na zdraví. Lepší 3 kousky. Musím poslouchat. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Burtonovy Alenky jsem se těšil, i když jsem měl jisté obavy, aby to neskončilo jako neřízená taškařice bez jakéhokoli řádu a děje. Naštěstí to dle mého názoru dopadlo velice solidně a já jsem odcházel z kina spokojený. Zaujal mě nápad s cestováním v čase (pomocí chronosféry), což je sice velice ohraný prvek, ale i tak to bylo pojmuto originálně a jen jsem čekal, jak se to všechno bude vyvíjet. Celkem mě překvapila totožnost největšího záporáka filmu, protože trailery naznačovaly něco úplně jiného - což ale beru jako chytré matení diváka, kterému se dostane během projekce překvapení. Co se technického zpracování týká, tak je to v podstatě stejně pestrobarevné a až nepřirozeně umělé jako v jedničce, ale to mi vůbec nevadilo. Hudební stránka byla též nepřeslechnutelné a potěšil mě závěrečný song od Pink (v poslední době jsou ve filmech opravdu nádherné titulní písně - např. Zootropolis či Lovec: Zimní válka). Herecké obsazení bylo výborné, přičemž nováček Sacha Baron Cohen mě královsky bavil - nejhumornější scéna bylo jeho zdržování u čajového dýchánku. Zkrátka pokračování, které jedničce rozhodně nedělá ostudu, ba dokonce přináší i něco nového. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Alenka je tu podruhé. Sice už je to o něco slabší, ale pořád to má šťávu. Absence Tima Burtona trochu zamrzí, ale co už. Mohlo to dopadnout hůř... Opět se vracíme do onoho kouzelného světa. Tentokrát se to dost točí kolem Kloboučníka, který hledá svou ztracenou rodinu. Najdeme tu i nové postavy, jako je například Čas v podání Sachi Baron Cohena. Celkem dost se tu cestuje čas. Jeho pojetí je docela originální. Mia Wasikowska je okouzlující jako vždy. Ale jinak už asi snímek nemá mnoho co nabídnout. Snad už nebude pokračování. "Za jak dlouho je brzy?" ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Nejsem fanda prvního dílu, ale dokážu na něm ocenit výtvarnou stránku a povedený živý svět, který zároveň s divákem poznávala výborná Mia Wasikowska. Tady už herečka působí znuděně, dospěla a fantazijní prvek filmu už nepůsobí neokoukaně. Vše, co se ve snímku nachází jsme už vlastně až na pár drobností viděli. Vizuál a triky jsou stále excelentní, ale spíš než dechberoucím dojmem působí jako laciná atrakce pro diváka, kterého nemá šanci zaujmout okoukaný svět, jednoduchý dej či stupidně se chovající postavy, které nemají co hrát. Scénář je vycucaný z prstu a ani jako pohádka pro děti film vlastně nepůsobí. Cestování do minulosti ničím nevynikne a ani odkrývání zásadních životních okamžiků jednotlivých postav není ničím překvapivé. Celé je to mdlé a k uzoufání nudné, kdyby nebylo bravurních triků a povedených kamerových jízd skrze barevný svět, nic výjimečného či aspoň zajímavého by tu nezbylo. 3.5/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Ako prví potvrdili účasť Johnny Depp a Mia Wasikowska. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama