Reklama

Reklama

Metallica: Nothing Else Matters

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
USA, 1992, 7 min

Obsahy(1)

Hudobný videoklip americkej thrash metalovej kapely Metallica. Pieseň Nothing Else Matters je súčasťou ich piateho radového albumu "Metallica", ktorý vydali v roku 1991. (MM_Ramone)

Recenze (21)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších metalových balad vůbec. Nádherná melodie a kytarové sólo dělají z této písně i videoklipu dnes již kultovní záležitost. Vždycky, když skladbu hráli na diskotéce, kam jsme jako mladí často chodívali, jo to u mně byly vždycky slzy z toho, že tam není ta moje "tajná" láska, která mi v okamžiku této písně tak moc chyběla... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně a bez jakýchkoliv pochyb geniální, jedinečná skladba, která mě přivádí do varu emocí a na kterou mám opravdu hezké vzpomínky. (jeden kluk mi ji pouštěl z kazeťáku pod oknem na intru a všechny baby mi ho tam záviděly, přirozeně ...). Moc ráda a kdykoliv si ji znovu pustím. Jako třeba právě teď. :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň Nothing Else Matters je jedným z najväčších komerčných hitov, ktoré sa podarilo natočiť legendárnej, metalovej skupine Metallica. Páni muzikanti z Kalifornie sa trocha umiernili, upokojili a v roku 1991 natočili piaty, štúdiový (Black) album, ktorý mnohých ich fanúšikov prekvapil. Jeho súčasťou je aj skladba "Nothing Else Matters", ku ktorej bol natočený tento videoklip. Je to taká jednoduchá rocková klasika. Zábery na členov kapely v skúšobni, v súkromí, na ulici, pri zábave... ako hovorím, rocková pohodička. http://www.youtube.com/watch?v=Tj75Arhq5ho **** ()

ChArLeNe

všechny recenze uživatele

Na tak ikonickú skladbu je to dosť chabý klip. Nemusel byť sladký, ale aspoň nejaký zaujímavejší než len zábery kapely a prípravy na album. Keď nie je iný, preferujem tento. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rocková legenda, táto pieseň je jednou z mojich obľúbených. Keď sa ľudia učia hrať na gitare, tak začínajú aj s jednoduchými tónmi z tejto piesne. Klipy zo štúdií nabrali významnejší rozmer až po takýchto dielach, kde to rozhodne sadlo. Metallica nie je niečo, čo by som nejak extra obľuboval, no táto svetoznáma balada si ma získala. Ten cit, tá energia, to je proste niečo, na čo sa nezabúda a mám s ňou spojené mnohé spomienky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niečo som pridal kvôli samotnej skladbe. Veď klip je iba snúžka zostrihaných záberov z nahrávania, alebo zo skúšky a myslím, že tejto pre Metallicu nezvyčajnú skladbu to aj sekne. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Píseň, která symbolicky předznamenala pád kapely Metallica. Jelikož nejsem úplně skalní fanoušek, tak mě až tolik nebolí, že se tu prodali za peníze doslova jako děvky. Přesto tato skupina patří mezi mé oblíbené a stále se tu jedná o dobrou píseň, i když do té doby jejich určitě nejhorší. Klip už tolik povedený není. "F*ck this song with a f*cking knife." ()

Attta

všechny recenze uživatele

Jako Metallicu mám velice rád a celkově celé album ze kterého je tahle písnička je výborné, ale proč je to tady na CSFD? ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Výborná balada, kterou jsem hodně poslouchal už v dětství. Pro mě nejhezčí písnička od Metallicy spolu s Whiskey in the jar (ikdyž ta sice není jejich originální, ale přesto se mi zpracováním líbí víc než originál). Mám na ni hezké vzpomínky. 95% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej balad na světě si asi zasloužila lepší klip. Ale možná je to schválně, když už je to taková slaďárna, nechtěli tomu nejspíš ještě přidávat. Protože jak jednou řekl James: "Když jsme to poprvé zahráli na koncertě a lidi se začali objímat, líbat a mávat zapalovačema, řekl jsem si, co se to kurva děje, proč to dělají?" ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Milovaná širokým publikom a nenávidená veľkou časťou fanúšikov. Naživo s Kamenom je to ale pôsobivejšie. ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

O Metallice jsem zde na ČSFD toho napsal už docela dost. Pár koncertů, některé videoklipy. Tak ještě jednou, jsem fanoušek Metallici :-D. 91 rok, trash metalová kapela Metallica vydává své páté album nesoucí název Metallica (Black Album). Časopis Rolling Stone v roce 2003 následně vyhlásil toto album jako 252. nejlepší album všech dob a také dostali ocenění jako 16. nejlepší album z devadesátých let. Pro tuto píseň (Nothing Else Matters) ještě pomáhal s orchestrálním doprovodem Michael Kamen, což byla jediná písnička, na které se podílel na Black Albu. Co se týká písně samotné, patří k jedné z mé nejoblíbenějších vůbec. Měl jsem jí na maturitním plese při nástupu, kdykoliv je mi špatně, vím, že u téhle písně dokážu vypnout, byť je textově opravdu hodně silná. Videoklip je takový obyčejnější, kde je pouze pár záběrů na členy kapely v jejich každodenním životě, v baru, venku na ulici, případně v natáčecím studiu. Nic světoborného, ale k takové písni se to víc než hodí. Audio: ****** Video ****1/2 Když jsem byl v Praze na Metallice, bylo to všechno úžasné, splnil jsem si svůj obrovský sen, ale v ten moment, kdy Kirk Hammet začal hrát své "předsólo", které hraje už posledních pár let těsně před tím, než nastoupí James a začne vydrnkávat intro N.E.M., tak mi přeletěl mráz po zádech a vytryskly mi slzy do očí. Asi nikdy na ten moment nezapomenu, protože slyšet je na živo, bylo něco dokonalého. ()

Reklama

Reklama