Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najlepší agent Severnej Kórey Ji Dong-cheol (Yu Gong) pracuje ako šofér predsedu Parka, najmocnejšieho muža mohutnej korporácie. V jeden deň sa Park stáva obeťou brutálnej nájomnej vraždy, no ešte pred posledným výdychom stihne odovzdať Dong-cheolovi svoje okuliare. Ten je vzápätí obvinený z vraždy a zrady, a preto musí utiecť. Keďže však vlastní záhadné tajomstvo ukryté v predsedových okuliaroch, je rozhodnutý viesť vojnu proti tým, ktorí mu idú po krku a ktorí chcú získať aj to, čo je ukryté vo vnútri okuliarov. (sochoking)

(více)

Recenze (40)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dalsia z radu korejskych spionaznych akcnych eskapad. Ak je v tomto smere The Suspect Vasim prvym zarezom, budete spokojny. Ak ste podobnych filmov s danou tematikou uz predtym zopar videli, nebude toto nicim nove, mozno okrem kratenia si chvile pocitanim mnozstva odkazov na Jasona Bournea. (videné na EFM) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLAVNÍ DNEŠNÍ UDÁLOST JE TAJNÉ SPIKNUTÍ...“ /// Ji je hodně suchej frajer. V akci nepohne (zbytečně) brvou, jen kouká, jak ten druhej (třetí, čtvrtej…) tajtrdlíkujou, a když ho to přestane bavit… prostě severokorejskej paragán. Má to spád a vcelku jednoduchej děj. Připomíná to jakoukoliv Bessonovku, jen s tím, že je to tady samej žlutej. Navíc nemaj na tlamě napsanou kmenovou příslušnost, takže i osoba s eidetickou pamětí (tedy já) má trochu orientační problémy. Naštěstí to je bez sentimentálních kydů a narvaný akcí, který sice postupně budete věřit míň a míň, ale akční fanoušci by mohli zavrtět vocasem. Taky to kombinační natahování děje mi připadá zbytečný. Prostě – záporů je tu dost, ale když vám nebude vadit, že na práci, kterou by v USA museli zmáknout Avangers, Korejcům stačí jeden (maximálně dva) člověk… a navíc tu jde o dobro pro lidstvo… zavírám voči a dávám čtyřku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju starýmu rozmluvit tu válku s KLDR. 2.) Miluju filmy, ve kterých platí ono staré: ,,kdo se směje naposled, ten za chvíli umře“. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. Film se fláká v mém pc 4 měsíce a konečně vyšla anglická podpora, tudiž jsem se na film těšil. Zamrzí lehce roztřepaná kamera při akčních soubojích, což film znevýhodňuje oproti svým konkurentům, ale kdo má tyhle filmy v lásce, tak se určitě bude opět skvěle bavit. Skvělé tempo, opět parádní vizuál, velmi sympatické postavy jak kladný hrdina, tak záporný hrdina a složitě překombinovaná zápletka bude vyhovovat určitě více pozornějším divákům. Bavil jsem se. 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No ve výsledku to bylo úpolně přesně to, co si od korejců představuju ... Bylo tam všechno, akce nonstop, dva antihrdinové, na oko složitej děj, ale celý je to udělaný jen pro parádní přehled akce ... a "fighty" suprový, hodně účelový, realistickým, žádný parádičky moc, to mám rád ... :-)) Dlouhý a vůbec sem neměl myšlenky na nic jinýho ... Týpci sympatičtí ... super!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný thriller. Má dosť dobrý príbeh o bývalom severokórejskom agentovi, ktorý patril medzi najlepších, ale po vražde svojej rodiny s tým skončil a teraz pracuje ako šofér pre vplyvného muža z mocnej spoločnosti. Ten je ale zavraždený neznámym útočníkom, no tesne pred smrťou mu ešte stihne predať dôležitý predmet, ktorý sa nesmie dostať do nesprávnych rúk. A tak si uvedomuje, že sa stal súčasťou rozsiahleho sprisahania a keďže sa stal hlavným podozrivým z vraždy, musí využiť všetky svoje schopnosti, aby mohol unikať nielen pred zabijakmi organizácie, ale aj políciou a veľmi schopným dôstojníkom. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa to podať aj lepšie. Určite musím pochváliť, že dej sa na moje prekvapenie vôbec ničím nezdržiava a tak už po chvíli je hlavný hrdina na úteku, oceňujem plno prvkov, ktoré mám v tomto žánri rád a navyše film ponúkne mnoho nadmieru svižných častí, na ktoré sa skutočne dobre pozerá, ale zároveň je tu aj dosť vecí, ktoré ma skôr sklamali. V prvom rade mi moc nesadol prístup hlavného hrdinu, ktorý aj napriek tomu, že mu išlo o veľa, tak som mal z neho väčšinu času pocit, ako by sa ho to ani netýkalo. Rovnako je tu viacero vedľajších postáv, ktoré síce sami o sebe sú celkom dobré, ale v rámci príbehu sú skôr zbytočné a prišlo mi, že len spomaľujú dej, takže sa tu takmer celý čas striedajú dynamické a dejovo zaujímavé sekvencie, s tými pasívnymi, ktoré ma moc nezaujímali, čo ma rušilo a navyše film miestami až príliš kopíruje západnú produkciu, obzvlášť spomínaného Bourna a z toho som tiež nemal práve najlepšie pocity. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Súboje síce majú trochu viac strihov, než by bolo najvhodnejšie, ale aj tak ma bavili, nájde sa tu viacero dobrých chvatov a pôsobia realisticky a správne surovo, nesklamú ani rôzne naháňačky, či už automobilová alebo pešie a ani ten zvyšok nie je zlý. Čo sa týka hereckého obsadenia, stále som mal pocit, že všetky dôležité postavy sa dali obsadiť aj lepšie, kedže napríklad Gong Yoo v hlavnej úlohe ma síce bavil v akcii, ale inak pre túto postavu nemá tú správnu charizmu a záporáci tiež mohli byť trochu zaujímavejší, ale zase si ani moc nemôžem sťažovať, pre žánrový priemer to s ľahkosťou stačí. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, výborná vizuálna stránka, v tých dôležitých častiach skvelá dynamika filmu, tu som plne spokojný. Takže mám z toho dosť rozporuplné pocity, na jednej strane je tu mnoho kladov a stránok, ktoré mi prišli prakticky prvotriedne, ale zároveň mi tu aj mnoho vecí skôr prekážalo. A tak som rád, že som si Suspect pozrel a ešte mu časom šancu dám, ale inak aj napriek ambíciám sa v konkurencii ľahko stratí. 61% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale nijako oslnivý thriller, ktoré kórejci vedia točiť ako na bežiacom páse. Možno mi uškodilo, že som to sledoval s dabingom, ale je možné, že ani titulky a originál zvuková stopa by lepšiemu zážitku nepomohli. Jednoducho necítil som, že by tento film mal naviac ako priemer. Zdá sa, že Severná kórea vychováva agentov, popri ktorých by aj Jason Bourne vyzeral úplne nemožne. To, že kórejskí chlapci majú tuhý korienok už vieme dlho. 60%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Typické; Korejci sa vyžívajú v snímaní ich odporných ksichtov až na por kože, ktoré okorenia naviac ešte megastupídnymi dialogami a naťahujú to donekonečna tak, aby jedného u toho šľak trafil ! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prachsprostá kopie Bourneova ultimáta, která používá stejný styl snímaní, (úhly kamery, roztřesenost) prakticky totožnou (ale výrazně slabší) hudbu i akční scény (bitky bez hudby, automobilové honičky, kdy je automobil použit jako zbraň) a dokonce i prostředí (přestože jsme v Korei). Na druhou stranu je to docela svižné a nebýt přepálené stopáže, nepříliš charismatického hlavního hrdiny a slabšího příběhu, mohlo to být ještě o třídu lepší. Akční scény nepřekvapí, ale ani neurazí a jako nenáročná akční podívaní, film funguje. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nejednoduchá záležitost a pro neznalé korejské problematiky asi i dost nepochopitená a nestravitelná. Vyhovovalo mi postupné odkrývání minulosti hlavních hrdinů. Je fakt, že leccos tam bylo nedořečeno, některé prvky se daly předvídat, některé byly absurdní, ale tak je tomu u akčních věcí v podstatě vždycky. Líbilo se mi barevné ladění filmu, trochu slabší byl tentokrát soundtrack. Žádný motiv mi v hlavě nezůstal a už si ho nevybavím. Určitě se na film, ale časem podívám znovu, porotože nepochybuju o tom, že mi pár věcí uteklo. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No ako akčňák vcelku dobré a áno, je to taký kórejský Bourne, ale predsa len vidím rozdiel. Respektíve som rozdiel nevidel, ale to najmä medzi hercami. Kým u Bourna som mal jasno, kto je Matt Damon a kto napríklad Chris Copper, v kórejskej verzii, a to sa v ich filmoch stáva často, postavy splývajú. Všetci majú oblek, všetci majú čierne vlasy a šikmé oči. A všetci vedia bojovať a strieľať. Nuž naozaj som mal problém, aby nedošlo k zámene postáv. Inak ok. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Jedna z oblíbených Korejštin. Vynikající vizuální stránka, dočkáme se velké porce akčních scén. 4 souboje, ve kterých je zřejmě poprvé interpretována Systema, takže choreografie originální a nápaditá. Precizní hudba. Možná by to chtělo méně střihu, naštěstí jsou souboje přehledné a dynamické. Potěší pár honiček, na nádru pěší i v autech a nějaké to střílení. Film rychle odsejpá a vše táhnou dva antihrdinové - každej na opačné straně. Zajímavej byl otevřenej konec, dvojku bych chtěl. Vynikající film. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Je zábavné siahať po juhokórejských špionážnych filmoch, pretože nikdy neviete, čo na vás vytiahnu. Podobný prípad je aj Suspect, pretože, aj keď pracuje s osvedčeným príbehom, je podávaný spôsobom , ktorý vás núti prehodnocovať videné a perfektne sa zahráva s vašimi očakávaniami. Spojenie príbehu "Berlínskej misie" (aj keď bez romantickej vložky) a Bournovského štýlu prinieslo osvieženie a ja som si tento mix zrady, bitiek, naháňačiek, politických intríg, aj napriek dlhšej stopáži, dokonale užil. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne špatný, ale pro korejsky nezainteresovaného diváky nepochopitelné tak minimálně do poloviny filmu, ne-li více. O co tam jde a které šikmoočko patří kam se vysvětlilo právě až při vysvětlování a všechno, co je předtím, je mírně odhadnutelné, ale tak promotané, že jsem skutečně netušil, kdo je z jihu, kdo ze severu, co z toho bylo v Číně/Hong-Kongu... a po vysvětlovačce se to zvrátilo v poměrně jihokorejsky-špionážně-politicky běžný akční thriller, kdy zápletka už tu byla v asijském podání několikrát a tak nějak ani nepřekvapí, jak to s hlavními postavami skončí. Navíc ta akčně roztřepaná kamera je tak cool, až na facku, stejně jako standardní neprůstřelnost postav. Film by se měl jmenovat "IronMans". Za pár dní o filmu už nebudu vědět., což je škoda. Trochu západněji zaměřit děj filmu... ale proč by to autoři dělali, že :) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který má spád, odsýpá, výborná muzika a od páté hvězdičky mne odradila pouze kamera, která v pohybu absolutně ruší veškeré akční scény. Škoda tohoto rozhodnutí nasnímání obrazu. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý hudební doprovod s jednou moc dobře poslouchatelnou stále se opakující chytlavou linkou .. dobrý příběh = parádní a rychlá a dostatečně brutální zamotaná akce (samozřejmě lehce přehnaná, ale kdo by se zlobil) .. pro nás líné evropany možná ze začátku místy trošku složitější orientace v postavách ... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No pozerám, že toto teda nemá až také vysoké hodnotenie. A mňa to napriek všetkému bavilo. Tempo je svižné. Akcia ma bavila. Aj keď je dosť zbesilo postrihaná. Ale aspoň to pôsobí dynamicky. Najlepší bol súboj v metre. Hlavný hrdina mi relatívne sadal. A moja obľúbená postava bola drsný plukovník spy hunter. Problém film je, že vlastne neponúka nič nové. Podobnú akciu som už videl, podobný príbeh, podobných hrdinov. Všetko tu už bolo. Napriek tomu mi film dal presne to čo som od neho chcel a moc nevymýšlal. Škoda, že zo záverečenej nevytrieskali ešte čosi. Bol tam potenciál na akciu aj emócie. Každopádne dávam 70% a slabé 4*. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Korejska parafraze Bournea, a skoro stejne tak nadupana, jen mozna o neco mene prehledna v pribehu i v jednotlivych soubojich. I presto ale nese znamku nejvyssi asijske kvality... ()

Perry- 

všechny recenze uživatele

Překombinované a strašně složité, kdo je agent ze severní a kdo z jižní Korei. Kamera mi taky vůbec nesedla. Ta v kombinaci s komplikovaností děje a orientací kdo je kdo a kde se co zrovna děje dělá film obtížně sledovatelný. ()

Reklama

Reklama