Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najlepší agent Severnej Kórey Ji Dong-cheol (Yu Gong) pracuje ako šofér predsedu Parka, najmocnejšieho muža mohutnej korporácie. V jeden deň sa Park stáva obeťou brutálnej nájomnej vraždy, no ešte pred posledným výdychom stihne odovzdať Dong-cheolovi svoje okuliare. Ten je vzápätí obvinený z vraždy a zrady, a preto musí utiecť. Keďže však vlastní záhadné tajomstvo ukryté v predsedových okuliaroch, je rozhodnutý viesť vojnu proti tým, ktorí mu idú po krku a ktorí chcú získať aj to, čo je ukryté vo vnútri okuliarov. (sochoking)

(více)

Recenze (40)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No ako akčňák vcelku dobré a áno, je to taký kórejský Bourne, ale predsa len vidím rozdiel. Respektíve som rozdiel nevidel, ale to najmä medzi hercami. Kým u Bourna som mal jasno, kto je Matt Damon a kto napríklad Chris Copper, v kórejskej verzii, a to sa v ich filmoch stáva často, postavy splývajú. Všetci majú oblek, všetci majú čierne vlasy a šikmé oči. A všetci vedia bojovať a strieľať. Nuž naozaj som mal problém, aby nedošlo k zámene postáv. Inak ok. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prachsprostá kopie Bourneova ultimáta, která používá stejný styl snímaní, (úhly kamery, roztřesenost) prakticky totožnou (ale výrazně slabší) hudbu i akční scény (bitky bez hudby, automobilové honičky, kdy je automobil použit jako zbraň) a dokonce i prostředí (přestože jsme v Korei). Na druhou stranu je to docela svižné a nebýt přepálené stopáže, nepříliš charismatického hlavního hrdiny a slabšího příběhu, mohlo to být ještě o třídu lepší. Akční scény nepřekvapí, ale ani neurazí a jako nenáročná akční podívaní, film funguje. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Nejednoduchá záležitost a pro neznalé korejské problematiky asi i dost nepochopitená a nestravitelná. Vyhovovalo mi postupné odkrývání minulosti hlavních hrdinů. Je fakt, že leccos tam bylo nedořečeno, některé prvky se daly předvídat, některé byly absurdní, ale tak je tomu u akčních věcí v podstatě vždycky. Líbilo se mi barevné ladění filmu, trochu slabší byl tentokrát soundtrack. Žádný motiv mi v hlavě nezůstal a už si ho nevybavím. Určitě se na film, ale časem podívám znovu, porotože nepochybuju o tom, že mi pár věcí uteklo. 3,5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale nijako oslnivý thriller, ktoré kórejci vedia točiť ako na bežiacom páse. Možno mi uškodilo, že som to sledoval s dabingom, ale je možné, že ani titulky a originál zvuková stopa by lepšiemu zážitku nepomohli. Jednoducho necítil som, že by tento film mal naviac ako priemer. Zdá sa, že Severná kórea vychováva agentov, popri ktorých by aj Jason Bourne vyzeral úplne nemožne. To, že kórejskí chlapci majú tuhý korienok už vieme dlho. 60%. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Je zábavné siahať po juhokórejských špionážnych filmoch, pretože nikdy neviete, čo na vás vytiahnu. Podobný prípad je aj Suspect, pretože, aj keď pracuje s osvedčeným príbehom, je podávaný spôsobom , ktorý vás núti prehodnocovať videné a perfektne sa zahráva s vašimi očakávaniami. Spojenie príbehu "Berlínskej misie" (aj keď bez romantickej vložky) a Bournovského štýlu prinieslo osvieženie a ja som si tento mix zrady, bitiek, naháňačiek, politických intríg, aj napriek dlhšej stopáži, dokonale užil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Ještě v rané fázi výrobního procesu byl s filmovým snímkem, kterýžto byl z malé části natáčen dokonce i v karibském ostrovním sátě Portoriko, spojován populární jihokorejský herec Kye-sang Yoon. Ten ale na úkor odchodu dalšího z avizovaných jihokorejských herců, herce Min-sik Choi, rozpracovaný filmový projekt opustil. Hlavní role byla filmovými tvůrci přeobsazena do této doby s akčními snímky nezkušeným jihokorejským hercem Yoo Gong. Ten se k co nejdokonalejšímu ztvárnění přisouzené filmové role tajného agenta rozhodl tříměsíční dietou shodit přebytečné kilogramy, naopak nabrat svalovou hmotu a dokonce podstoupit i náročný výcvik specifického ruského bojového umění The System, tzn. Systema. Herec dokonce sám postoupil i natáčení nebezpečných scén, jako například seskok s padákem na řece Han, automobilové honičky, horolezectví či všechny bojové sekvence, bez specializovaného filmového zástupce, tedy profesionálního dubléra. (Conspi)

Reklama

Reklama