Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert a Eva, oba rozvedení a zaskočení, že se jejich ratolesti brzy vydají za studii. Po jejich náhodném setkání na jednom večírku by nové romanci nemuselo nic bránit. Ale o slovo se hlásí i jejich komplikované povahy. Masérka Eva je trochu flákač, Albert se trápí kvůli nadváze a jejímu vlivu na sex. I tak by to mohl být krásný vztah. Kdyby nebylo Eviny nové klientky, z níž se vyklube Albertova bývalá žena. Díky pozornosti k detailům a vykreslení obou protagonistů nejde jen o romantickou komedii, ale i o drobnou sociální a charakterovou studii, v níž se smích pojí s nejistotami, pochybami a emočními zmatky. (Febiofest)

(více)

Recenze (95)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přilákalo jméno Nicole Holofcener, jejíž dílka vonící Amerických nezávislým létem už mě nadchla dříve a opakovaně. I zde se potkáme s ženami, které chtějí, co nemají, a zbavují se těch, které mají, a když už dostanou, po čem stonaly, hledají chyby. Scénáristická lahůdka, kde jsem vrněla nejvíc ve chvíli, kdy Catherine Keener popisuje, proč odložila svého manžela, a Julii Louis-Dreyfus klesají koutky a zprvu tím samým mužem tolik nadšená chytí od své nové kamarádky "virus" pochybností. Nebýt její herectví tak afektované, neměla bych problém sáhnout po pětce. Viděno v rámci FebioFestu, Cinestar Anděl, 25.3.2014, 14.30, sál 12, J18 :). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na první půlku se hrozně dobře koukalo, byla to taková zábavně příjemná komornější romantika, ale postupně se to až příliš hrotilo až mě to přišlo už moc utažený a tudíž né příliš věrohodný, ale tak romanticky naladěný divák se nažere sladkýho, ale cukr zůstane netknutej. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodička, co neurazí, ani nenadchne. Atmosférou jsem si přišel nejblíž Gilmorovým děvčatům. Prostě si sednete na barovou stoličku, dáte kafe a u televize totálně rozjímáte. Co víc potřebovat, když dorazíte z práce totálně grogy, než právě takový film, který je ze života a místy příjemně pobaví. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Inteligentní vtipná vztahovka postavená kolem myšlenky co změní když dopředu víš co tě bude srát na tom s kým zatím teprve randíš. Rozhodující tahák samozřejmě medvědí Gandolfini v jedné ze svých posledních rolí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

I kdyby jsem tady našla pár těch kdyby, tak já je ani nehledala, protože jsem byla moc příjemně překvapená z tak milého, úsměvného a inteligentního filmu s kterým mně bylo celou dobu moc fajn. Takových pohlazení na duši jen ať proudí houšť, protože to možná potřebujeme víc než si sami uvědomujeme. Lidský a sympatický nejen jako Albert v Enough Said, ale i jako člověk, James Gandolfini musí vidět tam někde odkudsi z filmového nebe, že mě svým posledním filmem nesmírně potěšil. Díky........ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední zápletka, skamarádit se zrovna s bývalkou svého současného přítele a poslouchat o něm jen to nejhorší. A pak pokazit co se dá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chlap nikdy sám od sebe nepochopí, že žena potřebuje pomoci a žena zase nikdy nepochopí, že její popichování do partnerových slabin jí nepřinese pořádný večerní sex. Podobná životní moudra tento snímek nabízí a přidává jednu perličku, když čerstvě zamilovaná Eva hledá manuál na ovládání svého nového přítele u jeho bývalky. Jsem velký dobrák, takže bych Evě přál, aby do konce života zůstala sama a neničila života podobným sympaťákům jako je Albert, který je "příliš starý na podobné sračky, jako je zlomené srdce." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Stopercentne pohodová záležitosť, ktorá sa dostane pod kožu aj tomu najväčšiemu a najzarytejšiemu odporcovi amerických rom-comov. Gandolfini nám na sklonku svojej životnej púte nechal krásny klenot, plný obyčajných životných situácií muža v stredných rokoch, kde jednoduchosť je devízou, prirodzenosť znakom nápaditosti, s atmosférou reálnosti a neskreslenosti. Dávam dva palce hore za hercov a dialógy! 85%. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Nejprve zmatek, pak po vžití se do děje to už bylo lepší. Druhá polovina bavila o něco více, zápletka mohla být malinko zajímavější. Lepší 3 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Enough said neobsahuje v sebe nič, čo by neobsiahla nejaká časť Ally McBealovej, čo sa týka problémov vo vzťahoch a nejakých tých ich paradoxov. Ale až neuveriteľne príjemne sa na ten kolotoč vzťahov pozerá, Gandolfini sa sem náramne hodí a som rád, že je tu práve on. Pretože nejaká väčšia filmová hviezda, ako napríklad Nicholson, by na seba pútal príliš veľkú pozornosť a aj vyššie očakávania. Kľudne sa k filmu pri nejakej fakt blbej nálade vrátim, akoby na tento účel istý typ americkej nezávislej tvorby priamo vznikal. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Dobra práca ženskej režisérky N.Holofcenter tento krát slávila úspech. Skvele otvorila dvere do reality a rafinovane použila prevažne problém postihujúci prevažne mladých ľudí s názvom láska, ktorý zviazuje a zraňuje srdce zaľúbeným. Aj keď je ľahko predvídateľné čo sa bude diať, sú momenty ktoré sú trefné, ktoré pobavia či vzbudia myšlienku zamyslieť sa nad sebou. Jednoduchosť je v tomto filme nepriehľadnuteľná, ale zároveň vynikajúcim únikom z pomedzi premnoženého výskytu filmov s trikmi a efektmi. Kamera to celé pekne zachytáva a herci pred ňou hrajú ako keby to bolo naozaj. J.Gandolfini napriek svojej nie príťažlivej postave perfektne zvláda emociálne role, takže škoda, že už nie je medzi nami. Za mňa 70 %.R.I.P. J. Gandolfini ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentní romantika, která díky skvělému castingu, vypadá opravdu jako ze života a ne jako výmysl z módních časopisů. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný film o vzplanutí dvou lidí středního věku, kteří jsou taky dost obyčejní. A kromě jedné nepříliš uvěřitelné náhody, je i děj zcela všední. Prostě se to hodí spíš na televizní obrazovku a za chvilku na to zapomenete. Po právu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takové podivné sledovat Jamese Gandolfiniho, když víte, že je po smrti, na druhou stranu je skvělé ho sledovat jako vyzrálého herce, který se z mafiána dokáže proměnit i muže, který uvěřitelně zvládne romanci, a to jak po komediální stránce, tak i po stránce dramatické. "A dost!" je snímek, který souhlasí se současným trendem moderních drama komedií, které jsou inteligentní, herecky přirozené a celkově se snaží působit na více divákových emocí. Snímku se to daří dobře, hlavně díky hereckým výkonům, jen ten příběh docela sem tam zakopává. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávená chvíle, přesto chybělo něco, aby mne film zaujal ještě víc. Ale i tak pěkné, i díky obsazení. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byl to takový film ze života, o dvou rozvedených lidech, kteří, ač přesto odlišní, se našli. Ale pořád máte v životě pochybnosti, zda všechno děláte dobře a protějšek je ten pravý. Skvěle to uteklo, ukázalo, jak celý život můžete ztrácet, hledat, nalézat....hezké. Film podbarvovala pohodářská muzika. Co se hereckého obsazení týče, když jsem viděla rok narození Toni , nevěřila jsem svým očím. Vypadala jako opuštěný baset před boudou, který se pitvoří od škály psích očí k rádoby veselí, co čeká, že si ho vezme domů nový páníček. Jako žena mi nesedla, mnoho chlapských gest, co se chůze i gestikulace týče, vemkoncem i divných bezdomovských kalhot. Nemůžu si pomoci. A Gandolfini...obr Gandolfini. Viděli jste jeho oči? Byli to oči dobrého člověka a skvělého herce. Už nikdy by nikdy jiný nemohl být Soprano. Hrozná škoda, že už ho dále neuvidíme. Život není fér. Ani ve skutečnosti, ani ve filmu. Uvědomíte si, že pokud vám dítě, se kterým žijete, někdy odejde -což přijde, zůstanete sami. Možná neodvratně, tak jako Toni. Ale ona měla štěstí. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svěží filmík s inteligentní vtipnou zápletkou. Nový vztah parádně klape, rozumíš si s ním ve všem, sex je na jedničku a hodně se nasmějete, nic ti na něm nevadí ? Udělej si z bejvalky kámošku, naslouchej jí a všechno půjde do kopru. ()

Reklama

Reklama