Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina kňazov vtrhne do domu v Amityville s cieľom vyhnať démona. Démon sa prevtelí do lampy, ktorá vo výpredaji nachádza novú majiteľku a tým pádom aj nový príbytok... (petero)

Recenze (38)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, poměrně hodně umírněný díl série, i když po otřesné trojce radost koukat. Pokud existuje něco jako subžánr dětský horor (rozuměj horor zaměřený a dělaný především pro dětské diváctvo), tak tohle by mohl být dobrej příklad takovéhoto snímku. Děje se tu mnohem více než v trojce a i nějaké budování atmosféry se tu najde. Démon tentokrát opustí nejen známý dům (který tu však vypadá o dost jinak jak z venku, tak i zevnitř), ale i samotné Amityville a převtělený do nádherné lampy, se vydá na opačné pobřeží, kde začne znovu úřadovat. A v tom je kámen úrazu, možná záměr opustit profláklý dům (kterej se přece ve trojce zničil) a zkusit to jinak nebyl zase tak marný, ale projevy démona v tomhle snímku přináší jen spoustu klišé - kočka, mouchy, samovolně se pohybující okna, drtič odpadků, rozsvěcující a zhasínající světla - a to je tak všechno. Bez snahy urazit kohokoliv, kdyby mi bylo 8-12 let, možná by to na mě působilo, ale v takřka jednatřiceti to teda není nic moc. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Lampička zabiják, s tím ať jdou do prdele... jako tohle bylo absolutně bez nápadu jak postrašit diváka. Zvenčí by dům ušel, malej tlusťoch ještě taky, ale babka měla příšernej vkus na nábytek ! A ta snaha o čerpání atmosféry z vynikajicího POLTERGEISTA už byla jen čistá zoufalost. [2.5/10 březen 2009] ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film začína v skutku veľmi dobre. Do domu prichádza delegácia kňazov, plánujúcich z neho vymiesť diabla. Lustre sa kývajú, svetlo bliká, predmety poletujú a útočia na kňazov. Atmosféra fakt hustá, dobre natočené. Zlo je vraj z baráku definitívne preč a tak dochádza k predaju vecí z domu. Jedna stará pani si kúpi šerednú lampu a zo srandy ju pošle svojej sestre. Áno páni a dámy toto je ten legendárny diel s vraždiacou lampou. Kto by nechcel balíkom dostať domov vraždiacu lampu?! Ale prekvapivo film nevyznieva tak absurdne, ako by to mohlo miestami vyzerať. Ako v každom Amityville tu nájdeme zopár slušných scén, zopár na usmiatie a samozrejme aj nudu. Postavy sú síce primitívne a nie dobré zahraté, ale je to lepšie ako trojka a celkom to vzhľadom na stopáž ubieha. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005). ()

petero 

všechny recenze uživatele

To bola poriadna blbosť premiestniť zlo z Amityvillu do iného baráku. Ten totiž nie je zďaleka tak strašidelný, respektíve vôbec. Ďalšia vec je tá, že aj tak to zlo je sústredené len v lampe a i keď sa dostáva do baráku, je to slabota. Potom skupinka troch žien v pokročilom veku, jeden fagan a dievčatko čo ledva rozpráva ako postavy v horore, konkrétne v tomto prípade je úplne na nervy, nehovoriac o tom, že tentoraz to zlo neovládne ani otca rodiny, ani dospelého syna ale práve to malé dievčatko z ktorého veru strach nejde i keď tvorcovia si zrejme mysleli, že z toho vydolujú niečo ako bol prvý Poltergeist, což sa dá poznať z pár veľmi povedomých záberov, ale kde nič tu nič, strach sa nedostavuje. Opäť prichádza kňaz vyhnať zlo (rozumej vyhodiť lampu z okna), finále je trápne. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jak napovídá podtitul čtvrtého dílu, zlo utíká. A to poměrně bizarně, schované ve staré lampě. Už fakt, že by se démon z Amityville přestěhoval schovaný ve staré lampě někam úplně jinam ke staré babce je dost špatnej. Když k tomu připočtete ještě takřka televizní zpracování a nulové napětí, vyjde vám sračkoidní horror - nehorror nestojící ani za jedno podívání. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Replika domu z Amityville byla pro potřeby natáčení postavena na 402 východní ulici v kalifornském St. Wilmingtonu. Exteriéra domu Alice Laeacock (Jane Wyatt) pak byly natočeny u James Sharp House 11840 v Santa Paule. (Terva)

Reklama

Reklama