Reklama

Reklama

Mistr loutkář III: Toulonova pomsta

  • Česko Mistr loutkář: Toulonova pomsta (více)

Obsahy(1)

Loutkář André Toulon a další příběh o jeho oživlých loutkách. Tentokrát Vás zavede do období druhé světové války, kdy nacisté provádějí řadu experimentů s životem a smrtí. Toulon i jeho loutky jsou uneseni, protože mají přispět k objeveni způsobu, jak mrtvé vojáky přivést k životu a dalšímu boji. Akce se gestapu však nepovede. Geniální mistr loutkář vytvoří nové loutky a je připravený pomstít se nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

obitus 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství neposedných loutek je zasazeno do období druhé světové války a odkrývá tajemství, která jsme dosud mohli v sérii pouze tušit. Toulon je zde napaden nacisty, kteří se pokoušejí oživovat mrtvé vojáky a chtěli by k tomu využít jeho metody, ale uteče a jelikož mu hoši s hákovým křížem na čepici udělali několik nepěkných věcí, začne se jim mstít. Samozřejmě za pomoci svých loutek, které se postupně objevují na scéně tak, jak je Mistr vytváří a nakonec máme prakticky kompletní sestavu, známou z minulých dílů, ochuzenou o plamenometčíka, kterého ale více než nahrazuje osmiruký kovboj. Brutalita a béčkový feel jsou pořád na slušné úrovni, i když kvalit druhého dílu tenhle prequel přeci jen nedosahuje. Pořád je to ale vynikající zábava pro všechny loutkomily. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mocichtiví nacisti zavraždí Toulonovi ženu a ten se začne krutě mstít. Vyšle svou jednotku malých, ale smrtících loutek proti mocnému nepříteli, který poznává, jak skutečně chutná pomsta... Rozhodně lepší než jednička, ale trošku horší než dvojka. Přesto má třetí díl filmů o Mistru loutkáři svoje kouzlo. Loutky zabijejí často, krutě a docela vynalézavě, a i když tentokrát chybí Thorch, jeho místo skvěle zastoupil "pavoučí" Six Shooter. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od "Puppet Mastera" som videl iba posledný, mierne chabý pokus v podobe: "The Littlest Reich". Toto tretie pokračovanie je najvyššie hodnotená časť z pomedzi všetkých, no a keďže som typické dieťa, čo sa dá do dodávky nalákať na sladkosti, obišiel som ostatné epizódy, aby som vzhliadol údajne to najlepšie, čo je k dispozícii. No a ono to v podstate nie je až tak zlé, keď si človek odmyslí tú absurditu a vypne mozog, pričom tá nacistická vložka je tiež celkom slušný nápad ako "pobaviť". Za mňa za tri. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bombastická záležitost! Jasně nejlepší díl série a vůbec to nejlepší co kdy DeCoteau vyplodil. Za prvé se dozvíme, jak to všechno začalo, no a hlavně loutky jsou konečně pořádně v akci, konečně pořádně zabíjejí špinavý nácky, zabíjení si užívají a divák si ho užívá spolu s nimi. Na plnej počet pak tenhle flák táhne především démonický Richard Lynch v úloze jednoho z nejhnusnějších gestapáků jakýho jsem kdy ve filmech viděl. a Toulunovi a jeho miláčkům nejde nefandit. Dobrou noc kolego loutkáři! 95% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Stejný (no možná o kousínek lepší) než předchozí díly, ale mě to napotřetí už zoufale nebavilo. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Když David DeCoteau nenatočí nějaké céčko nebo déčko není to on,asi ho mám tak zafixovaného,ale tady prokázal svůj talent i na něco lepšího. Příběh s oživováním a druhá světová válka byly jednou z hlavních věcí co tento díl ozvláštňuje a my tak vidíme jaký Toulon měl vlastně život a,že za všechno mohou Němci a ta zasraná druhá světová válka. Vraždy zůstávají na úrovní předchozích dvou dílů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé že DeCoteau který ted točí céčkový pologay filmy natočil na začátku 90 let tuhle béčkovinu, a to zatraceně zábavnou, loutky jsou více vražednější než kdy jindy, a konečně tu jsou pořádně vidět, sice se zase nejedná o nejlepší díl, ale o jeden z nejpovedenějších určitě. Pamatuju si jak když jsem byl malej měly v půjčovně VHS a já se jí vyhýbal jak čert kříži protože panenek a loutek jsem se neuvěřitelně bál:-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat v čase, který trošičku nesedí s prvním dílem, kde jsme se s podstatně starším Andre Toulonem a nacisty už setkali, a to v roce 1939. Tady jej potkáváme v retrospektivě událostí, které tomuto okamžiku a SPOILER prvního dílu sebevraždě mistra loutkáře měly předcházet, ovšem Andre je mladší a druhá světová válka už je v plném proudu. Tak ale to bylo spíš jen tak pro zajímavost. Ve trojce kvituju zejména o cobysezanehetvešlo lepší herce, Richard Lynch jako hlavní padouch byl asi v tomto ohledu nejlepší, a pak samosebou loutky a jejich "vražedné běsnění", na scénu přichází myslím poprvé Šestiraňák a jeho vystoupení s nacistickým generálem připomene i legendární souboje z Divokého Západu. Z původně neutrálních bábetek se nám tady vlastně definitivně stávají ti hodní hoši, ale o angažmá v dětském loutkovém divadle naštěstí nestojí. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Loutky vs. náckové s Richardem Lynchem možná pro někoho může znít jako fakt dobrá zábava, když už nic, ale není. Táhlo se to a akorát to dost nudilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně patří tento díl k těm nejlepším z celé série. Od svých předchůdců se v lecčem liší a hlavně zde dostala většina loutek obrovský prostor předvést své kreativní schopnosti. Byly zde poodkryty a zodpovězeny některé otázky, které se týkají vzniku loutek a výroby elixíru života. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když k nám počátkem devadesátých let vtrhly videopůjčovny a já propadl jejich kouzlu, měly tam sice tehdy celou loutkářskou trilogii, ale já si jako první půjčil tohle. Což nijak nevadilo, protože se tenhle díl vrací úplně na začátek, před předchozí dva. a jak to tak bývá, zpravidla máte nejradši ze série ten díl, který vidíte jako první, nezávisle na jeho pořadí. Dosud jsem viděl jen první tři díly (ale hodlám se polepšit) a tenhle je opravdu nejlepší, i když druhý má taky koule. Ještě dojíždí osmdesátkový duch, v menší roli má oblíbená Sarah Douglas a vznik mé nejoblíbenější loutky Toulonovy ženy dávící pijavice. Stará dobrá poctivá horrorová práce, jak v žánru celkově, tak i v loutkářském subžánru. Hlavní hrdina sympatický, náckové nepříjemní, tupí a nechutní, loutky úchvatné a smrtonosné, příběh dojemný. Jo, tohle by šlo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Teší ma stúpajúca tendencia kvality tejto série. Ono, hovorí sa, že človek vekom zmúdrie, tu to platí dvojnásobne. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tento díl je dosti jiný než jeho předchůdci. Odehrává se v roce 1944. Herec který stvárnoval Mistra loutkaře je dosti prkený. Loutka kovboje je neskutečně zábavná. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Bábkarská séria Mistr Loutkar sa dočkala veľa sérií, ale nie vždy sa každý diel mohol pochváliť tak dobrým pokračovaním, akým dozaista diel tretí je. Už ten príbeh, ktorý nás zavedie do druhej svetovej je špičkový, minulosť odohrávajúca sa v nečakanom prostredí a nakoniec Toulonova pomsta. Klasika na ktorú nikdy nezabudnem 80 percent. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Výrazne slabšie pokračovanie...očividne malý rozpočet, béčkovosť až céčkovosť..a už proste nezaujímavé...pár vypychnutých vecí tu je..ale strácajú v tom bahne nezaujímavosti a nudnosti... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Mistr loutkář III: Toulonova pomsta“ je ukázkou toho, že i s celkem bláznivého nápadu se může podařit natočit dobrý film, který ale nestojí jen na tricích s loutkami, ale i na dobrém, béčkovém námětu, který má všechno, co očekáváte, a to včetně černého humoru, který vás celou cestu bude doprovázet. S těmihle loutkami bych se na cestu dál klidně vydal, a tak jsem zvědavý na další pokračování. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je loutka vysmátý kovboj se šesti rukama, tam je možné všechno a tam se také genialitě meze nekladou. Bylo to úžasné, napětí gradovalo víc a víc a krev v mým žilách tuhla, zatímco moje srdce se naplňovalo radostí stejně jako to Toulonovo, když vyrobil další ze svých nádherných loutek. Je to vlastně předchůdce prvních dvou dílů a ačkoli byl natočen až jako třetí, je bezvýhradně nejlepší a to oba předchozí považuju za velice vydatná sousta. Hlavně je to něco úplně jiného, o něčem jiném, jsou zde dáni perfektně do kontrastu přívrženci dobra a zla a loutkám to na straně dobra mimořádně svědčí. Nebudu tu už nadále vytahovat všechna superlativa, která jsem na tomto snímku shledal, každopádně věřím, že jsem jeden z mála, které tento film tak neuvěřitelně nadchl. Zanechal ve mně opravdu obrovský dojem a já na to nezapomenu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Třetí díl o vražedných loutkách. Tenhle díl je mnohem ucelenější a záporáci jsou němci respektive gestapáci. Loutkář se mstí za smrt své ženy. Jednoduché, ale hezké. ()

Reklama

Reklama