Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Recenze (234)

jefff 

všechny recenze uživatele

Mno já nevím. Vizuálně pěkné, ale jinak docela prázdná žánrovka, která v paměti uvízne snad jen díky zajímavému prostředí polské zoo. Potěší camea několika českých herců, ale výsledek je spíš zklamání. ()

James87 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tento námět filmu je takto zpracován. Je to přiběh který člověka vezme do jiného válečného prostředí. Jak by se člověk zachoval v takové situaci? Stejně jako manželé Zabinstí? Máte možnost to zjistit. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Už docela dlouho sem nedal plnou plavbu hvězdiček, takže kvůli tomu dneska 5* :o). Vedlo mě k tomu docela dost důvodů. Asi ten nej je Jessica Chastain, která má neskutečně našlápnuto, na tuhle zrzku se dívá uplně samo. Další důvod je to, že sou tady malý "koťata" tygrů nebo co to vlastně bylo a fakt jako mazlové, uplně na nich vidíš ty kočičí pohyby. Taky, kolik znáš filmů, který se odehrávaj přímo v ZOO? No, možná tu československou zhovadilost "Potkali se v ZOO", brr, strašný :o). Téma 2 světový války pro mě bude dycky lákadlem. Navíc když se natáčelo v Práglu a taky sem poznal Josefov, což je příběh sám o sobě zajímavej - jak z krásnýho historickýho městečka udělat příšerný cikánský gheto. Nechápu, že se film vůbec dotočil, že jim v Pepíkově cigoši nerozkradli kamery a herce :o). Kdybych sakra věděl, že se tam něco takovýho točí, klidně bych se jel podívat, ale to voni prostě nedaj vědět dopředu. Příběh napínavej, něco ve stylu" Musíme si pomáhat" (taky mimochodem točený v Josefově). Až na ten brutální happy end bych sem si to fakt užil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh manželů Zabinských je jistě zajímavý, pozoruhodný a především záslužný, ovšem film samotný, který se tímto jejich odvážným činem, uskutečněným během druhé světové války, inspiroval, se bohužel příliš nepovedl a mě osobně vážně nezaujal. Jeho zpracování mi připadlo zbytečně zdlouhavé, bez tempa, za celou dobu se neobjeví jediná výraznější scéna, dramatické situace vyznívají chladně, nepůsobivě, stejně tak jako emoce, docela mě i překvapilo, jak se tu kašlalo na zvířecí obyvatelstvo Zoo, ačkoliv ústřední postavy pořád mleli, jakými jsou jejich milovníky, co se pak tedy postav týče, jak oni samotné, tak jejich herečtí představitelé, jsou nevýrazný a mdlý, zklamala mě jinak ale i atmosféra snímku, která v žánrově příbuzných podívaných bývá zpravidla poměrně dominantní, ovšem zde působila zcela nefunkčně, a opomenout nemohu ani prakticky nulovou gradaci příběhu, s opravdu odtažitým vyústěním. Filmu pak chybí i jakékoliv napětí, či silnější momenty, takže abych to shrnul, manželé Zabinští by si za svou odvahu zasloužili daleko odvážnější, ale hlavně dynamičtější poctu, a ne jen suchopárně odvyprávěné story, a proto koho by tento příběh zajímal poznat nějak podrobněji, ten ať si ho radši najde někde v psané podobě, neboť ta zfilmovaná toho příliš nenabízí a nepřináší. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příběh napsaný životem pochopitelně silný, vůbec mi ale nesedlo zpracování. Tuhle sentimentální formu nemám rád. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You can never tell who your enemies are, or who to trust. Maybe that's why I love animals so much. You look in their eyes, and you know exactly what's in their hearts. They're not like people." ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Nemal som veľké očakávania a o to príjemnejšie som bol napokon prekvapený. Zrejme to nebol najkvalitnejší film o holokauste, ale mne osobne sa páčil viac ako napr. Pianista či Chlapec v pruhovanom pyžame. Prakticky som nemal výhrady až na ten patetický záver. A ako už bolo povedané, dej bol predvídateľný, čo uškodilo scénam, ktoré boli zamýšľané ako napínavé (napr. v závere s matkou, synom a záporákom). Ale inak veľmi kvalitný film a nebyť toho záveru, dám plný počet. P.S. Filmov o holokauste nie je nikdy dosť a preto nemožno tvrdiť, že ten či ten je neoriginálny. Sú milióny ľudských príbehov (a tento bol obzvlásť pútavý), ktoré su hodné zaznamenia a dokazujú, aké zrúdy boli nacisti. A v prípade tohto filmu nejde dokonca len o ľudské príbehy, keďže trpeli aj zvieratá. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Takový něžný film z období války - ryze ženská tvorba a režie je velmi cítit. K tématu to sice úplně nesedí, ale povedený film to rozhodně je. 70 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Moc napětí Úkryt v zoo zrovna nepřináší. Silné scény jsou jen v momentech vyvádění židů z Ghetta nebo když vojáci chtějí někoho popravit u zdi. Zrovna u Niki Caro bych nečekal, že si bude vypomáhat takovýma lacinýma berličkama. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky a režijně velmi špatné.Tak velké téma a mě to emočně totálně minulo.Problém jsem měl nejen s hudbou,které není mnoho a je nevýrazná.Věrohodnost srážejí herecké výkony,přízvuk(viděno v originále),čeští herci a pražské lokality představující Varšavu.Film Její případ(North Country) z roku 2005 od stejné režisérky s Charlize Theron v hlavní roli,je natočen taktéž podle skutečné události a jde o mnohem procítěnější dílo. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události a některé scény jsou fakt dobře natočený a vyvolávají ve Vás nepěkné pocity. Jessica Chastain hraje výborně. Zatímco Daniel Brühl je opět v roli hajzla a tomu jde protože ho nemůžu snad nikde vystát a fakt mě rozčiluje. Myslím tedy jeho postavy jinak herec je to dobrý. Film má zajímavé momenty i zvraty a jedno vím jistě a to, že v téhle době bych vyrůstat nechtěl a ani žít. Niki Caro je pro mě nová ale když jsem koukl co vše natočila, tak to vypadá dost zajímavě, takže na její tvorbu určitě mrknu. 80% ()

vander19 

všechny recenze uživatele

V poslednom období sa akoby roztrhlo vrece s filmami z druhej svetovej vojny. Nielen tento rok, ale faktom je že v poslednom období je to pre autorov veľmi vďačná téma. Mne osobne to vôbec neprekáža, keďže tento štýl mám veľmi rád. Hlavne ak sa autori pravdivo a bez zbytočného prikrášlenia snažia ukázať pravosť vojny. Pri filme úkryt v Zoo som si tak trochu spomenul na Pianistu s A. Brodym. Varšava, vojna, getto, nacisti. Celé toto spektrum zobrazuje aj tento film. Prekvapujúce je, že vo filmoch s touto tematikou sa nestáva často, aby hlavnú rolu stvárnila žena. Úvodu filmu dominujú nádherné zábery na zvieratá a vlastne celú ZOO, to asi netušia že za chvíľu príde na pár ročnú návštevu nácek Adolf. Interesujúce bolo sledovať v roly Lutza Hecka, Hitlerovho zoológa, ktorého stvárnil Daniel Brühl. Ani v jednom filme som ho nevidel hrať negatívnu postavu a tu si to rovno šlahne ako pekný hajzel. To som vážne nečakal. 3* by som ako svoje hodnotenie odôvodnil hlavne tým, ako sa ku mne zachoval scenár. Proste čakal som viac. Viac záberov ako sa nacisti chovali svinsky ku obyvateľstvu. Skôr mi to prišlo až príliš romantické, aj keď si uvedomujem, áno je to skutočný príbeh. Túto škvrnu na filme som si všimol už skoro v jeho 1/3 a tiahlo sa to až do jeho konca. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Asi jediné mínus... že se prostě mluvilo anglicky. Což se britsko-americkému filmu těžko zazlívá. Ale jinak? Skvělé výkony herců. Od našich komparzistů po ty nejhlavnější obličeje v čele s výbornou J. Chastain. Brutální doba, nechutné zážitky. Klobouk před lidmi, kteří tohle přežili a zachovali si zdravý rozum. Film parádní! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že to je ještě lepší než Pianista, o kterém mám jen to nejlepší možné mínění... Každopádně je to tak krásný a dojemný, ale taky surový příběh z druhé světové války a spousta skvělých zvířátek. Jen mě zaráží (opět) tupost němců... Ale díky tomu vznikly takovéto příběhy...98% ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Ja som nad mieru spokojný, aj keď to môže byť preto, že som mal veľmi nízke očakávania. Ak by som tu predsa len niečo musel nájsť, tak nájdem. Napríklad civilisti (v tomto prípade Židia) vyzerajú, akoby práve vyšli napudrovaní a učesaní z maskérne vo vyžehlených odevoch práve vypožičaných z požičovne kostýmov. Na to som si ale už nejak v tých filmoch zvykol. Alebo trebárs ten logický prešľap pred koncom, keď unikajúci nákladiak plný Židov si nevšimnú esesáci prichádzajúci na kontrolu do ZOO. To všetko sa dá s ľahkosťou prekúsnuť, lebo film má iné prednosti. Hlavne perfektne a prirodzene správajúce sa (hrajúce) hlavné postavy. Jessica Chastain tu bola naozaj skvelá, ona sa asi vie hocikedy rozplakať na povel. Celkom ma potešil aj slovenský herec Marián Mitaš, krorý sa tu blisol v malej roličke. 73%. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

drama film vojna je proste zla temne casi z jednej aj z druhej strany pekne natocene pekne ich ojebavali konec velmy dobry ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Někerý rejžové maj pocit, že bez ubulenýho konce je ve filmu málo emocí. A to idyž natáčej něco podle skutečný události. Právě ta křečovitá ubulenost na konci filmu vylučuje plný hodnocení. Pro český publikum má tenhle film navíc podobnej problém jako Anthropoid: postavy jsou vesměs Poláci, ale mluvěj anglicky s rádobypolskym přízvukem, což pro mě, tj. ATCo, kerej denně v práci komunikuje anglicky s polskejma pilotama a ATCos, zní fakt směšně. Zasloužený čtyry rudý tomu ale dát lze – vyjma úplnýho konce je to fakt dobře (životem) napsanej a zahranej film. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama