Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Recenze (234)

mira007 

všechny recenze uživatele

Komorní drama z druhé světové války o ukrývání židů v bývalé zoo. Začátek je obrazově nádherný, děj plyne poutavě ikdyž je jednoduchý, herecké výkony fajn ( dokonce dost českých tváří ) a český divák ocení i holešovické výstaviště přetvořené v krásné ( ...rozbombardované ) zoo. Jedinou malou kaňkou bylo levné nenásilné zobrazení života ve varšavském ghetu, které při znalosti faktů bylo hodně naivní a hloupé. To stačí porovnat Pianistu od Polanského a i filmová realita je mimo. Pro mne jako fandu historických filmů příjemný film. http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/zookeepers-wife/ realita vs film ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Hezký a dojemný příběh z prostředí okupované Varšavy, nečekal bych v klasickém hollywoodském snímku tolik opravdovosti a skutečných osudů. Poměrně dobře je zde i zachycena německá armáda a její praktiky v okupované zemi, rozhodně silné drama, které vás zasáhne pokud nejste zcela otupělí všemi krutostmi, které televize chrlí. Velkým přínosem pro film je dle mého názoru velký podíl českých herců, kteří se zde objeví a dodají filmu takový evropský nádech skutečného polského města. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme nedá neporovnávať s ostatnými filmami z podobného súdka. Žiaľ The Zookeeper's Wife zaraďujem k tým menej dobrým. Výkon Jessicy Chastain predčil Daniel Brühl v zmysle vývoja jeho postavy, no zvyšok bl popri týchto dvoch taký mdlý. Nehovorím, že na figu. Ak by to bol jediný film s touto tematikou, bolo by to za mňa klobúk dole. Žiaľ, tých filmov už je asi veľa a tento chytil za srdce trochu menej. Niečo "vo vzduchu" mu chýbalo. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Opravdu pozoruhodný příběh podle skutečných událostí. Velice zajímavé téma, samozřejmě moc smutné, ale tohle jsou opravdu příběhy, které by se měly filmovat, mělo by se o nich mluvit a nemělo by se na ně zapomínat. Nervydrásající vyprávění se spoustou mrtvých zvířat, až chce člověk při filmu zavírat oči, aby ty hrůzy neviděl. Bohužel i tohle byla celá ta nesmyslná válka. Oceňují herecké obsazení, kdy jsem hlavní představitele neznala a Antonina mi byla velice sympatická, pro svou nesmělou, ale dobrosrdečnou povahu. Její manžel byl pro mne hrdina a naprosto jsem chápala jeho pohnutky. Zajímavým osvěžením byli čeští herci v obsazení. A třešničku na dortu tvořil Daniel Brühl, který jen ukazuje, jak skvělý herec je a své složité role se zhostil se ctí. Líbil se mi jeho kladný vztah ke zvířatům. Pět hvězd, vždyť není prakticky co vytknout. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Trocha toho jiného pohledu na WW2 mě naprosto získalo a film jsem hltal až do konce. Další z obdivuhodných příběhů, který je rozhodně hoden filmového ztvárnění a o to víc mám radost, že pro tyto účely byla vybrána zrovna Praha spolu s českým zastoupením mezi herci. Hlavní role klaďasů i záporáka byla zvládnuta na jedničku a tehdejší režim to o to víc zdůrazňuje. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Snímek, který nese nálepku "plyšový film o válce" či "válečný film pro ženy"... Těžko říct, z mojí pozice, žena jsem, plyš mám ráda takže asi nebudu úplně objektivní, ale nakonec nikdo z nás není. Ale tohle přece není o nic víc soft než jiné filmy, nevnímám ho jako mírnější nebo měkčí než třeba Schindlerův seznam. To vážně potřebujete krutost vidět venku se všemi vnitřnostmi, abyste se do ní mohli vcítit? Naopak Úkryt v zoo nabízí velmi silné scény, které divákovi sevřou srdce ledovou dlaní. Nástup dětí do transportu se mi vryl do paměti stejně nesmazatelně jako holčička v červeném kabátku z výše zmíněného Schindlera. Daniel Bruhl byl bezchybný jako vždycky, čeští herci potěšili a pozadí holešovického výstaviště mě doslova rozjásalo. ()

abetu 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že mě poprvé přijemně překvapila Jessica Chastain, ale Daniela Brühla nedokázala vždycky dorovnat. Ten se z role dalšího zaporáka snažil vyždímat, co to šlo. Škoda předvídatelného příběhu, který se bál čímkoli překvapit a nakonec balancování na hraně patosu neustál. Cítit byla snaha o zase trochu jiné zpracování už mnohokrát použitého námětu. A vlastně se to i povedlo. Ale ne dost důsledně. ()

allebra 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem musela nějakou dobu rozdýchávat. Celé dvě hodiny jsem byla v kině jako na trní a bála se pohnout, jak mě příběh vtáhl do děje. Škoda jen, že v něm nezazněla polština, což by ještě více posílilo autenticitu. I tak musím dát zasloužených 5 *. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Což o to, příběh byl zajímavý, ale angličtina v ústech Němců střídající se čas od času s němčinou a celková psychika postav mi z jinak nadějného snímku udělala průměrný zážitek. Uděluji 60%. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Mám poslední dobou pocit, že se mi více líbí snímky z období druhé světové války, které se zaměřují spíše na civilní stránku konfliktu. Asi je to i tím, že jako militarista pátrám v bitvách po chybných detailech, což mě i přes moji tolerantní duši obsedantně pronásleduje. :-) Stojí také za zmínku, že regulérní válečné filmy jsou mnohdy infikovány patosem a příliš silným patriotismem, jenž je přirozeně přinášen (vítěznou) stranou stojící za vznikem daného díla. To ale neplatí pro Němce, což je jistě pochopitelné. Tyto kulturní aspekty ale rozebírat dále nechci. Tím vším chci pouze sdělit, že v rámci zaměření na civilní stránku jsou výše zmíněné anomálie silně marginalizovány, a proto je možno se soustředit především na to, jak se v konfliktu pohybuje individuum. Příběhů z druhé světové války bylo natočeno spousty a je jistě obtížné přijít s něčím originálním. Tento film sice toto kritérium nenaplňuje zcela, ale odehrává se v netradičním prostředí, které mu silně pomáhá - zvláště ve využívání jistých uměleckých licencí. Dokonce i děj vás může, pokud máte střízlivější očekávání, překvapit. Ve snímku se nachází řada detailů, které prohlubují celou strukturu vyprávění. Výprava je luxusní. Vlastence potěší pohled do našich zářivých měst. S tím souvisí i obsazení plné českých herců, kteří získali poměrně široký prostor. Snímku ovšem vévodí Chastain a Brühl. U Daniela jsem rád, že si opět oblékl německou uniformu. Mohl by tak činit častěji. Ale zase ne tak, aby se z něj stal nový Thomas Kretschmann. Potěšila i přítomnost "Roose Boltona", u něhož byl nezvyk jej spatřit, jak stojí na světlé straně Síly. Pouze bych chtěl poznamenat, že pro někoho může být problematická oblast akcentová. Tato skutečnost mi připomněla Anthropoid, u kterého šlo stejně jako zde o počáteční nezvyk. Ještě zbývá soundtrack. Harry Gregson-Williams je sázkou na jistotu. Sice se moc výrazněji nepředvedl, což se ale dá vzhledem k nijak závratně epickému charakteru díla pochopit. Každopádně tóny jeho harmonické hudby nezklamaly. Abych to shrnul - jedná se o film hodný zhlédnutí, jenž se věnuje temné stránce evropské historie, kterou je si třeba neustále připomínat. ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Další válečná jednohubka, která nás zavádí do polského města Varšava, kterou začnou okupovat němci. Díky židovskému tématu je film velice citlivý a dojemný. Ve filmu se nebojuje zbraněmi ale spíše slovy a proto je hlavní důraz kladen na příběh, kde mi bohužel v pozdější části chyběla nějaká větší nebo zajímavější zapletka. Zdálo se mi, jako by se film táhnul v jedné rovině, kde je pouze jedno a to samé tempo. Někdy mi vadily dobové přízvuky herců, ale to je něco co se dá překousnout. Jinak jsem s filmem velice spokojen a i ty dvě hodiny monotónního tempa utekly nakonec svižně. Mohlo by to člověka uchvátit i víc.. 3 hvězdy. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Je dost smutné, když při zpracování takto závažného tématu si tvůrci pomáhají neúměrnou vyumělkovaností, která pak ve výsledku vede jen k velké nevěrohodnosti. A J. Chastain mi tu tedy lezla hodně na nervy... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska príbehu silná tematika, z ktorej sa dá veľa vecí naučiť a pochopiť. Z hľadiska réžie sú tu však občas nedotiahnuté scény, prípadne niektorým emocionálne veľmi silným momentom nedali dostatočne veľký časový priestor. Herci a herečky citom hrajú každú scénu, ale akoby občas D. Brühla brzdili. Osobné hodnotenie: 83% (****) ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Začátek, kdy je ještě zoo plná zvířat a příjde německý nálet, mne opravdu dostal a slza byla na krajíčku. Horší je, že potom už příjdou na řadu lidi a to mne nechávalo naprosto chladným. Příběh padne do hrdiného zachraňovaní pronásledovaných, kdy jsou skryti ve starých klecích v suterénu a vesele si kreslí po zdech hvězdičky. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní a dobře obsazené drama kde hodně potěší i silná česká herecká sestava. Často jsem měl v hlavě Koupili jsme ZOO což je sice v mnohém odlišný film, ale paralely se zde samozřejmě najdou. No a jelikož mi Croweova ZOO přirostla k srdci a tady malinko chyběl právě tak hluboký prožitek, dávám "jen" silné a zasloužené 4*. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Silné téma ve slabém filmu. Takto stručně lze charakterizovat Úkryt v ZOO. Vůbec nezpochybňuji odvahu a statečnost manželů Žabiňských při záchraně Židů, ale zasloužili by si lepší zpracování. Na vině je špatný scénář. Vše tak nějak klouže po povrchu, jsou tu špatné dialogy a celé je to bez emocí. Takto vděčná látka musí být dramatická od začátku až do konce, aby to působilo věrohodně. Tady se podařil pravý opak. Jako celoživotní milovník zvířat přihazuji třetí hvězdu k jinak dvouhvězdičkovému filmu. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je jako vždy fantastická, ale jen ona sama dobrý film neudělá. Tenhle snímek bohužel narazil pravděpodobně na neschopnost, nezkušenost, nedostatek talentu a citu pro vyprávění. Zkrátka Úkryt v zoo postrádá emoce i v těch nejdojemnějších scénách, a to je u takového filmu opravdu problém. Přidejme k tomu chaotický střih, špatně typově obsazovaní herci ve vedlejších rolích a kompars, který se při nastupování do dobytčáků tváří, jako kdyby šel na dobře placený výlet. Je to zkratkovité, předvídatelné, a je tam na můj vkus moc českých herců. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Najväčší hendikep filmu je v tom, že podobná téma už bola spracovaná mnohokrát, pričom často výraznejšie a s väčším emocionálnym dopadom. Osviežením sú tentokrát kulisy zoologickej záhrady (hoci tento fakt hrá prekvapivo malú rolu) a tradične výborná Jessica Chastain. Predovšetkým kvôli jej postave nezačala moja pozornosť časom upadať, lebo dej neprináša žiadne prekvapenia a plynie podľa žánrového očakávania. Navyše sa tvorcovia rozhodli netlačiť na pílu čo sa týka zobrazovania vojnového utrpenia a výsledku potom chýbal dramatický náboj. 6+/10 ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Další báchorka z 2. světové která je strašně otravná už jen svým námětem. Po řemeslné stránce to občas působí celkem béčkově a vlastně to nedokáže nadchnout a nebo dokonce strhnout ani v těch nejvyhrocenějších scénách. Co ale potěšilo je sice bazvýznamná ale i přesto milá účast několika českých herců (Hoffman byl i za tu chvilku strašně cool) Nejlepší výkon tu ale asi podávají skvělá Chastain a boží Brühl (zdaleka nejlepší postava u které si nejste jistí tím zda je to šmejd nebo jenom zamilovaný ňouma) a jejich závěrečná konfrontace je nejlepší část filmu a když začne "sněžit" tak to už opravdu začne působit věrohodně. I přes všechny klady je to strašně nedotažené a jedná se o zasloužený propadák po kterém ani na těch Glóbech neštěkli ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama