Reklama

Reklama

Epizody(39)

Obsahy(1)

V království Nakrang se ve stejnou dobu narodí dvě dívky, poloviční sestry. Je předpovězeno, že jedna z nich bude pro království zkázou. Kvůli zásahu druhé manželky je obětována starší Ja Myung, ale dívka přežije. Zatímco mladší Ra Hee vyrůstá v královském paláci milovaná dvěma matkami, starší Ja Myung Puku žije v chudé artistické skupině. Problém nastane, když se obě dívky zamilují do Hodonga, prince nepřátelského království Goguryeo. Láska jedné z nich přivede království do záhuby, zatímco druhá se ho bude snažit zachránit pomocí kouzelného bubnu. (andiek05)

(více)

Recenze (2)

andiek05 

všechny recenze uživatele

Historická dorama vybírám hodně pečlivě, protože bývají dost smutná, ale i když jsem věděla, že tohle žádná komedie nebude, musela jsem to vidět! :-D Velkým lákadlem byly i moje oblíbené herečky - Jung Ryu Won a Park Min Young. Přestože to nemá zrovna nejméně dílů, s napětím a zaujetím jsem sledovala každý, takže nudit se u toho nebylo možné. Přiznávám, že se tu našly také takovéty typické náhody (např. někdo se s někým těsně nesetká apod.), ale nevadilo mi to. Skvělé herecké obsazení, nádherné kostýmy, zajímavý příběh a všechno působilo tak věrohodně, že si lehce uvědomíte, že to takhle chodilo. Konec byl obrovský šok! :-D Na jednu stranu jsem tohle opravdu nečekala, ale na druhou stranu, když jsem se nad tím zamyslela, tak to vlastně ani jinak skončit nemohlo. Úžasné! Jedno z mých nejoblíbenějších! ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem to nedokoukala, a to mi zbývalo už jenom šest dílů. Prostě jsem si najednou uvědomila, že je mi úplně jedno, jak to mezi Hodongem a Jamyung dopadne (i když je mi to jasný). Postupně po pěkně romantickém rozjezdu mi začalo docházet, že princ Hodong je trapnej zoufalec, co bez problémů zničí druhýho člověka, aby dosáhl svého cíle. A ta roztomilá Jamyung je taky pěkná kráva. Co to bylo za velkou lásku? To asi toho Hodonga moc nemilovala, když kvůli pitomý zemi, která se na ní vykašlala a nechala jí pomalu chcípnout, ho podrazila a klidně by ho nechala zabít. Tenhle seriál prostě není dobrej. Z hlavních postav stála za něco pouze drsná manželka velkýho generála, protože ta aspoň po celý děj udržela myšlenku a snažila se pomstít smrt svého muže. Jinak všechny postavy naprosto nečekaně a zcela nelogicky měnily svoje názory a postoje. Snad ještě vrchní generál nebyl špatná postava, i když to, že často naslouchal svojí sestře, o který věděl co je za svini, to jsem moc nepochopila. I kostýmy byly nějaký podivný, tištěný vzory na šatech princezny Lahee a ty kanady co měli herci občas na nohou, to mi do těch časů nějak nesedělo. Nemohu také nezmínit příšernýho spratka kterej hrál princeznu Lahee za mlada a kterýmu bych s chutí šlápla do ksichtu. Ten mi spolehlivě zkazil i tu protahovanou dětskou část. Za mě dvě hvězdičky - jedna za generála a druhá za jeho manželku. ()

Reklama

Reklama