Reklama

Reklama

Nadpřirozený thriller, zabývající sa otázkami života, lásky a víry na pozadí apokalyptického světa. Skupina blízkých přátel se sejde na svatbě, ale oslava je zmařená sérií katastrofických událostí, které připomínají apokalypsu předpovězenou v bibli. Ti, kteří zůstali naživu, musí nyní čelit děsivé, nejisté budoucnosti. Podaří se jim přežít a vyrovnat se s otázkami víry a všudepřítomným chaosem? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela dost zábavné béčko se ve chvíli, kdy tvůrcům došly peníze (a děj se přesouvá z ulic do kostela), mění na uondanou nezajímavou nudu, kde pár postadolescentů řeší svůj vztah k Bohu a k sobě navzájem, což je velmi otravné. Fakt, jak jsem byl při úvodní půlhodince mile překvapený, ke konci už jsem jen klausovsky nesouhlasně nadzdvihoval obočí. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Říká se: Jak na Nový rok, tak po celý rok". No a je to tady, nejdřív mizerný PRESERVATION, pak sračka DARK SUMMER a teď panbíčkářská propaganda THE REMAINING. Asi mne šálí zrak, ale tento SHIT opravdu koupil BontonFilm,a.s. (DVD) a bylo to někde v kinech??? Věřící jsou nahoře a ti zlí, nevěřící zůstali na Zemi? To už jsme viděli i v LEFT BEHIND. Mohl by prosím už konečně někdo natočit pořádný satanský film, kde se věřící usmaží v pekle! Mohla by to být skvělá komedie :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Triumph // Počet premietajúcich kín v USA: 85 // Otvárací Víkend v USA: $159,143 // Až na tie jeblé reči o bohovi a viere, je The Remaining po vizuálnej a žánrovej stránke v celku podarený sníkom..... 65% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já s radostí napálím ušmudlanou troječku, pač nejen, že je Remaining nejzajímavějším hororem za posledních 14 dní, ale také příjemným oživením dnes už velmi vyčpělého žánru Found Footage,trailer sliboval však více. Prvních 40 minut paráda, nekontrolovatelný chaos, anarchie, zěmětřesení, padající ledovce, padlí andělé to vše na mě působilo velice atraktivně, poté se tempo lehce zpomalí, přemístění do kostela filmu značně uškodilo,ale nuda se naštěstí nedostavila. Závěrečné digitální orgie dávají najevo fakt, že by se mohla objevit i dvojka a pokud dostane mnohem vyšší rozpočet, tak se máme na co těšit! 55% ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak kýčovitá katolická agitka, že vám vedle toho přijdou modré Ježíšovy oči v Posledním pokušení jako zanedbatelný nešvar výkladu křesťanské historie. Tento snímek si primárně hraje na autentické dílo svým vyprávěním s částečnou pomocí FF (nalezených videozáznamů) a druhým dechem neustále dodává, že řešením je jen a pouze víra v Boha. Něco na způsob: Děj se co děj, věřit na křesťanský způsob je dobré, áno... Ale zpátky na začátek. Filmově se několik mnoho minut budete těšit, až to přijde, zatímco ono to stále nepřichází a sledujete otřesnou svatbu ošklivých a hloupých lidí. V každém záběru se vzdychnutím vzpomenete na někdejší Cloverfield. Už už aby přiletěla hlava sochy paní Svobodové. Puf, pak se to stane. Vidíte lacinější verzi křesťanské poslední apokalypsy i s dezorientovanými andělíčky. Naštvaně si vzpomenete na snímek This Is the End, kde to bylo alespoň veselé, když hysterické celebrity padaly do jámy pekelné. No, a tím končí celá legrace. Po zbytek filmu jen parta nehezkých adolescentů pobíhá mezi kulisami a nějací asistenti na ně hází písek, prach a lejou vodu z konve. Zvrat přijde právě až se vstupem do kostela. Tam se dozvídáme, o co vlastně jde, pokud jsme to už nepochopili předtím z toho, co říkala ta husička s Biblí. Dál už se jen agituje a na všelijakých případech vysvětluje smysl Bible, zde zabalené do rádoby katastrofického FFéčka. Obdivuju každého, kdo to dokáže se zájmem dokoukat do konce. No, obdivuju... Spíš se jen nevěřícně divím. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Účastníci svadby sa menia na účastníkov boja o prežitie po tom, ako vonku vypukne niečo, čo pripomína biblickú apokalypsu... Nevýrazný pokus o PG-13 disaster horor ako zo SyFy kanálu. Máme tu partičku mladých, nepríliš sympatických postáv, úsmevný námet, vizuál obmedzovaný neduhmi handycam spracovania, neisté efekty, pre istotu radšej iba opatrne ukazované katastrofické výjavy, čo „oživujú“ hlúpe dramatické výlevy a nezmyselné scénky, ktoré svojou trápnosťou nemilosrdne klincujú film, ktorý už tak-tak ledva drží pokope. Na rozdiel od bežných SyFy somariniek sa však berie až príliš vážne, tlačí do hlavy ten náboženský podtext a za každý lepší moment (áno, zopár sa ich tu nájde) si divák musí vytrpieť minimálne raz toľko vatového balastu. Za nejaké 2* to jedno pozretie ale snáď stálo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. The Remaining v sobě skrývají velký potenciál, který však zůstal značně nevyužit. A zrovna v tomto případě bych uvítala jeho využití na maximum. Jezdci apokalypsy se tak ani v podstatě nemají šanci ukázat v plné síle. Jejich řádění je nám ukázáno jen v několika málo scénách a divák pořád čeká na víc, kdy se ty pravé běsy rozpoutají naplno. Jenže děj se spíše zaměřuje na skupinku mladistvých ukrývajících se v kostele, a jejich diskuse o víře, citech a chybách. Mně to nijak zvlášť nevadilo, protože se alespoň pořád bavili "o něčem" a scénář nebyl zase tak hrozný. Ale děje se tak na úkor samotného děje, což chápu, bude k velké nelibosti spoustě divákům. Kdyby byl příběh vyvážen a větší prostor byl věnován apokalyptickému běsnění, mohl být film mnohem lepší. Takto se na něj díky krátké stopáži dá dívat, ale člověk čekal mnohem víc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svadba najlepšieho priateľa. Zábava v plnom prúde, všetko prebieha podľa plánu až do momentu nastolenia množstva rôznych prírodných katastrof, ktoré pripomínajú biblickú apokalypsu. Prichádza skutočne koniec sveta? Alebo je napríčine týchto nevysvetliteľných udalostí niečo iné? Dostať sa do bezpečia bude pre štyroch priateľov náročnejšie ako si mysleli. V ceste im bude stáť nejeden .... Rok 2014 bol jeden z najslabších na hororovú tvorbu aký si pamätám. 2015 pokračuje v nastolenom trende neúspechu, k čomu prispieva aj tento kvalitou TV film pripomínajúci "vraj" horor, ktorý najmä vďaka chudobnému obsahu požadovaných prvkov, takmer nemá čo ponúknuť. Jediným "plusom" sa tak stáva pointa príbehu, ktorá ukľudní najmä "pánboškárov", pretože tí sú vďaka bohu opäť v pohode. Všetci čo sedeli v prvej lavici vyhrali sedmu z kríža so synom "nejvyššího" a tak tatko plní svoj sľub. Veriaci bez hriechu (nie som si síce istý, ale asi aj tí čo sa stihli vyspovedať) zmiznú z povrchu zemského (asi do neba), ostatní sa majú po pi*i - to je jasne :) Svetlo sveta teda spatril prvý "cirkevný horor" na ktorom sa podieľalo množstvo farárov a jeptišiek, ktorí spoločne zvestujú a strašia národ ľudský - ak nebudete veriť, poslúchať a prispievať do pokladničky, nepôjdete síce do pekla, ale zostanete za trest na zemi. Takže v podstate sme aj tak v pohode, momentálne nič nové pod slnkom, už sme si zvykli. Úplne zlý síce tento snímok nebol, pár atmosférických scén zaujalo a potešilo, no tak či onak, bez okolkov, slabší priemer. Inak v závere sa medzi hriešnikmi objaví aj farárko, čo je celkom milá sebakrtitika ;) - 40%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejhorší apokalyptický film. Jeho problémem však je že tohle všechno už tu bylo. Možná tak před 20 lety by ten film byl aspoň trochu originální dneska už ani náhodou. Navíc po celkem slibným rozjezdu to zabili tou druhou půlkou v kostele kdy se všechno mění v náboženskou agitku. jinak si musím taky přisadit. Je zajímavý, že tento a podobný skvosty Bonton vydá (ještě navrch z nezapomenutelně odporným dabingem) ale o takový fláky jako je např Arnieho Sabotáž nebo nový Oldboy ještě žádný distributor ani nezavadil.30% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajimavě nastolená apokalyptická atmosféra, která má zajimavou myšlenku, ale bohužel pro náš český národ, který je z velké části ateický, to bohužel v konečném důsledku není ten pravý film. Říkám, až na ty pánbíčkářský věci, to není zlé, i efekty byly na úrovni a příběh taky ušel. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád postapo filmy. Takhle většinou začínám u tohohle žánru. Tenhle měl být dalším v řadě. Ani jsem si nijak nečetl komenty ostatních či dokonce obsahy.. Ten úvodní zhruba tří řádkovej mi stačil abych na to dostal chuť. První minuty jsou peklo (chápej - špatné! :-) . Pak se to celkem zajímavě rozjede než nepolíbenému divákovi dojde o co go. Tenhle film je v pravdě apokalyptickým a to tím nejčistčím způsobem toho slova smyslu. Nejde totiž o žádné zombies, raktery z KLDR či Ruska, ale o sám konec světa tak jak stojí v Písmu. Až se tomu sám divím, ale i v tom kostele jsem se párkrát lekl. Vynálezce infra kamery by měl od filmařů točících horory dostat nějakej peněžní dar, protože už sám obraz normálních lidí působí vždy strašidelně. Filmaři to vědí a hojně toho využívají. Přišlo na to i zde a jak říkám, párkrát jsem sebou škubnul. Konec sice působí jako náboženská agitka, protože řada hrdinů nakonec volá: Zvolil jsem si Boha! Když se ale zamyslíme a dáme Bibli prostor, pak nouzové stanoviště US. Army těžko něco svede s potvorama, které Bůh při apokalypse sešle na zem... Takže jak to sesumírovat? Není to nic moc, ale film místy zaujal. Ale hlavně, byl originální. V záplavě zombie nákaz přišel La Scala s Biblí a koncem světa. A originalitu, tu já vždycky umím ocenit! Takže za mne je to za tři padlé anděly. * * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Z 70% nudná polokopie Mlhy Stephena Kinga akorát v Biblicky-Apokalyptickém provedení se "skrytou" náboženskou agytkou typu "Kdo nevěří v Boha, chcípne v hrozných mukách". Některé chcvilky tam byly pěkné, ale vcelku to stálo docela za vyližprdel. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Proklamované pánbíčkaření šlo v tomto případě úplně mimo mě, takže s odhlédnutím od tohoto se formou jedná o zběsilé lítání sem a tam ve stylu Rothova Aftershocku. Ten ale dílo Boží skryl fikaně za přírodu, takže survivalově dokázal alespoň průměrně pobavit....tohle bohužel moc ne. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V úvode mi to trochu pripomínalo Cloverfield (2008) - máme tu oslavu/svadbu, potom príde tajomné trúbenie a preživších začne prenasledovať niečo tajomné a desivé. Atmosféra sa však s uvedeným snímkom nedá vonkoncom porovnávať, vlastne išlo iba o exhibíciu chaosu a vizuálnych efektov. Chvíľu ma to bavilo, potom to ale dejovo skĺzlo hlavne do rozoberania teologických otázok v spojení s hlúpymi dialógmi, čo zakrátko začalo nudiť. Koniec mi prišiel ako keby autor scenára nevedel prísť na spôsob ukončenia dejovej linky a tak to proste radšej hneď zabalil a uťal to v polke vety (to tiež moc nepoteší). Popravde, som rád, že je tento des za mnou, totálna strata času. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Alexa Vega nehraje jen ve filmech režiséra Roberta Rodrigueze. O poznání méně známý kolega Casey La Scala ji obsadil do jedné z hlavních rolích neotřele působícího snímku kloubícího v sobě hned několik žánrů. Svatební den pro Skylar se stal nejčernějším dnem v jejím životě. Namísto svatebního veselí, bude muset s partou svých přátel bojovat o přežití. Výjimečnou událost ve svém životě si nešťastně naplánovala na den, kdy přišel zánik světa. Vyděšená Skylar, která propadá hysterii, je přesvědčena, že se jedná o biblický zánik světa, zvláště když z Bible zmizelo písmo svaté. Z nebe padají obří kroupy, snášejí se prapodivná létající stvoření a bez zjevné příčiny umírají novorozenci, děti a také určitá část dospělé populace. Při možnostech, jaké film měl, vypadá dobře. A to, jak po technické stránce, tak o něco hůře po scenáristické stránce. Našim kinům se vyhnul. Námět, scénář i produkci si režisér Casey La Scala obstaral osobně a po dlouholeté pauze, kdy jeho dva filmy od sebe dělí více než dekáda, přišel s celkem originálním pojetím katastrofického snímku s prvky hororového subžánru found footage. Ne všechno ve filmu úplně zdatně funguje. Po krátkém intru následuje dynamická apokalyptická sekvence. Následně se děj přesune do kostela, kde se režisér pokusil o jakousi atmosférickou sevřenost, ale tento záměr příliš nevyšel. Druhá třetina nejenže ztratí tempo, ale je i plná náboženských plků a jakýchsi osobních zpovědí přátel okolo Skylar, jejíž postava začne být upozaděna a postupně bude ztrácet vědomí vlivem jakýchsi záhadných znamení, která se jí objeví po těle. Závěrečná třetina se opět rozjede a nabrané tempo i několik nápadů vylepší mírně zbabraný dojem z předcházející druhé třetiny. Prostředek filmu však celkový příznivý dojem až tak úplně nedevalvoval. Film si nemohl dovolit chrlit jeden působivý trik za druhým a být patřičně rozmáchlý, i když speciálních trikových efektů má více než dost a v rámci možností neselhává, i když prostřední část připomíná svým pojetím průměrný televizní seriál. La Scala se totiž překonával. Odvážně se pustil hned do několika žánrových variací a substancí. V úvodu to vypadá, že půjde o film snímaný docu stylem. Jeden z party mladých lidí totiž přijíždí natočit svatební veselí hand kamerou, a po vypuknutí apokalypsy, natáčí vše kolem sebe, seč mu síly a materiál stačí. Následně se od této formy upustí a ta už ke slovu přijde jen zřídka, i když tak úplně nevymizí. Film má ode všeho trochu. Zabrousí do katastrofického žánru, neopomene horor a jeho subžánry, otře se o thriller i psychologicky laděnou sekvenci. A to vše v sympaticky dávkovaném poměru. Parta přeživších je sestavena z mladých a talentovaných herců, kteří našemu publiku nejsou převážně známí. Nejznámější je již zmíněná Alexa Vega, která typově připomíná Lindsay Lohan, objevem je píchačka Italia Ricci. Výsledkem je v mnoha ohledech originální dílko, které po trikové stránce ostudu nedělá, kompaktnost není jeho doménou a nasazení i určitou ambicioznost mu nelze upřít. Film na pohodu a kdo má podobné experimentování s žánry rád, přijde si na své. 80% () (méně) (více)

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Každý ať si v tomhle kusu hledá co chce, pro mě je to jen další zrůdná křesťanská agitka... Volím si boha... Nasrat... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférou toto indie pripomenie niektoré pasáže Vojny svetov alebo paradokumentárnym občasným využitím ručnej kamery Cloverfield. Rád podporujem nízkorozpočtové scifíčka, nech majú akékoľvek negatívne reakcie a The Remaining rozhodne nebola pre mňa taká hrúza, ako pre väčšinu publika. Samozrejme príjemne nepríjemnú apokalyptickú atmosféru zráža dole prílišná doslovnosť, to, čo by malo samé vyplynúť z deja, nám predkladajú postavy na tanieri. No a casting je ďalšou achillovou pätou, vyzerá to tu ako v Beverly Hills 90210, našťastie netrvá dlho a všetci sú otrhaní a špinaví. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další nanebevzetí tentokrát v hororovém FF podání. Už od traileru bylo vidět, že nás čeká zajímavý kousek a taky jsem ho dostal. Hodní a věřící lidé zničehonic umřou a hříšnici zůstávají na Zemi aby si vytrpěli poslední dny apokalypsy. Nechybí zde Katastrofy, nějaká ta příšerka a dialog o bibli a konci světa. Výhodou filmu je, že se rozjede celkem rychle a tak nestihne začátek otrávit celý film. Od změny lokace, kterou je kostel je film mírně pomalejší, ale ne přímo nudný. Jo, tohle se celkem povedlo a doufám, že další takový kousek nenechá na sebe dlouho čekat. ()

Reklama

Reklama